4 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Stocks Krater – 3,5 biljoen dollar in mondiale markt cap uitgewist – China gaat US Treasuries” dumpen

sociale kredietwaardigheid

 5 total views,  3 views today

Wall Street reageerde op onze escalerende handelsoorlog met China door een beetje driftbui te gooien. Op maandag daalde de Dow Jones Industrial Average met 617 punten en dat was de slechtste dag voor de Dow sinds 3 januari. Maar de Nasdaq was nog erger. Het had zijn slechtste dag sinds 4 december en over het algemeen is de Nasdaq nu 6,3 procent gedaald in de laatste zes handelssessies. Het is natuurlijk niet alleen in de Verenigde Staten dat de voorraden dalen. Sinds afgelopen maandag is in totaal ongeveer $ 3,5 biljoen aan marktkapitalisatie op de wereldwijde beurzen verdwenen. En omdat het er niet uit als we zijn van plan om een soort van een handelsakkoord te krijgen op korte termijn , dit kan mogelijk slechts het begin van onze problemen.

China schoot op maandag een schot dat wereldwijd werd gehoord toen ze aankondigden dat ze de tarieven voor Amerikaanse goederen drastisch zouden verhogen …

China zal de tarieven op $ 60 miljard in Amerikaanse goederen verhogen als vergelding voor het Amerikaanse besluit om de douanerechten op Chinese goederen te verhogen, zei het Chinese ministerie van Financiën maandag.

Beijing verhoogt de tarieven voor meer dan 5.000 producten tot 25%. De rechten op sommige andere goederen zullen stijgen tot 20%. Die percentages zullen eerder stijgen van 10% of 5%.

Volgens CNBC zullen deze nieuwe tarieven bijzonder schadelijk zijn voor Amerikaanse boeren …

De taken waren grotendeels gericht op boeren in de VS, die Trump grotendeels steunden in 2016, maar leden aan eerdere schoten in de handelsoorlog van de Trump-regering met China. De duizenden producten omvatten pinda’s, suiker, tarwe, kip en kalkoen.

Wanneer u de impact van deze Chinese tarieven combineert met de ongekende overstromingen die we in het midden van het land hebben gezien, is het resultaat dat duizenden en duizenden Amerikaanse boeren voor het einde van 2019 failliet zullen gaan.

Maar China stopt misschien niet alleen met het verhogen van de tarieven. Volgens Global Times hoofdredacteur Hu Xijin , kan China “mogelijk geen Amerikaanse landbouwproducten meer kopen”, en de Chinezen onderzoeken ook “de mogelijkheid om Amerikaanse staatsobligaties te dumpen” …

China stopt mogelijk met het kopen van Amerikaanse landbouwproducten en energie, het verminderen van Boeing-orders en het beperken van de handel met de VS met China. Veel Chinese wetenschappers bespreken de mogelijkheid om Amerikaanse staatsobligaties te dumpen en hoe dit specifiek te doen.

Zoals ik eerder al zei , heeft China letterlijk honderden verschillende manieren waarop ze ons pijn kunnen doen.

Dus de waarheid is dat degenen die suggereren dat de VS niet door deze handelsoorlog gekwetst zullen worden, gewoon waanideeën zijn.

In een artikel dat op maandag werd gepost , noemde CNBC dumping van Treasuries als “nucleaire optie van China” …

Beschouw het als de nucleaire optie van China in de handelsoorlog met de VS – het vermogen om zijn enorme stapel staatsobligaties te dumpen die een stijging van de rentetarieven zou kunnen veroorzaken en de Amerikaanse economie aanzienlijk zou schaden.

Terwijl de twee partijen zich bezighouden met een voordelige tariefuitwisseling, heeft de mogelijkheid dat China de inzet kan verhogen en niet langer ‘s werelds grootste consument van Amerikaanse schulden zal zijn, zijn imposante hoofd maandag opnieuw grootgebracht.

Hoe langer deze handelsoorlog duurt, hoe bozer de Chinezen zullen worden en hoe meer schade ze aan onze economie zullen toebrengen.

En zonder enige twijfel kan deze handelsoorlog meer dan voldoende zijn om ons in een nieuwe recessie te duwen. Op maandag schreef Michael Wilson van bankgigant Morgan Stanley deze onheilspellende voorspelling …

“Gezien de andere kostendruk en de hardnekkig lage inflatie, zijn we er niet van overtuigd dat bedrijven over het algemeen de tariefkosten volledig kunnen compenseren door prijzen te verhogen of door kostenbesparingen elders, wat betekent dat de tarieven de marges drukken”, schreef Wilson. “In het geval van 25% tarieven op alle Chinese export naar de VS, zijn we geneigd te denken dat dit de potentie heeft om de Amerikaanse economie in een recessie te kipperen, gezien de kostenkwesties waar bedrijven al mee te maken hebben.”

Voordat ik dit artikel beëindig, zijn er nog twee punten die ik zou willen maken. Ten eerste is de prijs van sojabonen nu absoluut aan het tanken, en dit zal absoluut catastrofaal zijn voor sojaboeren …

Met het meest recente nieuws van de toenemende spanningen tussen de VS en China, is de prijs van sojabonen voor het eerst sinds 2008 gedaald tot minder dan $ 8 per bushel. Dit komt omdat veel boeren in het Middenwesten tijdens het plantseizoen geconfronteerd worden met ongebreidelde overstromingen op hun land.

Op dit moment in het jaar moet ongeveer 60 tot 70 procent van de gewassen worden geplant, zegt John Newton, de hoofdeconoom van het Farm Bureau. De meesten verwachten dat de USDA binnenkort zal aankondigen dat, vanwege overstromingen en andere moeilijkheden, Amerikaanse boeren tot nu toe slechts 35 procent geplant hebben.

Ik zet die laatste alinea om een ​​reden vetgedrukt. Het is half mei en Amerikaanse boeren hebben slechts ongeveer de helft van de gewassen geplant die ze normaal gesproken zouden hebben geplant tegen deze tijd van het jaar.

Dat is een nationale crisis, en het betekent ook dat de voedselproductie in de VS dit jaar ver zal gaan.

Dit is een thema dat ik heb hameren op meer dan en keer op keer , en hopelijk mensen zijn aan het voorbereiden voor veel, veel hogere prijzen in de supermarkt.

Ten tweede kregen financiële markten maandagavond een boost toen president Trump aangaf dat de volgende “drie of vier weken” het succes van handelsbesprekingen met China zullen bepalen …

Tijdens een evenement in het Witte Huis op maandagavond, presenteerde de Amerikaanse president Donald Trump een projectie over hoe veel langer Washington en Beijing zouden kunnen worden opgesloten in verhitte handelsbesprekingen.

“We zullen je binnen drie of vier weken laten weten of het succesvol is,” zei hij, volgens NBC News.

Trump zal naar verwachting in juni een ontmoeting hebben met de Chinese president, en de hoop dat ze een deal zullen kunnen uitwerken, zal de wereldwijde financiële markten waarschijnlijk de komende weken volledig belemmeren.

Natuurlijk zal er op korte termijn waarschijnlijk nog wel wat volatiliteit zijn voor wereldwijde aandelen, maar als er eind volgende maand geen handelsovereenkomst is, zou juli mogelijk een absoluut cruciale maand kunnen zijn voor wereldwijde financiële markten.

Dus houd het in de gaten, want het ziet ernaar uit dat de dingen binnenkort heel, heel interessant kunnen worden …

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments