Op de grens van een apocalyptische oorlog met Iran

Op de grens van een apocalyptische oorlog met Iran


Dit is het dichtst in de buurt dat de VS al decennia lang in oorlog is met Iran, en toch zijn de meeste Amerikanen geen idee of lijken ze niet te geloven dat het echt zou kunnen gebeuren. En ik denk zeker niet dat president Trump een oorlog wil, maar hij is omringd door oorlogsvalkers die met Iran een extreem agressief “taai” beleid hebben geduwd. 

De Trump-administratie heeft zojuist de vrijstellingen geannuleerd die andere landen toestonden om Iraanse olie te blijven kopen, en het doel van die stap is om de Iraanse export naar nul terug te brengen. Maar de olie-export is 40 procent van de Iraanse economie en de Iraniërs begrijpen dat deze beweging hun economie absoluut kan verlammen. De Iraniërs hebben gedreigd om het rechte stuk van Hormuz als vergelding te sluiten, en dat zou vrijwel zeker een reactie van de Amerikaanse militairen uitlokken. In aanvulling op,om hun nucleaire programma opnieuw te starten …

Op woensdag wordt van de Iraanse president Hassan Rouhani verwacht dat hij kleine stappen aankondigt om het nucleaire programma van zijn land te hervatten. Volgens de New York Times zal dat onder meer gaan over onderzoek naar centrifuges die nucleaire brandstof kunnen maken en het inperken van nucleaire inspecties door waarnemers.

Natuurlijk is de waarheid dat de Iraniërs in de eerste plaats hun nucleaire programma nooit volledig hebben opgegeven, maar dat is verondersteld een groot geheim te zijn.

In elk geval zijn de spanningen tussen de VS en Iran nu beangstigend hoog.

Op zondag kondigde John Bolton, de nationale veiligheidsadviseur van het Witte Huis, aan dat de USS Abraham Lincoln en vier B-52 bommenwerpers naar het Midden-Oosten worden gestuurd als een boodschap aan Iran …

Vier B-52 Stratofortress- bommenwerpers worden naar het Midden-Oosten gestuurd om het vliegdekschip Abraham Lincoln te ondersteunen bij bewegingen gericht op het tegengaan van bedreigingen van Iran , zei US Central Command dinsdag.

De B-52’s, van Barksdale Air Force Base , Louisiana, worden ingezet op Al Udeid Air Base in Qatar, een hub voor Amerikaanse luchtoperaties in de regio, meldde CBS News .

Blijkbaar was er enige intelligentie die aangaf dat Iran een mogelijke aanval op Amerikaanse troepen in de regio van plan was, en Bolton zei dat deze inzet het heel duidelijk zou maken dat elke aanval “met onverbiddelijke kracht zou worden beantwoord” …

De inzet zou “een duidelijke en onmiskenbare boodschap aan het Iraanse regime sturen dat elke aanval op de belangen van de Verenigde Staten, of die van onze bondgenoten, met onverbiddelijke dwang tegemoet wordt getreden”, zei hij in een verklaring. “De Verenigde Staten zijn niet op zoek naar oorlog tegen het Iraanse regime, maar we zijn volledig voorbereid om te reageren op elke aanval, hetzij door een gevolmachtigde, de Islamitische Revolutionaire Garde of reguliere Iraanse troepen.”

Als reactie hierop beschuldigden de Iraniërs de VS ervan zich bezig te houden met een vorm van ‘psychologische oorlogsvoering’ .

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  De waarheid over Ankara's "Sofagate"

Naast al het andere bericht CNN dat het erop lijkt dat de Iraniërs “ballistische raketten met een kort bereik aan boord van boten in de Perzische Golf” hebben verplaatst, en dit heeft Amerikaanse functionarissen diep gealarmeerd …

Intelligentie die aantoont dat Iran waarschijnlijk short-range ballistische raketten aan boord van boten in de Perzische Golf verplaatst, was een van de kritieke redenen waarom de VS besloten een vliegdekschip van een vliegdekschip en B-52-bommenwerpers in de regio te verplaatsen, volgens verschillende Amerikaanse functionarissen met directe kennis van de situatie.

De bezorgdheid over de beweging van de raketten was een van meerdere intelligentie-draden uit verschillende bronnen die de VS ertoe brachten te geloven dat Iran een mogelijkheid en een intentie had om stakingen te lanceren tegen Amerikaanse doelen.

Als beide partijen hun sabels een tijdje rammelen, maar er komt nooit iets van, dan komt alles goed.

Maar als iemand een beetje te ver gaat en de raketten beginnen te vliegen, zouden we snel in een conflict verwikkeld raken dat letterlijk Wereldoorlog 3 zou kunnen veroorzaken.

Hoewel ze zeker geen partij zijn voor de VS, is de waarheid dat het Iraanse leger vrij sterk is en ze beschikken over wapens met een immense destructieve kracht. En in het geval van een militair conflict met de VS, hebben de Iraniërs al gezegd dat zij ook Israël zullen treffen.

En als Israël geraakt wordt, zullen ze Iran bijzonder hard slaan.

De Iraniërs haten absoluut de Verenigde Staten en Israël, en recente acties van de Trump-regering hebben de Iraniërs in een hoek geduwd. Het volgende komt van Pat Buchanan …

Heeft president Donald Trump dit goedgekeurd? Want hij lijkt mee te gaan. Hij heeft zich teruggetrokken uit de Iraanse nucleaire deal en sancties opgelegd. Vorige week annuleerde hij de ontheffingen die hij acht naties had gegeven om door te gaan met het kopen van Iraanse olie.

Doel: vermindering van de Iraanse olie-export, 40% van het bbp, tot nul, om een ​​economische crisis te verdiepen die naar verwachting het Iraanse bbp dit jaar al met 6% zal verlagen.

Trump heeft Iran ook een terroristische staat en de Republikeinse Garde een terroristische organisatie, de eerste keer dat we dat hebben gedaan met de strijdkrachten van een vreemde natie. Dat doen we zelfs niet met Noord-Korea.

Een in het nauw gedreven dier is buitengewoon gevaarlijk en op dit punt kunnen de Iraniërs het gevoel hebben dat de enige optie die ze nog hebben is om uit te halen.

Als eerste stap zouden ze mogelijk de Straat van Hormuz kunnen sluiten, en dat zou onmiddellijk een wereldwijde oliecrisis veroorzaken. Hier is meer van Buchanan …

Iran heeft ook gewaarschuwd dat, als we de olie-export die de Perzische Golf via de Straat van Hormuz verlaat, verstikken, de Straat gesloten kan zijn voor andere naties. Aangezien 30% van alle olieleveranties in de wereld de Straat doorkruisen, kan sluiting ervan een wereldwijde crash veroorzaken.

In 1973, toen president Nixon Israël redde in de Yom Kippur-oorlog, legden de OPEC-Arabieren een olie-embargo op. Gasprijzen spiked zo hoog dat Nixon overwoog om een ​​trein naar Florida te nemen voor een kerstvakantie.

Natuurlijk is een potentiële oorlog met Iran tegenwoordig niet eens op de radar voor de meeste Amerikanen. De meesten van ons houden zich bezig met andere dingen, maar als de raketten beginnen te vliegen, wordt dit meteen het belangrijkste nieuwsverhaal op de hele planeet.

Oorlogen beginnen nooit in een vacuüm. In elke grote oorlog in de geschiedenis is er altijd een reeks stappen geweest die uiteindelijk heeft geresulteerd in het uitbreken van de oorlog.

Zonder twijfel zijn de VS en Iran op weg naar oorlog. Dat betekent niet dat er een zal gebeuren, en we hopen dat het niet zal gebeuren, omdat het allerlei apocalyptische gevolgen zou hebben .

Dus laten we hopen dat koelere hoofden de overhand krijgen.

Helaas lijken er geen “coolere hoofden” te bestaan ​​onder Iraans leiderschap, en Trump heeft zich omringd met oorlogsvogels zoals John Bolton en Mike Pompeo.

Uiteindelijk zal Trump zelf de laatste oproep doen aan elk conflict met Iran, en laten we hopen dat hij de juiste maakt.Lees ook:  De 7 meest losgeslagen dingen die Trump op één dag zei

Comments

comments