Wat is de smerigste plek op het vliegveld? Nieuwe studie onthult verrassende resultaten

Wat is de smerigste plek op het vliegveld? Nieuwe studie onthult verrassende resultaten

Als je een frequente reiziger bent, is hier iets om aan te denken bij je volgende vlucht. Volgens een studie zijn de meeste luchthavenbacteriën op een onwaarschijnlijke plaats te vinden . Verrassend, het is niet in de toiletten.

De studie werd uitgevoerd door onderzoekers van het Nationaal Instituut voor Gezondheid en Welzijn  ( Terveyden ja hyvinvoinnin laitos;  THL) in Finland en de  Universiteit van Nottingham  in Engeland.

Beveiligingsbakken op de luchthaven zitten vol met microben

Voor hun onderzoek, de onderzoekers zwabberde verschillende oppervlakken vaak gebruikt door passagiers op de luchthaven Helsinki-Vantaa in Finland. Ze ontdekten dat, hoewel ten minste één ademhalingsvirus aanwezig was op 10 procent van alles wat ze afvegen, de microben die mensen ziek kunnen maken, te vinden zijn op zaken als kaartlezers in winkels, kinderspeelruimtes, paspoortcontroletellers en traprails.

De onderzoekers waarschuwden dat zij ook fouten detecteerden die bij 25 procent van de geanalyseerde luchtstalen ziekte konden veroorzaken. Ze voegden eraan toe dat het virus dat ze het meest detecteerden in hun onderzoek rhinovirus was, de oorzaak van verkoudheid .

Volgens de onderzoekers vonden ze rhinovirus op maar liefst 40 procent van de oppervlakken die besmet waren met minstens één virus. Ze ontdekten ook aanzienlijke hoeveelheden influenza A-virus.

Het is niet verrassend dat de oppervlakken waarop deze virussen het vaakst werden aangetroffen ook het meest onvermijdelijk waren: de  plastic bakken die werden gebruikt bij checkpoints op de luchthavenbeveiliging. (Gerelateerd:  Veilig vliegen? Studie vindt dat vliegtuigbeveiligingsschalen meer virussen bevatten dan toiletten .)

100% biologische essentiële oliesets nu verkrijgbaar voor uw huis en persoonlijke verzorging, waaronder rozemarijn, oregano, eucalyptus, theeboom, salie en meer, 100% biologisch en in laboratoria getest op veiligheid. Een veelvoud aan toepassingen, van stressvermindering tot actuele eerste hulp. Bekijk hier de volledige lijst en help deze nieuwssite te ondersteunen.

In een persbericht legde Niina Ikonen, een virologiedeskundige van THL, uit dat de studie de eerste was om de aanwezigheid van microben op een luchthaven te onderzoeken. Ze zei dat de resultaten kunnen helpen paraatheidsplanning te ondersteunen om de verspreiding van ernstige infectieziekten op luchthavens te voorkomen.

Ikonen voegde hieraan toe: “De resultaten bieden ook nieuwe ideeën voor technische verbeteringen in luchthavenontwerp en -renovatie.”

Coronavirus ook gedetecteerd op luchthavenoppervlakken

De onderzoekers vonden ook een verontrustende microbe genaamd coronavirus op 30 procent van de oppervlakken besmet met een virus.

Volgens het New York City Department of Health and Mental Hygiene veroorzaken de meeste coronavirussen lichte tot matige infecties van de bovenste luchtwegen, zoals verkoudheid. Coronavirus kan echter soms ernstige longontsteking veroorzaken , vooral bij ouderen en mensen met hart- en longaandoeningen.

Dr. Carl J. Fichtenbaum, een professor in de geneeskunde aan de universiteit van Cincinnati , waarschuwde dat veel microben gedurende verschillende dagen op verschillende oppervlakken kunnen overleven.

In de studie gebruikten de onderzoekers een methode die alleen genetisch materiaal detecteert van virussen op oppervlakken en in de lucht. Ze verduidelijkten dat detectie via deze methode geen bewijs was dat de virussen nog leefden en ziekten konden veroorzaken.

Hoe gezond te blijven tijdens het vliegen

De onderzoekers waren verrast dat er niet zoveel virussen in de meeste monsters waren verzameld van de toiletten op de luchthaven. Ze beweerden dat dit kwam omdat de meeste mensen hun handen grondig wassen als ze een openbaar toilet gebruiken.

Hoewel je niet per se een ernstige ziekte hoeft te krijgen als je per vliegtuig reist, is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen zodat je geen verkoudheid of griep krijgt . Volg deze tips om blootstelling aan ziektekiemen te voorkomen wanneer u op reis bent.

  • Was uw handen vaak en grondig met water en zeep gedurende minstens 20 seconden. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) is handenwassen de belangrijkste maatregel tegen infectiebeheersing.
  • Raak uw ogen, neus en mond niet aan met ongewassen handen.
  • Veeg de armleuningen en de lade af met hygiënische doekjes.
  • Gebruik tissues om de deur van de badkamer te openen.
  • Gebruik altijd een gezichtsmasker, vooral als u naast een passagier zit die hoest of niest.
  • Zet een stoel bij het raam en vraag een stewardess of je van zitplaats kunt veranderen om weg te komen bij een zieke passagier.
  • Blijf gehydrateerd en vermijd vermoeidheid om je immuunrespons te versterken.
  • Vlieg niet als je echt ziek bent.

Fichtenbaum zei dat hij denkt dat luchthavens geen griepepidemie kunnen beginnen. Hoewel er veel mensen op luchthavens zijn, komen reizigers meestal niet lang genoeg in contact met oppervlakken of andere personen om infectie te voorkomen.

Het is echter nog steeds belangrijk om de juiste hygiëne in acht te nemen, omdat u meer verkoudheid of griep kunt krijgen thuis of in openbare ruimtes zoals scholen.

Bronnen omvatten:

Healthline.com

USAToday.com

Steun deze website en steun het vrije alternatieve nieuws zonder censuur:
IBAN: DE97100110012628055249
BIC:NTSBDEB1XXX
Op naam van: Erich brink
Onderwerp: Indignatie


Comments

comments