Hoe de Associated Press leugens over klimaatwetenschap om de opwarming van de aarde op de agenda te duwen

Hoe de Associated Press leugens over klimaatwetenschap om de opwarming van de aarde op de agenda te duwen

0
()

Is het niet verbazingwekkend hoe “wetenschap” op de een of andere manier blijft veranderen afhankelijk van wie de bevindingen presenteert? Nergens is dit duidelijker dan in de propaganda voor de opwarming van de aarde die constant wordt gepresenteerd in de reguliere media als wetenschappelijk feit. Terwijl de media zogenaamd solide wetenschappelijk ‘bewijs’ van het broeikaseffect blijven presenteren, beweren veel onafhankelijke wetenschappers dat feiten deze theorie niet valideren. En wat er ook gebeurt – of het nu orkaan, cycloon, extreme kou of overdreven hitte is – het lijkt erop dat de media de feiten zullen verdraaien om erop te staan ​​dat dit hun broeikaseffect propaganda bewijst.

Voorstanders van opwarming van de aarde houden ook subtiel de taal van hun propaganda aan terwijl nieuwe feiten naar voren komen om hun theorie te weerleggen. U hoort de term ‘opwarming van de aarde’ bijvoorbeeld nauwelijks meer; de laatste tijd wordt het bijna altijd aangeduid als “klimaatverandering” – misschien omdat in plaats van dat de planeet warmer wordt zoals voorspeld door mensen als Al Gore, we eigenlijk record-verslaan koud weer zien. Op de een of andere manier beweren deze wetenschappers dat de extreme kou in feite bewijst dat onze bol heter wordt.

Misschien is dat ook waarom de Associated Press (AP) onlangs een artikel publiceerde dat gevuld was met halve waarheden en onwetenschappelijke uitspraken met de titel: Warmtegegevens die tweemaal zo vaak vallen als koude, vindt AP . Zoals opgemerkt door Breitbarts John Nolte, probeert het artikel de opwarming van de aarde te bewijzen op basis van gegevens van de afgelopen 20 jaar – hoewel de planeet een weerscijfer van 4,5 miljard jaar heeft dat holistisch moet worden bekeken bij het maken van wetenschappelijke bepalingen. 

“Wetenschappelijke” riolering

De AP opent zijn artikel door het volgende te vermelden:

Lees ook:  Chinese wetenschappers: laboratoriumoorsprong van SARS-COV-2 - Waarheid van samenzweringstheorie?

Het AP bekeek 424 weerstations in de Lower 48-staten met een constante temperatuurregistratie sinds 1920 en telde hoeveel keer per dag de records van de warme temperatuur waren gekoppeld of gebroken en hoeveel dagelijkse koude records waren ingesteld. In een stabiel klimaat moeten de aantallen ongeveer gelijk zijn.

Sinds 1999 is de verhouding twee warme records ingesteld of verbroken voor elke koude. In 16 van de afgelopen 20 jaar zijn er dagelijks meer hoge temperatuur records dan laag.

Het AP deelde de data-analyse met verschillende klimaat- en datawetenschappers, die allemaal zeiden dat de conclusie correct was, consistent met wetenschappelijke peer-reviewed literatuur en een duidelijk teken van door de mens veroorzaakte klimaatverandering toonden.

Zoals opgemerkt door Breitbart , duwt de AP het verhaal dat meer hete weer temperaturen die worden verbroken iets betekent, terwijl dat niet het geval is. Ze leiden ook af dat temperatuurregistraties die de afgelopen 20 jaar zijn geregistreerd, iets betekenen, terwijl dat niet het geval is. En ze zeggen dat de 100 jaar aan gegevens waaruit deze 20 jaar zijn geëxtrapoleerd betekenisvol zijn, terwijl je opnieuw spreekt over een 4,5 miljard jaar oude planeet waarin 100 jaar minder is dan een druppel in de oceaan van de geschiedenis . 

Zoals Nolte wrang merkt, is dat “alsof je iemands leven beoordeelt op basis van een fractie van een seconde van dat leven.”

In het AP-artikel wordt ook de verklaring afgelegd:

In een stabiel klimaat moeten de aantallen [van nieuwe records voor warme en koude temperatuur] ongeveer gelijk zijn .

Zegt wie? Een blik op de geschiedenis van de aarde onthult snel dat ons weer niet stabiel is en nooit is geweest. De planeet heeft bijvoorbeeld ten minste vijf ijstijden ervaren, die zeker niet zijn weerspiegeld in de overeenkomstige periodes van extreme hitte.

Zoals Nolte zegt, leven we niet in een klimaatgestuurd winkelcentrum. Ons weer is onstabiel; dat is gewoon hoe het is. Artikelen zoals deze van de AP zijn misleidend en gaan er eerlijk gezegd vanuit dat lezers niet intelligent genoeg zijn om te graven onder de oppervlakte van wat er is geschreven.

Bronnen voor dit artikel omvatten:

Breitbart.com

APNews.com

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Wat doe je als een politieke partij desinformatie en propaganda als strategie aanneemt?


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments