The Dead Do not Die: March to War

The Dead Do not Die: March to War

17 mei 2019 0 Door Indignatie redactie

Hysteria is oppermachtig. Net als in de nieuwe Jim Jarmusch-film, The Dead Do not Die , The Return of the Living Neocon Dead, blijft de zombiemars orkestreiken tijdens een ranzige herhaling van de aanloop naar Shock and Awe in 2003.

Toch praat niemand in de Amerikaanse zakenmedia over oorlogsstrategieën over de crisis in de derivaten die de wereldeconomie zal binnendringen als er een aanval op Iran plaatsvindt (ik heb het hier aangepakt ). Door de Straat van Hormuz te sluiten, wordt de 2,5-dakkoloniale wereldderivatiemarkt ten val gebracht , grotendeels het wegwerken van de economieën van alle westerse naties.

Niemand heeft het over het enorme arsenaal aan Iraanse anti-shipraketten, evenals ballistische en kruisraketten, sommige op posities die zichtbaar zijn voor Amerikaanse satellieten en drones, langs de hele noordelijke kust van de Perzische Golf. Die omvatten de Russische SS-NX-26 Yakhont, die met snelheid van Mach 2.9 reist. Iraanse – evenals Russische en Chinese – anti-scheepsraketten kunnen de hele Amerikaanse Aircraft Carrier Task Force uitschakelen voordat hun vliegtuigen zelfs binnen bereik zijn.

Niemand vertelt dat het de VS minstens zes maanden zou kosten om een ​​echt gevechtsleger in Zuidwest-Azië te plaatsen; het Pentagon-scenario van een mogelijke 120.000-sterke troepenimplementatie begint het zelfs niet te verminderen.

En niemand zegt dat Teheran niet zal barsten, zelfs niet onder ‘maximale druk’.

Saoedische tankschepen worden “gesaboteerd” – en Iran krijgt onmiddellijk de schuld, zonder bewijs. Sommige Brit-bureaucraat zegt dat oorlog “per ongeluk” kan uitbreken. Consul Pompeus Minimus maakt Europese poedels bang om Iran te isoleren.

En niemand heeft het over Pompeo’s werkelijke doel in zijn flitsbezoek aan Bagdad; om gangstertactieken toe te passen . Ga niet met Teheran om – anders niet. Koop “onze” Make America Great Again (MAGA) -elektriciteit, niet die van Iran. Weg met de People Mobilization Units (PMU’s). Of anders.

Breng me naar de valse vlaghemel

De deal tussen de heilige triade – Amerikaanse neocons, Zio-cons en Bibi Netanyahu – is dat een valse vlag, elke valse vlag, aan Teheran moet worden toegeschreven, waardoor de Trump-administratie gedwongen wordt om de “op regels gebaseerde orde” te beschermen en te verdedigen. Beter nog, een nog meer uitgebreide valse vlag zou een Iraanse reactie moeten uitlokken – en dus de reden voor een aanval vormen.

Trump heeft in elk geval gelijk dat er “heel veel meer” troepen nodig zijn dan 120.000 om Iran aan te vallen; meer als een miljoen troepen. Er is geen plek om ze te landen. Niemand – Irak, Afghanistan, Turkmenistan, Azerbeidzjan, Armenië, Turkije, Pakistan – zou de “bevrijders” verwelkomen.

In een extreem heet scenario zou Teheran zelfs onmiddellijk toegang kunnen hebben tot nucleaire raketten op de zwarte markt.

De bottom line: de neocon dreiging van oorlog tegen Iran is een bluf.

Iraanse admiraal Hossein Khanzadi beschreef het als een “theatrale” en “nutteloze” poging om “de schaduw van oorlog te vergroten”.

IRGC-bevelhebber ruimtevaartmacht Brigadegeneraal Amir Ali Hajizade zei beroemde: “Een Amerikaans slagschip met 6.000 personeelsleden in de directe omgeving (Perzische Golf) met 40-50 jets aan boord was vroeger een bedreiging voor ons. Vandaag is het een doelwit. “

Teheran stuurde een onmiskenbare boodschap naar al zijn buren, met name het Huis van Saoed en de Emiraten; je hele infrastructuur wordt volledig vernietigd als de VS je gebruiken als platform voor een militaire campagne.

Dan is er de evoluerende drone-op-pijplijn-sage. De Houthi’s in Jemen waren gericht op twee pompstations langs de Saoedische Oost-West-pijplijn – die olie van de oostelijke provincie naar de Rode Zee vervoert. Een van de stations vloog in brand. De enorm strategische pijplijn – die het Riyad mogelijk maakt om de Straat van Hormuz te omzeilen – heeft een enorme capaciteit en vervoert 5 miljoen vaten ruwe olie per dag. Operaties moesten worden opgeschort.

Lees ook:  Politie neemt maskers in beslag die bedoeld zijn om antiracistische demonstranten te beschermen tegen COVID-19

Of deze drone-aanval IRGC-gestuurd, onafhankelijk of zelfs een valse vlag was, is niet relevant; het geeft slechts een voorproefje van wat er met de hele regionale olie- en gasinfrastructuur kan gebeuren in geval van een hete oorlog.

