Digitale zuivering onderweg wereldwijde censuur wordt ingezet

Digitale zuivering onderweg wereldwijde censuur wordt ingezet

0
()

Digitale zuivering onderweg terwijl Facebook campagne lanceert om ‘extremisten’ te deplatformeren, waaronder Alex Jones, Paul Joseph Watson, Laura Loomer en anderen

Zonder waarschuwing heeft Facebook op donderdag eenzijdig een aantal mensen van zijn platform verbannen dat de toespraak van de nazi ‘controversieel’ is en daarom niet de moeite waard is om gehoord te worden. 

In een poging om het te laten lijken alsof de levenslange verboden tweepartijen waren, lanceerde Facebook de conservatieve expert Alex Jones samen met de bekende antisemiet Louis Farrakhan in wat alleen kan worden omschreven als de meest draconische maatregel die nog door een sociale media wordt genomen kolos.

Naast Jones en Farrakhan, werden vorige redacteur Paul Joseph Watson van Ingram, de voormalige redacteur van het Breitbart-nieuws Milo Yiannopoulos, de conservatieve joodse activiste Laura Loomer, en anderen ook de virtuele deur van Facebook getoond nadat het platform hen ‘extremisten’ en ‘gevaarlijk’ noemde. ”

Weinig mensen werden voor de gek gehouden door het uiterlijk dat Facebook links en rechts verbood. (Gerelateerd: president Trump moet technofascisten, journalisten en binnenlandse vijanden die conservatieven en patriotten censureren, in beslag nemen en sluiten .)

“De genieën op Facebook geloven echt dat ze niet beschuldigd zullen worden van vooringenomenheid als ze Farrakhan ook verbieden. Maar het feit dat ze overwegen een koperen antisemiet en racist op geen enkele manier te vergelijken met klassieke liberalen en populisten zoals @PrisonPlanet toont enkel hun vooringenomenheid nog meer “, schrijft senior Breitbart News tech correspondent Allum Bokhari on Twitter – voordat hijook krijgt verboden.

Allum Bokhari on Twitter

The geniuses at Facebook really believe they won’t get accused of bias if they ban Farrakhan as well. But the fact that they consider a brazen anti-Semite and racist in any way comparable to classical liberals and populists like @PrisonPlanet just shows their bias even more.

De deplatforming van Jones gaat echter veel verder. Facebook zegt dat de censoren alle Infowars- inhoud zullen verwijderen en zelfs kunnen verhuizen om mensen die het delen te verbieden / deplatformeren. 

Journalist Nick Monroe merkte op: “Lees mijn lippen. Dit is SLECHTER dan de gebruikelijke soorten verboden.   Facebook / Instagram: “verwijdert ELK inhoud met Infowars-video’s, radiosegmenten of artikelen en Facebook verwijdert alle groepen die zijn ingesteld om Infowars-inhoud te delen” Dat is TEVEEL vermogen om Facebook te geven. 

Nick Monroe on Twitter

🚨Read my lips. This is WORSE than the usual sorts of bans. Facebook/Instagram: “will remove ANY content containing Infowars videos, radio segments, or articles, and Facebook will remove any Groups set up to share Infowars content” That’s TOO MUCH power to give Facebook.

Lees ook:  5G gevaar: honderden gerespecteerde wetenschappers klinken het alarm over gezondheidseffecten als 5G-netwerken gaan groeien

Watson, die onlangs zijn eigen website heeft gelanceerd,  Summit News , klaagde erover dat Facebook hem geen enkele reden gaf waarom hij werd verbannen en evenmin dat hij de regels van het bedrijf schond.

Kan de overheid dit oplossen?

“Rapporten zijn waar. Ik ben verbannen door Facebook. Geen reden gegeven. Ik heb geen van hun regels gebroken. In een autoritaire maatschappij die wordt bestuurd door een handvol giganten uit Silicon Valley, moet alle afwijkende mening worden gezuiverd. Bezoek Summit.news als het nog bestaat, “tweette hij.

Paul Joseph Watson on Twitter

Reports are true. I have been banned by Facebook. Was given no reason. I broke none of their rules. In an authoritarian society controlled by a handful of Silicon Valley giants, all dissent must be purged. Please visit https://t.co/4psjfSdF96 while it still exists.

Uiteraard vieren autoritaire linksen de deplatforming van Jones en anderen, omdat ze van dezelfde geest zijn en het ermee eens zijn dat censuur moet worden toegepast tegen iedereen met wie ze het niet eens zijn. Wat ze niet kunnen begrijpen en nog niet zien, is dat wanneer een entiteit het soort kracht mag gebruiken dat de oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg, heeft gekregen, ze deze bijna altijd tiranniek gebruiken. Bondgenoten die later op een of andere manier uit de gunst raken bij de goden, zullen uiteindelijk ook het slachtoffer worden. 

Maar conservatieven geloven dat het verbod op iedereen schadelijk is voor ons land en een grote belediging is voor onze grondwet. 

Mike Tokes, CEO van YukoSocial, tweette: “Facebook verbood tegenwoordig heel wat zeer bekende conservatieven. Ze verstikken de vrijheid van meningsuiting en verbieden al je supporters. Social media is dit eeuwen [sp] PUBLIC SQUARE. Hier moet iets aan gedaan worden. “ 

Mike Tokes on Twitter

@realDonaldTrump Facebook banned a lot of very well known conservatives today. They are stifling free speech and banning all your supporters. Social media is this centuries PUBLIC SQUARE. Something needs to be done about this.

Net als in het geval, zullen het Congres en / of het bestuur van Trump op een gegeven moment moeten ingrijpen en nieuwe regels moeten opleggen aan de sociale media om er zeker van te zijn dat mensen niet vervolgd kunnen worden vanwege hun ideeën en hun spraak, zelfs als dergelijke toespraken of dergelijke ideeën zijn. geen ‘mainstream’ of ‘beledigend’ zelfs maar een meerderheid van de Amerikanen.

De oplossing voor dit probleem zal echter niet van de overheid komen . Het moet van de vrije markt komen. Facebook ontevreden en verbannen zal gewoon een eigen sociaal media platform moeten vinden dat ze kunnen inbouwen in een entiteit die net zo groot en invloedrijk is – maar zonder de politieke vervolging.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Democraatadvies voor 'bestrijding van online desinformatie' is gezond verstand begraven onder hypocrisie en censuur


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments