De Polar Silk Road komt tot leven als een nieuw tijdperk in de geschiedenis begint

De Polar Silk Road komt tot leven als een nieuw tijdperk in de geschiedenis begint

17 mei 2019 0 Door Indignatie redactie

Tijdens de tweede Belt and Road-conferentie in Beijing met 37 staatshoofden onthulde de Russische president Vladimir Poetin de intentie om de Noordzeeweg van Rusland te verenigen met China’s Maritime Silk Road. Deze aankondiging zou voor niemand een verrassing moeten zijn die aandacht besteedt aan de hechte strategische vriendschap tussen beide landen sinds de 2015 aankondiging van een alliantie tussen de Russisch-geleide Euraziatische Economische Unie en Belt and Road Initiative. Deze uitbreiding van de Maritieme Zijderoute vertegenwoordigt een krachtige kracht om de laatste onontgonnen grens op aarde te transformeren, het Arctisch gebied om te vormen van een geopolitieke conflictzone naar een nieuw paradigma van wederzijdse samenwerking en ontwikkeling.

Poetin hield een toespraak op het BRI-forum op 26 april en verklaarde:

“De Great Eurasian Partnership en Belt and Road-concepten zijn beide geworteld in de principes en waarden die iedereen begrijpt: het natuurlijke streven van landen om in vrede en harmonie te leven, profiteren van vrije toegang tot de nieuwste wetenschappelijke prestaties en innovatieve ontwikkeling, met behoud van hun cultuur en unieke spirituele identiteit. Met andere woorden, we zijn verenigd door onze strategische, langetermijnbelangen. “

Weken voor deze toespraak onthulde Rusland tijdens de conferentie Arctic: Territory of Dialogue op 9-10 april een gedurfd plan voor de ontwikkeling van arctische gebieden . Dit gedurfde plan sluit aan bij het ‘Great Eurasian Partnership’, niet alleen uitbreiding van wegen, spoorwegen en nieuwe steden naar het Verre Oosten, maar ook uitbreiding van wetenschap en beschaving naar een terreinlange gedachte die totaal onherbergzaam is. Op deze Noordpoolconferentie hebben China en Rusland de eerste wetenschappelijke samenwerkingsovereenkomst ondertekend , waarbij het “Arctic Research Centre China-Rusland” werd opgericht als onderdeel van de Polar Silk Road.

Het succes van het BRI tot nu toe

Het Belt and Road Initiative heeft al veel van Afrika veroverd, omdat BRI-verbonden spoorlijnen, havens en andere infrastructuur een frisse wind doorgeven aan landen die al lang worden gegijzeld door IMF / Wereldbank-voorwaarden. Pakistan en een groot deel van Zuidwest-Azië zijn ook steeds meer aan boord van het BRI via de groeiende economische corridor tussen China en Pakistan . Zeventien Arabische staten consolideerden 8 massieve BRI-infrastructuurprojecten tussen 15 en 16 april en een groot deel van  Latijns-Amerika heeft zich ook aangesloten bij honderden miljarden dollars aan infrastructuurprojecten. Italië heeft dit nieuwe BRI-kader op 23 maart omarmden Griekenland is lid gewordenCentraal- en Oost-Europese landen van de 16 + 1 alliantie op 9 april th . De Euraziatische Economische Unie bevindt zich nu in de laatste fase van een lang gepland economisch verdrag tussen China en het door Rusland geleide economische blok. Hoewel Amerika al sinds het begin van 2013 bij de BRI is uitgenodigd, is er geen positieve reactie toegestaan ​​door de machtsstructuren van de NAVO en de diepe staat die het westen manipuleren.

Hoewel de activiteit van China in het Noordpoolgebied zich nu pas manifesteert, begon zijn Arctische Strategie vele jaren geleden.

Het belang van de Arctic Silk Road voor China

China zette zijn eerste Arctische onderzoeksexpeditie in 1999 in, gevolgd door de oprichting van hun eerste Arctische onderzoeksstation in Svalbard, Noorwegen in 2004. Na jaren van inspanning bereikte China een permanente waarnemersstoel op de Arctic Council in 2011 en begon hij snel ijsbrekers te bouwen daarna overtreft het Canada en bijna overtreft de VS, waarvan de twee verouderde ijsbrekers hun houdbaarheid met vele jaren hebben overschreden .

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Het duurde slechts 2 dagen voordat de "autonome zone" van Seattle afdaalde in chaos ...

Naarmate de Arctische ijskappen zich blijven terugtrekken, is de Noordelijke zeeroute een belangrijk aandachtspunt geworden voor China. Het feit dat de verzendtijd van de Chinese haven Dalian naar Rotterdam met 10 dagen zou worden verkort, maakt dit alternatief zeer aantrekkelijk. Schepen die van China naar Europa varen, moeten momenteel een doorvoer volgen door de overbelaste Straat van Malakka en het Suezkanaal, die 5000 zeemijl langer is dan de noordelijke route. De opening van arctische hulpbronnen die van vitaal belang zijn voor de langetermijnvooruitzichten van China is ook een belangrijke motor achter dit initiatief.

Ter voorbereiding op de ontwikkeling van hulpbronnen, hebben China en Rusland in 2016 een Russisch Chinees Polar Engineering en Research Center opgericht om capaciteiten te ontwikkelen voor noordelijke ontwikkeling, zoals het bouwen op permafrost, ijsbestendige platforms te maken en duurzamere ijsbrekers. Nieuwe technologieën nodig voor verbeterde poorten, en transport in de ijskoude kou was ook een focus. China heeft bovendien een belang van 30% in het Yamal LNG-project en de ‘Power of Siberia’-pijplijn van 3000 mijl naar China is voor 99% voltooid en zal binnenkort de belangrijkste leverancier van de behoeften aan olie en aardgas in China zijn.

Waar de gordel gaat, volgt de weg

Hoewel de Gordel en de Weg twee componenten (land en zee) kenmerken, is het feit dat ze onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Rails, havens en andere beschavingspraktijken, aangedreven door een geloof in wetenschappelijke en technologische vooruitgang, hebben dit ontwerp een kracht en flexibiliteit gegeven om zich aan te passen aan de gekozen ontwikkelingswegen van elk land. Dit is het mysterieuze ‘geheime ingrediënt’ van het krachtige aanpassingsvermogen van het BRI, dat de geest van de geopolitieke geesteswetenschappers die alleen in zero-sum termen kan denken, verbergt.

Wetenschappelijke en technologische vooruitgang, wanneer gevormd door de intentie om het algemeen welzijn hoog te houden, vertegenwoordigen UNIVERSELE vereisten voor het overleven van de mens en voldoen aan een creatief verlangen naar de diepste kern van alle mensen. Zonder deze toewijding aan de voortdurende verbetering van de productieve krachten van de samenleving en de kwaliteit van het leven, zal een samenleving altijd verdeeld zijn door het gelokaliseerde eigenbelang van haar delen die vechten voor hun eigen korte-termijnvoordelen. Dat was het lot van het Westen toen het een consumptiemaatschappij inging die werd aangedreven door een “postindustriële manier van bestaan” na de moorden in de jaren zestig en het drijven van de Amerikaanse dollar in 1971.

Dit concept van de gemeenschappelijke ontwikkeling van de mensheid, als geheel en in al zijn delen, werd onlangs geuit door Xi Jinping, die verklaarde :

“China staat klaar om samen met internationale partners het Belt and Road Initiative te promoten. We hopen nieuwe drivers te creëren om de gemeenschappelijke ontwikkeling kracht bij te zetten via dit nieuwe platform voor internationale samenwerking; en we hopen het te veranderen in een weg van vrede, welvaart, openheid, groene ontwikkeling en innovatie en een weg die verschillende beschavingen samenbrengt. “

De BRI-top werd op 27 april afgesloten met 37 staatshoofden en meer dan 5000 vooraanstaande deelnemers uit de publieke en private sector. Miljarden dollars aan BRI-contracten werden ondertekend en de ideeën die de mensheid de komende decennia zullen dragen, werden op briljante wijze getoond. De toekomstige oriëntatie van de BRI en de alliantie tussen Rusland en China stopt niet bij de ontwikkeling van de aarde, maar strekt zich ook uit tot verkenning van de ruimte en kolonisatie van andere planetaire lichamen, zoals de maan- en Mars-ontwikkelingsprogramma’s waaraan zowel China als Rusland zich hebben gecommitteerd. in de afgelopen maanden.

De kooi van waanideeën die het Transatlantische systeem bij elkaar houden, kraakt elke dag sneller met Trump’s voortdurende strijd tegen de door de Britten gerunde Deep State- verrassingen, zoals de samenwerking tussen de VS en China tijdens de historische landing van China aan de andere kant van de maan op 3 januari, en zijn recente oproepen voor China-VS-Russische samenwerking. Na de leiding van Italië hebben patriottische strijdkrachten in Zwitserland en Luxemburg MOU’s ondertekend met China’s Belt and Road, waardoor een precedent ontstond voor meer transatlantische landen om aan boord te komen van het nieuwe opkomende paradigma.Lees ook:  Het aantal coronavirus-sterfgevallen in China is hoger dan 2.200 omdat het aantal uitbraken in de gevangenis toeneemt

Comments

comments