Gesprekken met oude handelaren uit de Perzische Golf zijn behoorlijk verhelderend. Ze getuigen: “Als een pompstation wordt vernietigd, duurt het twee jaar om een ​​bestelling voor een nieuwe pomp in te vullen. De Saoedi’s beweren dat ze pompen in reserve hebben. Als alle pompen in Saoedi-Arabië worden vernietigd, zou er gedurende twee jaar geen olie meer vloeien. Het voornaamste doelwit zou Abqaiq zijn. Als dit verwerkingsbedrijf wordt vernietigd, stijgen de olieprijzen. “

Abqaiq , met een enorme capaciteit van 7 miljoen vaten per dag, is de primaire olie verwerkingsfabriek voor Arabische extra lichte en Arabische lichte ruwe oliën.

Ervan uitgaande dat de drone-aanval geen valse vlag was, waren de handelaren in de Perzische Golf onder de indruk van de nauwkeurigheid van de drone op deze afstanden voor een precisietreffer. Dit zou betekenen dat Abqaiq zelf kwetsbaar is. En er is absoluut niets dat de regering van Trump kan doen om te voorkomen dat de olieprijs naar $ 200 per vat gaat, gewoon nadat Abqaiq is uitgeschakeld.

Bovendien heeft niemand het over de tarieven van verzekeringen. Zoals de handelaren in Perzische Golf beweren, zullen Vito, Trafigura, Glencore en andere operatoren geen twee miljoen vaten in een tankwagen kopen voor $ 70 per vat als er geen verzekering is – of de koersen gaan omhoog.

Er is eigenlijk één enkele tanker nodig die naar de bodem van de Perzische Golf gaat met twee miljoen vaten om de Straat van Hormuz permanent te sluiten – en alle tankervrachten te onderbreken voor 22 miljoen vaten per dag ruwe olie, tenzij regeringen komen om de tankers te verzekeren, hoewel ze hebben geen mogelijkheid om hen te beschermen.

Het draait allemaal om maximale weerstand.

Dus wat wil Supreme Leader Ayatollah Khamenei? Hier is het, in zijn eigen woorden ; “Er zal geen oorlog zijn. De Iraanse natie heeft het pad van verzet gekozen …  “We zoeken geen oorlog, en dat doen ze ook niet.”

Daar komt nog bij dat Teheran niet met Washington zal praten – na Trump’s “call me” caper – of een soort van gewijzigde of post-JCPOA nucleaire deal tekenen. Khamenei; “[Dergelijke] onderhandelingen zijn een gif.”

Als president Trump ooit Mackinder had gelezen – en er is geen bewijs dat hij dat deed – zou men kunnen aannemen dat hij een nieuw anti-Eurasia integratie-draaipunt beoogt dat gericht is op de Perzische Golf. En energie zou de kern van de spil zijn.

Als Washington alles zou kunnen controleren, inclusief de “Grote Prijs” Iran, zou het in staat zijn om alle Aziatische economieën te domineren, vooral China. Trump zei zelfs dat dat zou gebeuren, “beslissingen over het BNP van China zullen in Washington worden genomen.”

Onnodig hieraan toe te voegen, zou dit de kers op de taart zijn van de destabilisatie van de New Silk Roads, of Belt and Road Initiative (BRI), de routekaart voor de integratie van Eurazië, waarvan Iran een cruciaal knooppunt is.

Nu richt president Poetin zich op de betrekkingen tussen Iran en Rusland; “Ik heb herhaaldelijk in gesprekken met [onze] Iraanse partners gezegd dat het naar mijn mening rationeler zou zijn als Iran in dit verdrag zou blijven, wat er ook gebeurt. Want zodra Iran de eerste stappen onderneemt in reactie [op de exit van de JCPOA van de VS], verklaart dat het zich terugtrekt, morgen zal iedereen vergeten dat de Verenigde Staten de initiatiefnemer van de vernietiging waren, en zal Iran de schuld krijgen ”.

Ongetwijfeld de belangrijkste (onzichtbare) afhaalmaaltijd van de vergaderingen deze week tussen de ministers van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov en Wang Yi, en vervolgens tussen Lavrov en Pompeo, is dat Moskou duidelijk maakte dat Iran beschermd zal worden door Rusland in het geval van een Amerikaanse confrontatie. Pompeo’s lichaamstaal toonde hoe rammelend hij was.

Er zal veel te praten zijn als Poetin en Trump elkaar volgende maand ontmoeten op de G20 in Osaka. In de tussentijd kunnen de doden zelfs sterven zonder oorlog te voeren.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Nieuw onthulde financiële gegevens tonen aan dat Trump miljoenen verschuldigd is aan een staatsbank in China: rapport

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  De FDA keurde remdesivir goed om Covid-19 te behandelen. Wetenschappers trekken het bewijsmateriaal in twijfel.
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments