Chaos is teruggekeerd op de internationale financiële markten crisis mogelijk groter dan 2008

Chaos is teruggekeerd op de internationale financiële markten crisis mogelijk groter dan 2008


Handelsbesprekingen met de ineenstorting van China: “Dit heeft alles te maken met een complete ramp die de aandelenmarkt deze week tot krater zou kunnen leiden”

Chaos is teruggekeerd op de internationale financiële markten en het ziet er niet naar uit dat deze keer een gemakkelijke oplossing zal zijn. Voor de eerste vier maanden van 2019 vertelden de reguliere media ons keer op keer dat er veel vooruitgang werd geboekt met betrekking tot een handelsovereenkomst met China en dat de onderhandelingen spoedig tot een definitieve conclusie zouden komen, maar nu is duidelijk geworden dat die nieuwsberichten waren nepnieuws. Om verschillende redenen zijn de Chinezen al lang traag onderhandelingen aan het spelen geweest. Toen ze de Trump-administratie eenmaal zover hadden gekregen om de uitvoering van nieuwe tarieven op te schorten terwijl de onderhandelingen nog liepen, hadden de Chinezen niet langer de urgentie om een ​​overeenkomst te bereiken. Als de Chinezen de klok helemaal tot aan de verkiezingen in 2020 hadden kunnen verlaten, zouden ze dat zeker gedaan hebben. Ze zouden het liefst met iemand anders onderhandelen, en ik denk dat president Trump er eindelijk achter is gekomen dat hij werd gespeeld. Op zondag, in een zeer boze tweevoudige tweet, maakte Trump bekenddat hij China gaat slaan met enorme nieuwe tarieven …

Gedurende tien maanden betaalde China tarieven aan de VS van 25% op 50 miljard dollar High Tech en 10% op 200 miljard dollar aan andere goederen. Deze betalingen zijn gedeeltelijk verantwoordelijk voor onze geweldige economische resultaten. De 10% gaat vrijdag omhoog naar 25%. 325 miljard dollar …

… van extra goederen die China ons stuurt, blijven onbelast, maar zullen binnenkort 25% bedragen. De tarieven die aan de VS werden betaald, hadden weinig invloed op de productkosten, die grotendeels door China werden gedragen. De Trade Deal met China gaat door, maar te langzaam, terwijl ze proberen opnieuw te onderhandelen. Nee!

Als reactie op de boze tweets van Trump, stelden de Chinezen voor om de onderhandelingen van deze week te annuleren …

Chinese vice-premier Liu Hij was van plan om woensdag een grote delegatie naar Washington te brengen om een ​​handelsovereenkomst te sluiten – en er was de afgelopen dagen gepraat over iets dat op een deal leek. In plaats daarvan zeiden twee bronnen over de gesprekken dat de Chinese partij wellicht terug zal komen van de onderhandelingen van deze week.

Dat was gekoppeld aan de nieuwe dreigementen van Trump, zeiden ze, die een zes maanden durende wapenstilstand achterlieten nadat Beijing had gewoond over een aantal eerder besproken toezeggingen.

En volgens verslaggever Edward Lawrence zijn de onderhandelingen nu officieel geannuleerd …

Chinese vice-premier Liu Hij heeft zijn reis naar Washington deze week geannuleerd voor handelsbesprekingen na een tweet van president Donald Trump die meer tarieven bedreigde omdat de gesprekken te traag zijn verlopen. China Trade Breaking

Onnodig te zeggen dat de wereldwijde financiële markten niet goed reageerden op dit nieuws. Het grootste deel van het jaar hoopte dat een handelsovereenkomst op handen was de voorraden opgeheven, maar nu lijkt die hoop verdwenen.

In Azië zakten de belangrijkste Chinese markten ‘s nachts met meer dan 5 procent omlaag …

Lees ook:  Contact-tracing apps van grote tech- en overheidscoronavirus zijn gebrekkig

Aandelen uit Azië en de Pacific tuimelden in de handel van maandagochtend na een nieuwe escalatie van de spanningen tussen de VS en China toen president Donald Trump een dreigende stijging van de tarieven voor $ 200 miljard aan Chinese goederen verklaarde .

De Chinese markten op het vasteland doken in de ochtendhandel. De composiet van Shanghai , de composiet van Shenzhen en de component Shenzhen daalden elk meer dan 5%.

En de olieprijzen begon onmiddellijk vallen ook …

De olieprijzen kenden ook scherpe dalingen in de ochtend van Aziatische handelsuren, waarbij de Amerikaanse ruwe futures 2,34% daalden tot $ 60,49 per vat. Brent-termijncontracten voor internationale benchmark Brent van zijn kant namen ook af met 2,09% tot $ 69,37 per vat.

Helaas is dit waarschijnlijk veel meer dan alleen maar een tijdelijke terugval voor de markten. Tenzij een handelsdeal op de een of andere manier kan worden gered, zullen de dingen waarschijnlijk snel zeer ‘interessant’ worden.

Volgens een van de topexperts geciteerd door CNBC , heeft dit “alles in zich om een ​​complete ramp te veroorzaken die ertoe kan leiden dat de aandelenmarkt deze week krimpt en die externe risico’s voor de Amerikaanse economische vooruitzichten stijgt” …

“Een andere draai van de schroef strakkere zondag van de hard-ball tactiek van de president met de China handelsbesprekingen, en zijn paar tweets zien eruit alsof ze een scherpe correctie op de aandelenmarkt kunnen ontketenen,” zei Chris Rupkey, chief financial econoom bij MUFG Union Bank, in een notitie. “Wekenlang zijn de markten in slaap gevallen door de Amerikaanse handelsoorlog met China, denkend dat er een overeenkomst op komst was. Niet meer.”

“Dit heeft alles te maken met een complete ramp die ertoe kan leiden dat de aandelenmarkt deze week krimpt en die externe risico’s voor de Amerikaanse economische vooruitzichten stijgt”, voegde hij eraan toe.

Zou dit een van de triggers kunnen zijn die ons over de rand en in de economische afgrond duwt ?

Zelfs zonder de ineenstorting van de handelsbesprekingen met China, waren we toch beslist op weg naar een recessie . Ik vind het echt leuk hoe econoom John Williams dit punt heeft genoemd tijdens een recent interview met Greg Hunter …

“We hebben een recessie op zijn plaats. Het is gewoon een kwestie van spelen in sommige van deze andere grappige nummers. De realiteit is een nadeel, waar je nu gemengde druk hebt. Mensen die nu echt bezorgd zijn om de economie, en dat is inclusief president Trump die naar herverkiezing kijkt, hij heeft betoogd dat de Fed de rente zou moeten verlagen, en ik ben met hem. De Fed heeft deze omstandigheid gecreëerd. Ze dringen aan op een opwaartse economie omdat ze willen blijven stijgen. Banken verdienen meer geld met hogere tarieven, en ze proberen nog steeds de problemen die ze hebben veroorzaakt toen ze het bancaire systeem redden in 2008, te liquideren . “

De eerste paar maanden van 2019 waren verrassend stil, maar nu lijken de gebeurtenissen op een belangrijke manier te versnellen.

Dus hou je vast, want het lijkt erop dat er een erg hobbelige rit voor je ligt.Lees ook:  Turkije laat moordenaars, maar geen politieke tegenstanders, vrij uit de gevangenis tijdens een pandemie van het coronavirus

Comments

comments