Het officiële verhaal over de klimaatverandering stort steeds meer in elkaar

Het officiële verhaal over de klimaatverandering stort steeds meer in elkaar


De hoogste CO2-niveaus die in 3 miljoen jaar zijn geregistreerd, wijken nog steeds niet van de mondiale temperatuur af … het officiële verhaal over de klimaatverandering stort in elkaar in het zicht van de echte wetenschap

Is koolstofdioxide de drijvende kracht achter klimaatverandering? Dat is wat veel alarmactivisten voor klimaatverandering je laten geloven, maar als je naar echte gegevens kijkt, stort dat verhaal in.

Als, zoals zij beweren, de kooldioxidegehaltes in de atmosfeer nu hoger zijn dan ze ooit zijn geweest in de afgelopen drie miljoen jaar, en als hogere koolstofdioxidegehalten de temperaturen dramatisch verhogen, zoals ze ook beweren, dan zouden we een piek in wereldwijde temperaturen – en dat gebeurt gewoon niet .

In plaats daarvan lijkt het erop dat atmosferische koolstofdioxide helemaal geen invloed heeft op het klimaat. Hun argumenten dat koolstofdioxide de belangrijkste oorzaak is van het klimaat van de aarde vallen uit elkaar wanneer je je realiseert dat het klimaat niet zo warm is als het was de laatste keer dat de CO2-niveaus zo hoog waren. Als dat waar zou zijn, zou het zeeniveau 65 voet hoger zijn en zou het grootste deel van het ijs op Groenland verdwenen zijn. Zie je bossen in Antarctica?

In feite gebeurt het tegenovergestelde. NASA-gegevens laten zien dat de oceaneniveaus over de hele wereld net twee jaar op rij zijn gedaald. Een ander NASA-onderzoek toont aan dat de toename van de accumulatie van sneeuw op Antarctica voldoende ijs toevoegt om de verliezen van dunnere gletsjers te compenseren . Uit die studie bleek dat de Antarctische ijskap van 1992 tot 2001 een netto-opbrengst van 112 miljard ton ijs per jaar en van 2003 tot 2008 82 miljard ton ijs per jaar constateerde.

Lees ook:  Zal de Coronavirus-uitbraak een enorme crash op de aandelenmarkt veroorzaken?

Er is ook het feit dat de Jakobshavn-gletsjer in Groenland, die ooit werd gebruikt door alarmmelders voor klimaatverandering om te laten zien hoe het broeikaseffect smeltende gletsjers is, een andere wending heeft genomen en nu juist groeit dankzij ongewoon koude zeestromingen.

Koolstofdioxide is niets om bang voor te zijn

Simpel gezegd, koolstofdioxide is geen gif dat we moeten vrezen. In plaats daarvan moeten we bang zijn voor een dramatische reductie omdat het is wat onze planeet leven geeft. Zonder koolstofdioxide zouden we geen planten hebben, wat betekent dat er geen zuurstof zou zijn en dat de mens uiteindelijk zou uitsterven.

In het verleden waren de kooldioxidegehaltes aanzienlijk hoger dan ze nu zijn, maar het leven is er nog steeds in geslaagd om te bestaan ​​en planten bloeiden, niet verrassend, op. Deskundigen zeggen zelfs dat als de kooldioxidegehalten te veel dalen, veel planten en andere plantaardige soorten uitsterven.

Een ander feit dat vaak gemakkelijk over het hoofd wordt gezien, is dat globale temperatuuranalyse over verschillende eeuwen heeft aangetoond dat de aarde eigenlijk zou zijn opgewarmd met dezelfde hoeveelheid die het zelfs bij afwezigheid van industrialisatie heeft bereikt.

In die studie ontdekten de onderzoekers Dr. John Abbot en Jennifer Marohasy dat de wereldwijde temperaturen, die sinds de jaren 1830 met 1 graad Celsius zijn gestegen toen het industriële tijdperk begon, met die hoeveelheid zouden zijn gestegen, zelfs als de menselijke industrialisatie niet had plaatsgevonden. Hun onderzoek betrof het gebruik van kunstmatige neurale netwerken om regenval te bepalen en globale temperaturen te schatten.

Lees ook:  Bekabeld en moe: schermtijd gekoppeld aan neerwaartse spiraal bij kinderen

Helaas hebben de meeste mensen eenvoudigweg niet de wetenschappelijke achtergrond die nodig is om deze basisbegrippen te begrijpen, en de overheid en de media gebruiken dit als een andere manier om het leven van mensen onder controle te houden met het voorwendsel van ‘ de planeet beschermen ‘.

Bezoek  Indignatie.nl om de wereld van AI, wetenschap, politiek en robotica in de gaten te houden. Kan jij een kleine bijdrage missen voor de onderhoud van onze site steun ons dan via deze pagina, en wij gaan opzoek naar de waarheid voor u!Comments

comments