Amazon moet giftige schoolbenodigdheden, kinderjuwelen van landelijke markt verwijderen

Amazon moet giftige schoolbenodigdheden, kinderjuwelen van landelijke markt verwijderen

17 mei 2019 0 Door Indignatie redactie

Onderzoekers van de staat Washington ontdekten dat meer dan 15.000 mensen schoolbenodigdheden en sieraden kochten die gericht waren op jonge kinderen met gevaarlijke niveaus lood en cadmium van Amazon in 2017 en 2018.

(Artikel door Sean Walton heruitgegeven van TheDailySheeple.com )

Zelfs nadat Amazon op de hoogte was gesteld van de illegale kinderproducten en zei dat het hen had verwijderd, vonden onderzoekers weer een aantal van dezelfde producten, evenals anderen die de metalen bevatten op een niveau dat ver boven het wettelijke maximum lag. Zowel lood als cadmium kunnen schade aan het zenuwstelsel, de lever, de nieren en andere inwendige organen veroorzaken en zijn vooral schadelijk voor kinderen.

Volgens een overeenkomst die donderdag door Washington Attorney General Bob Ferguson is aangekondigd, moet Amazon van verkopers van deze producten eisen dat ze certificaten verstrekken die hun veiligheid en naleving van de Amerikaanse en Washington-wetgeving inzake consumentenbescherming aantonen. Fabrikanten en importeurs moeten al een dergelijke certificering hebben, maar gewoonlijk zijn ze niet verplicht om het aan detailhandelaren of distributeurs te tonen. Amazon erkent geen vergrijp in de overeenkomst.

“Als ouder, als ik producten voor mijn kinderen koop, verwacht ik dat ze veilig zijn,” zei Ferguson. “Alle retailers moeten ervoor zorgen dat hun producten geen bedreiging vormen voor kinderen uit Washington. Als ze dat niet doen, zullen ze het horen vanuit mijn kantoor. ‘

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registreren“Terwijl zovelen van ons profiteren van het gemak van online retailers, moeten de producten die zij verkopen geen schade toebrengen aan onze families of de omgeving waarin wij wonen,” zei Maia Bellon, directeur van Ecology Management. “Dit geldt vooral voor producten die voor kinderen worden verkocht. Ik waardeer de nauwe samenwerking met de procureur-generaal bij het ondersteunen van de handhaving van de Children’s Safe Product Act en ik ben trots op het lange termijn verschil dat we bij Ecology kunnen maken met onze producttestinspanningen. “

De in Seattle gevestigde technologie- en handelsgigant zal ook het kantoor van Ferguson $ 700.000 betalen, een financiering voor verder onderzoek naar milieu- en productveiligheidskwesties.

De producten, meestal gemaakt in China, werden op Amazon verkocht door derden, een steeds belangrijker onderdeel van de detailhandel. Deze verkopers, die gebruik maken van Amazon’s marktplaats en logistiek netwerk om klanten te bereiken, vertegenwoordigden in 2018 58% van de bruto handelswaarverkopen van het bedrijf – een feit aangeprezen door oprichter en CEO Jeff Bezos in zijn jaarlijkse brief aan aandeelhouders vorige maand. Amazon heeft in 2018 voor bijna $ 43 miljard aan commissies en vergoedingen van externe verkopers geïnd.

Lees meer op:  TheDailySheeple.comComments

comments