ALLE grote Amerikaanse mobiele telefoonbedrijven maken zich schuldig aan schendingen van de privacy

ALLE grote Amerikaanse mobiele telefoonbedrijven maken zich schuldig aan schendingen van de privacy

16 mei 2019 0 Door Indignatie redactie

ALLE grote Amerikaanse mobiele telefoonbedrijven maken zich schuldig aan schendingen van de privacy: het Bombshell-rapport onthult dat ze u volgen en uw locatiegegevens verkopen aan premiejagers

Verkoopt uw ​​gsm-aanbieder uw GPS-locatiegegevens illegaal aan premiejagers zonder uw medeweten of toestemming? Een nieuw rapport zegt dat het een sterke mogelijkheid is, omdat het vrijwel elke grote mobiele telefoonmaatschappij blootlegt als een boosdoener in een massaal privacy-inbreuk- en bewakingssysteem dat blijkbaar al jarenlang onder de radar plaatsvindt.

Volgens Motherboard ( VICE ) maken AT & T, T-Mobile en Sprint zich allemaal schuldig aan het schenden van de privacyrechten van hun klanten, aangezien ze zijn verpand voor winstgevoelige locatiegegevens over hun gebruikers die bedoeld waren om te worden verzameld voor 911 operatoren en andere hulpdiensten.

Deze drie grote luchtvaartmaatschappijen hebben naar verluidt de precieze locatiegegevens van ten minste een deel van hun klanten verpand aan ongeveer 250 premiejagers, die elk tot $ 1.100 per pop-up aan locatiegegevensbedrijven die met deze mobiele-telefoonmaatschappijen werken, betalen voor tientallen duizenden individuele verzoeken – die hen deze gevoelige informatie opleverden.

Is er iets heiligs meer als het gaat om persoonlijke privacy?

Terwijl Motherboard vorige maand onthulde dat premiejagers illegaal toegang kregen tot de locatiegegevens van hun doelen door te kijken naar de “pings” heen en weer gestuurd tussen hun telefoons en lokale servicetorens, is nu onthuld dat de gegevens die deze premiejagers hebben gebruikt was zelfs preciezer dan dat.

Rapporten geven aan dat een “schimmig” bedrijf genaamd CerCareOne bezig was met het verzamelen en verkopen van assisted-GPS, ook wel bekend als A-GPS, data, die zo nauwkeurig is dat het de exacte locatie van een gebruiker van een mobiele telefoon in een gebouw kan bepalen.

Hoewel het verklaarde doel van het verzamelen van A-GPS-gegevens al lang is dat het hulpverleners, zoals degenen die door 911 gemakkelijker slachtoffers kunnen vinden, helpt, lijkt het erop dat deze gegevens eigenlijk een extra optreden waren voor de mobiele telefoonindustrie, profiteren van zijn illegale verkoop aan particuliere derden.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Fabrikanten van mobiele telefoons proberen wanhopig dodelijk stralingsrisico van consumenten te verbergen

Motherboard meldt dat geen van de drie luchtvaartmaatschappijen in kwestie de verkoop van A-GPS-gegevens aan premiejagers hebben geweigerd, hoewel CerCareOne niet langer bestaat. AT & T heeft ook verklaard dat het niet langer de locatiegegevens van zijn klanten aggregeert “na meldingen van misbruik door andere locatiediensten met betrekking tot aggregators.”

Verizon heeft ook samenwerkingsverbanden met bedrijven die privé locatiegegevens verkopen

Verizon is ook niet duidelijk, het is belangrijk om op te merken, ook al is de trackingtechnologie blijkbaar wat minder geavanceerd dan de andere. Net als de andere drie had Verizon een samenwerkingsverband met een locatiegegevensbedrijf met de naam Securus, evenals verschillende andere. Maar het bedrijf heeft verklaard dat deze aggregatorcontracten “worden afgebouwd”, die allemaal zouden bijdragen aan de ondersteuning van de wegenwachtdiensten van Verizon.

“Dit schandaal wordt steeds erger”, zegt de democratische Amerikaanse senator Ron Wyden, een van de minstens 15 senatoren die de Federal Communications Commission (FCC) en de Federal Trade Commission (FTC) aansporen om actie te ondernemen naar aanleiding van deze verontrustende onthullingen.

“Vervoerders verzekerden dat het misbruik van locatieregistratie geïsoleerde incidenten waren. Nu lijkt het erop dat honderden mensen onze telefoons konden volgen en dat deden ze al jaren voordat iemand bij de draadloze bedrijven actie ondernam, “voegde hij eraan toe.

Senator Wyden zei verder dat dit nauwelijks een ‘onoplettendheid’ is, maar dat het eerder een ‘flagrante, opzettelijke minachting voor de veiligheid en zekerheid van de Amerikanen’ is.

In antwoord op de bewering van alle mobiele-telefoonmaatschappijen dat ze zullen stoppen met meedoen aan dit illegale gedrag, zei Sen Wyden: “Ik geloof het als ik het zie.” Hij beweert dat deze vervoerders direct verantwoordelijk zijn voor de locatiegegevens van hun klanten, en dat het ongepast is om “de schuld voor misbruik bij downstream-bedrijven” te leggen, wat ze allemaal doen.

Voor meer gerelateerd nieuws, kijk op Corruption.news .

Bronnen voor dit artikel omvatten:

DailyMail.co.uk

Motherboard.VICE.comLees ook:  Is het virus een biologisch wapen van Bill Gates?

Comments

comments