SISSY GAMERS: Het spelen van videogames “vervrouwelijkt” mannen door het onderdrukken van de productie van mannelijk hormoon

SISSY GAMERS: Het spelen van videogames “vervrouwelijkt” mannen door het onderdrukken van de productie van mannelijk hormoon


Een recente studie toonde aan dat mannen niet geneigd zijn om mannelijke hormonen vrij te geven, zoals testosteron, wanneer ze een virtuele competitie aangaan in vergelijking met wanneer ze tegen vijanden spelen in een face-to-face uitdaging.

De unieke studie observeerde het 8-Bit-team van de Universiteit van Nevada, Las Vegas  (UNLV) , terwijl het zich klaar maakte voor Mountain West Showdown tegen Boise State University .

Volgens de onderzoekers vertoonden spelers van het competitieve e-sportspel “League of Legends” nul veranderingen in testosteronniveau tijdens het spelen in vergelijking met de spelers die zich bezighouden met fysieke sporten. (Verwante: Virtuele pijnverlichting: onderzoekers zijn van mening dat videogames je hersenen kunnen herorgrammen, of je op zijn minst kunnen afleiden .)

De monsters werden verkregen van 26 mannelijke spelers in het e-sportteam van UNLV, 8-bit, die werden opgegraven in een virtuele strijd tegen andere spelers in een spel dat tussen 15 en 27 minuten duurde.

De studie, die werd gepubliceerd in Computers in Human Behavior , toonde ook aan dat spelers van e-sportspellen geen beweging vertoonden in de hormonen dehydroepiandrosteron (DHEA), cortisol en androstenedione in speekselmonsters.

” Deze spelers stonden voor bekende vijanden in een vertrouwde omgeving. Dat is een belangrijke reden waarom testosteron en andere hormonen misschien niet zijn veranderd. Ik zou meer actie verwachten in termen van hormonen in een toernooisfeer tegen onbekende concurrentie en een groot publiek, “zei UNLV-afdeling van Antropologie-professor Peter Gray.

Lees ook:  Evangelisten houden net zoveel van geweren als van God. Dat is een probleem voor Amerika.

De bevindingen vallen samen met de aankondiging dat 8-Bit zal deelnemen aan het allereerste Mountain West e-sports evenement op UNLV in maart. Dit zal gebeuren op hetzelfde moment als de Mountain West Conference basketbalkampioenschappen voor heren en dames.

” We zijn hier klaargestoomd bij UNLV om deze effecten te bestuderen terwijl e-sports explodeert en de universiteit klaar is om een ​​onderzoekspartner te worden in deze groeiende industrie, zowel lokaal, nationaal als internationaal,” zei Gray.

De bevindingen van de studie luidden: “Speekseltestosteron-, cortisol-, DHEA- en androstenedione-niveaus veranderden niet globaal of tussen spelen tegen mensen versus de computer of met betrekking tot winnen of verliezen. De speelduur (bereik van 15 tot 27 minuten?) Was echter positief gerelateerd aan veranderingen in DHEA, androstenedione en testosteron tijdens het spelen tegen andere mensen. “

De studie onthulde dat het niet uitmaakte of gamen tegen andere mensen was of een kunstmatige intelligentie – beide methoden resulteerden in een verlaagd niveau in het hormoon aldosteron.

Bij het International Gaming Institute (IGI) van UNLV zijn onderzoekers gefocust op de nuances van de industrie, waarbij ze beste praktijken op het gebied van e-sport en hun kruispunt met de gereguleerde gokindustrie, concurrentiemethoden, het maken van spellen en wettelijke en regelgevende procedures instellen.

De IGI van UNLV stond in 2017 centraal in de introductie van de Nevada Esports Alliance, waarmee de staat verder werd gemarkeerd als een wereldwijde e-sports hub en UNLV als pionier op het gebied van marktonderzoek.

Ga voor meer verhalen over virtual reality en de kracht van gadgets naar Computing.news .Lees ook:  Vaccinatiedebat: de niet-gereguleerde migratie is de hoofdoorzaak

Comments

comments