Als de Chinezen eerder overstuur waren, worden ze nu absoluut woedend na de nieuwste zet van Trump

Als de Chinezen eerder overstuur waren, worden ze nu absoluut woedend na de nieuwste zet van Trump

16 mei 2019 0 Door Indignatie redactie

President Trump twijfelt aan zijn harde benadering met China en blijkbaar heeft hij besloten dat het nu tijd is om hun belangrijkste technologiebedrijf te verlammen. Huawei Technologies verkoopt meer telecommunicatieapparatuur dan wie ook in de hele wereld, en verwacht werd dat zij een van de wereldleiders zouden zijn bij de uitrol van 5G-netwerken over de hele wereld.

 Het bedrijf staat op de 72e plaats op de Fortune Global 500-lijst en op dit moment verkopen ze meer telefoons dan Apple. In wezen is Huawei de Chinese versie van Apple en het bedrijf is zeer geliefd bij de communistische regering in China. Dus als president Trump China echt wilde plassen, zou het nemen van een voorhamer naar Huawei een geweldige manier zijn om het te doen, en dat is precies wat hij net deed.

Op woensdag heeft Trump’s Commerce Department officieel Huawei toegevoegd aan hun “Entiteitenlijst” …

Het Amerikaanse ministerie van Handel zei woensdag dat het Huawei Technologies Co Ltd en 70 aangesloten bedrijven toevoegt aan zijn zogenaamde “Entiteitenlijst” – een maatregel die de telecomgigant verbiedt om onderdelen en componenten van Amerikaanse bedrijven te kopen zonder toestemming van de Amerikaanse overheid.

Amerikaanse functionarissen zeiden tegen Reuters dat het besluit het ook moeilijk, zo niet onmogelijk, zou maken voor Huawei, de grootste producent van telecommunicatieapparatuur ter wereld, om sommige producten te verkopen vanwege zijn afhankelijkheid van Amerikaanse leveranciers.

Kort gezegd komt dit neer op het nemen van een honkbalknuppel en het dichtslaan op de knieën van het bedrijf.

Er zijn beschuldigingen dat “Huawei’s infrastructuurapparatuur backdoors bevat die toezicht door de Chinese overheid mogelijk maken “, en die beschuldigingen zijn bijna zeker waar.

Maar dit zal de Chinezen boos maken.

Het volgende is de volledige verklaring over deze stap van Commerce Secretary Wilbur Ross …

Vandaag heeft het Bureau of Industry and Security (BIS) van het Amerikaanse ministerie van Handel aangekondigd dat het Huawei Technologies Co. Ltd. en zijn dochterondernemingen zal toevoegen aan de entiteitenlijst van het bureau. Deze actie vloeit voort uit informatie die beschikbaar is voor de Afdeling en die een redelijke basis biedt om te concluderen dat Huawei zich bezighoudt met activiteiten die in strijd zijn met de nationale veiligheid van de VS of buitenlands beleid. Deze informatie omvat de activiteiten die worden genoemd in de openbaar aanklacht tegen Huawei door het Ministerie van Justitie, waaronder vermeende schendingen van de International Emergency Economic Powers Act (IEEPA), samenzwering om IEEPA te schenden door het aanbieden van verboden financiële diensten aan Iran, en obstructie van gerechtigheid in verband met Iran. het onderzoek naar die vermeende schendingen van Amerikaanse sancties.

Voor de verkoop of overdracht van Amerikaanse technologie aan een bedrijf of persoon op de entiteitslijst is een door BIS afgegeven vergunning vereist en een licentie kan worden geweigerd als de verkoop of overdracht de Amerikaanse nationale veiligheid of buitenlandse beleidsbelangen zou schaden. De lijst wordt van kracht wanneer deze wordt gepubliceerd in het federale register.

“Deze actie van het Bureau of Industry and Security van het Commerce Department, met de steun van de president van de Verenigde Staten, plaatst Huawei, een Chinese onderneming die de grootste producent van telecommunicatieapparatuur ter wereld is, op de entiteitenlijst. Dit zal voorkomen dat Amerikaanse technologie wordt gebruikt door entiteiten die in buitenlandse handen zijn op een manier die de Amerikaanse nationale veiligheid of buitenlandse beleidsbelangen kan ondermijnen “, zei minister van Handel Wilbur Ross. “President Trump heeft het ministerie van Handel opgedragen waakzaam te zijn bij de bescherming van nationale veiligheidsactiviteiten. Sinds het begin van de Administration heeft het Department 190 personen of organisaties toegevoegd aan de Entiteitenlijst en heeft het vijf onderzoeken ingesteld naar het effect van importen op de nationale veiligheid op grond van Sectie 232 van de Trade Act van 1962. “Toevoegingen aan de entiteitenlijst worden vastgesteld door de commissie voor eindgebruikerscontrole, die bestaat uit functionarissen van het ministerie van Handel, het ministerie van Defensie, het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Energie. Krachtens § 744.11 (b) van de Export Administration Regulations waren personen of organisaties bij wie er een gegronde reden is om aan te nemen dat ze betrokken zijn, betrokken, of lopen zij een aanzienlijk risico om betrokken te raken bij activiteiten die in strijd zijn met de nationale veiligheid of buitenlandse beleidsbelangen van de Verenigde Staten en diegenen die namens deze personen optreden, kunnen worden toegevoegd aan de entiteitenlijst.

De missie van het Bureau voor Industrie en Veiligheid is om de nationale veiligheids- en buitenlandsbeleidsdoelstellingen van de VS te bevorderen door een effectief exportcontrole- en verdragsconformiteitssysteem te waarborgen en doorlopend strategisch leiderschap in de VS te bevorderen. BIS is vastbesloten om artikelen van oorsprong uit de VS te verhinderen om Weapons of Mass Destruction (WMD) -projecten, terrorisme of destabiliserende militaire moderniseringsprogramma’s te ondersteunen.

Als de Chinezen Huawei-apparatuur gebruiken om ons te bespioneren, is deze stap zeker gerechtvaardigd.

Maar timing is alles in het leven, en dit komt in een tijd dat de onderhandelingen over een nieuwe handelsovereenkomst net zijn mislukt.

Trump denkt misschien dat zulke moeilijke acties China terug naar de onderhandelingstafel kunnen dwingen, maar er is ook de mogelijkheid dat deze uiterst agressieve benadering onze betrekkingen met de Chinezen volledig zou kunnen vernietigen.

Een hoopvol teken is het feit dat Huawei onmiddellijk een verklaring vrijgaf nadat ze op de “Entiteitenlijst” waren geplaatst, die verklaarde dat ze bereid zijn om met de Amerikaanse overheid samen te werken om “effectieve maatregelen te nemen om de productbeveiliging te waarborgen” …

“Huawei is de ongeëvenaarde leider in 5G. We zijn klaar en bereid om met de Amerikaanse overheid in zee te gaan en effectieve maatregelen te nemen om de productveiligheid te waarborgen. Beperking van Huawei van zakendoen in de VS zal de VS niet veiliger of sterker maken; in plaats daarvan zal dit alleen maar dienen om de VS te beperken tot inferieure maar duurdere alternatieven, waardoor de VS achterblijven bij 5G-inzet en uiteindelijk de belangen van Amerikaanse bedrijven en consumenten schaden. Bovendien zullen onredelijke beperkingen inbreuk maken op de rechten van Huawei en andere ernstige juridische problemen aan de orde stellen. “

Managers van Huawei begrijpen hoe verlammend deze stap zal zijn voor hun bedrijf, en dus is een beetje kruipen begrijpelijk.

Maar over het algemeen zal het Chinese publiek extreem boos zijn wanneer ze dit nieuws horen.

En laten we niet vergeten dat er nog steeds sudderende woede heerst over de arrestatie van Huawei CFO Meng Wanzhou terwijl ze van vliegtuig wisselde in Canada. Ze is gepakt op verzoek van Amerikaanse functionarissen en nu proberen ze haar uit te leveren aan de Verenigde Staten, zodat ze terecht kan staan. Meng Wanzhou is een nationale held in China en de Chinezen beschouwen wat we met haar doen als een ernstige nationale belediging.

De betrekkingen met China zullen nooit “normaal” worden totdat we Meng Wanzhou vrijgeven, maar Amerikaanse functionarissen lijken dit niet te begrijpen.

De meeste Amerikanen besteden niet te veel tijd aan het denken aan China, maar op dit moment neemt de woede jegens de Verenigde Staten toe tot angstaanjagende niveaus onder de Chinezen. Ze hebben het al over een ‘volksoorlog’ tegen ons land, maar tot nu toe lijken we dat niet heel serieus te nemen.

Uiteindelijk zal pesten in China niet werken. In plaats daarvan zullen onze betrekkingen met China waarschijnlijk nog veel erger worden, en dat zou voor beide landen absoluut catastrofaal zijn.

We zullen zien wat er gebeurt, maar op dit moment lijken we zeker een heel onheilspellend pad te volgen.

En na deze laatste stap kan de regering-Trump op elk moment in de nabije toekomst een handelsovereenkomst met China vrijwel vergeten.Comments

comments