Wereldoorlog 3? Een Top Iraan zegt Trump: “Ze zijn niet klaar voor een oorlog, speciaal wanneer Israël binnen ons bereik is”


 6 total views,  2 views today

De Iraniërs dreigen openlijk raketten af ​​te vuren op Israël als Trump beslist Iran aan te vallen. En deze dreiging moet niet lichtvaardig worden opgevat, want Iran heeft een zeer geavanceerd ballistische raketarsenaal en Hezbollah heeft nu ongeveer 150.000 raketten direct op Israël gericht. Als de opdracht wordt gegeven, zouden de Iraniërs en hun gevolmachtigde Hezbollah een enorme hoeveelheid dood en vernietiging op Israël laten regenen, en natuurlijk zou Israël hen nog harder terug slaan. We hebben het over een scenario dat mogelijk de Eerste Wereldoorlog zou kunnen triggeren, en de Iraniërs denken blijkbaar dat de mogelijkheid van een dergelijk resultaat Trump ervan zal weerhouden militaire actie tegen hen te ondernemen. Het volgende komt van de Times of Israel …

Een hoge Iraanse functionaris op zondag wees de Amerikaanse militaire opbouw in de regio af als psychologische oorlogsvoering en zei dat de VS niet zullen aanvallen vanwege de angst een Iraanse aanval op Israël uit te lokken.

“De inzet van de Amerikaanse strijdkrachten in de Perzische Golf is meer van de aard van psychologische oorlogsvoering. Ze zijn niet klaar voor een oorlog, vooral niet als Israël binnen ons bereik is, “ zei Ali Motahhari, vice-voorzitter van het Iraanse parlement, op zondag, aldus het persbureau FARS.

Naast zijn eigen raketten, hebben Iraanse volmachten zoals Hezbollah in Libanon en de Palestijnse Islamitische Jihad in de Gazastrook honderdduizenden raketten gericht op Israël.

Misschien hebben de Iraniërs gelijk en zijn de VS niet van plan een oorlog te beginnen. Maar we hebben al gezien dat de Trump-regering niet bang was om deel te nemen aan een campagne van ‘maximale druk’ die ons naar de rand van een militair conflict heeft geduwd. De afgelopen dagen heeft de regering van Trump besloten dat ze Iran helemaal niet toestaan ​​om olie aan wie dan ook te verkopen, en de verpletterende sancties die vorig jaar aan Iran waren opgelegd, waren absoluut verwoestend voor de Iraanse economie …

De ingrijpende unilaterale sancties die Washington opnieuw oplegde toen het een jaar geleden de overeenkomst stopte, hebben de Iraanse economie zwaar getroffen, waardoor de waarde van zijn valuta naar dieptepunten is gedaald, buitenlandse investeerders zijn weggejaagd en protesten zijn uitgelokt.

En niet voor niets: de instortwaarde van de rial heeft de prijzen van geïmporteerde nietjes en lokaal geproduceerde goederen beïnvloed. Volgens het Statistisch Centrum van Iran zijn de kosten van rood vlees en pluimvee de afgelopen 12 maanden met 57% gestegen; melk, kaas en eieren met 37%; en groenten met 47%.

De Iraniërs groeien diep gefrustreerd en ze lijken ervan overtuigd dat een bondgenootschap onder leiding van de VS, Israël en Saoedi-Arabië graag regimeverandering in Iran zou willen zien.

Neem bijvoorbeeld deze recente opmerkingen van de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken …

En zoals de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif zei, is Teheran ervan overtuigd dat wat hij “het B-team” noemt-Bolton, Bibi, bin Salman en bin Zayed, de laatste drie zijn de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman, en Mohammed bin Zayed, de kroonprins van Abu Dhabi en effectief heerser van de Verenigde Arabische Emiraten, zijn vastbesloten om regimeverandering in Iran te forceren . “President Trump zegt dat de druk Iran op de knieën zal brengen”, zei Zarif.

“Onlangs werd secretaris Pompeo gevraagd of hij van plan was een staatsgreep in Iran te plegen. En je weet wat hij zei? Elke diplomaat, zelfs als ze een staatsgreep plannen, zou het ontkennen! Maar hij zei: als ik een staatsgreep zou plegen, zou ik het je niet vertellen. Soms zeggen mensen wat hen bezighoudt, “voegde Zarif eraan toe. (Het exacte citaat, volgens Axios, kwam in een toespraak van Pompeo aan een Iraans-Amerikaanse groep, waarin hij zei: “Zelfs als we [waren], zou ik jullie er dan over vertellen?”)

En Zarif heeft waarschijnlijk op dit punt gelijk. Als de VS, Israël en Saoedi-Arabië met hun vingers zouden kunnen klikken en een geheel nieuwe regering in Iran zouden kunnen stichten, zouden ze dat bijna zeker doen.

Maar alle pogingen om een ​​interne revolutie aan te moedigen zijn gesneuveld en een complete oorlog lijkt ondenkbaar.

De Iraniërs hebben hun leger de afgelopen jaren tot een kernprioriteit gemaakt en ze hebben wapensystemen met een immense vernietigende kracht ontwikkeld. Eens zouden ze zijn geïntimideerd door een Amerikaanse carrierengroep die naar de Perzische Golf is verhuisd, maar die dagen zijn allang voorbij. Het volgende komt van Reuters …

“Een vliegdekschip met minimaal 40 tot 50 vliegtuigen en 6.000 krachten die erin waren verzameld, was in het verleden een serieuze bedreiging, maar nu is het een doelwit en zijn de bedreigingen overgeschakeld naar kansen,” zei Amirali Hajizadeh, hoofd van de lucht- en ruimtevaartafdeling van de Guards.

“Als (de Amerikanen) een zet doen, zullen we ze in hun hoofd slaan”, voegde hij eraan toe, volgens ISNA.

En op vrijdag verklaarde Ayatollah Yousef Tabatabai Nejad brutaal dat onze ” ” miljard-dollar-vloot vernietigd kan worden met één raket “ …

Het ISNA-persbureau citeerde hardliner Ayatollah Tabatabai-Nejad in de stad Isfahan als volgt: ” Hun miljard-dollar vloot kan met één raket worden vernietigd.

“Als ze een zet proberen, zullen ze te maken krijgen met tientallen raketten, omdat overheidsambtenaren in die tijd niet de verantwoordelijkheid hebben om behoedzaam te handelen, maar in plaats daarvan zullen de zaken in handen zijn van onze geliefde leider Ayatollah Ali Khamenei.”

Natuurlijk is Nejad overdreven, maar de waarheid is dat onze vloot absoluut eenden zal zijn in de Perzische Golf. Als de Iraniërs dat wilden, konden ze de hele vloot definitief weghalen.

We zijn zo dicht bij oorlog en laten we hopen dat niemand jeukende vingers krijgt.

Iran wordt gerund door een stel nutjobs die geloven dat oorlog met de VS en Israël onvermijdelijk is. Ondertussen zijn oorlogszuchtige John Bolton en Mike Pompeo de topambtenaren van het buitenlands beleid in de Trump-regering en Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman heeft ons al getoond wat hij kan.

We hebben iemand nodig die naar voren treedt en een stem van de rede is voordat we ons in een nachtmerrieachtig apocalyptisch conflict storten dat we niet zullen kunnen ontvluchten, en die stem van de rede moet misschien president Trump zelf zijn.

Uiteindelijk zal het Trump zijn die de laatste oproep doet tot elke oorlog met Iran, en dat besluit zal enorme gevolgen hebben voor ons allemaal.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord