Gaat Trump het echt alleen doen met zijn Iran-campagne?

Gaat Trump het echt alleen doen met zijn Iran-campagne?

18 mei 2019 0 Door Indignatie redactie

Het was een drop-mic-moment dat de woede van de Britse regering trok en het Witte Huis ertoe bracht om strenge verklaringen af ​​te leggen. Maar toen een Britse generaal in het Pentagon verslaggevers vertelde dat er geen nieuwe bedreiging vanuit Iran was, was het een bom voor Trump en zijn trawanten die zich voorbereiden op oorlog.

In 48 uur heeft Trump geruchten van de New York Times afgewezen dat John Bolton 120.000 troepen aan het voorbereiden was om naar het Midden-Oosten te worden gebracht om daar de Amerikaanse troepen te “verdedigen” te midden van een nieuwe “dreiging” uit Iran.

Maar er is natuurlijk geen nieuwe dreiging en we zijn hier eerder geweest in 2003 met verzonnen informatie om de invasie van Irak te rechtvaardigen. Deze keer is de verzonnen intelligentie echter niet nodig, omdat iemand in de Golf van Oman gemakkelijk twee Saoedi-olietankers heeft aangevallen, die het Witte Huis behandelt als een aanval van Iran – ongeacht het bewijs dat suggereert dat Iran niets te maken had met en het werd waarschijnlijk door de Saudi’s zelf opgevoerd.

De aanval van de tanker, die op mysterieuze wijze niet betekende dat iemand gewond raakte, werd waarschijnlijk geënsceneerd door degenen die het meest profiteren van het opvallende Iran van Trump, maar die ook niet zelf willen meedoen aan een dergelijke triomf van jammerlijke domheid – ofwel de VAE, ofwel Saoedi’s of Israëli’s.

En hier is de kern van het probleem van Trump met Iran. Aan de ene kant is hij blij om spanningen op te bouwen met Iran, zodat vlak voor zijn verkiezingscampagne in 2020 hij het nieuws opnieuw kan vervalsen en beweren dat hij Amerika heeft gered van een oorlog daar; aan de andere kant heeft hij John Bolton die er absoluut op uit is om een ​​oorlog gaande te krijgen met Iran, maar die absurd geen contact heeft met een paar militaire realiteiten, zoals de kosten van het menselijk leven voor zowel Amerikaanse militairen als de vernietiging van Israël door Hezbollah . Slechts kleine details.

Maar het echte dilemma voor Trump als hij zo’n waanzin toelaat om door te gaan is dat Amerika het waarschijnlijk alleen zou doen als het Iran zou treffen. Het grote verschil tussen de oorlog in Irak in 2003 en wat er vandaag gebeurt, is dat Trump geen internationale bondgenoten heeft om het plan te ondersteunen, omdat niemand de onzin koopt.

Als Trump Iran zou treffen, of ergens anders in Iran, zou Israël elke man, vliegtuig en raket in zijn eigen land nodig hebben om daar met de Hezbollah-vergelding om te gaan. Het idee van Israël om mannen of stralen naar de regio te sturen is dwaas. , niet te vergeten moeilijk gezien de afstand en de problemen van tanken etc.

Trump is blij met de bluf, die niet alleen wordt uitgebreid naar de persbijeenkomsten van het Witte Huis of naar de media van de wereld – en natuurlijk Iran – maar naar zijn eigen mensen die aandringen op een Iran-aanval. Uiteindelijk gelooft hij dat hij ze niet voor de gek hoeft te houden of ze zal bedotten met een klim naar beneden, omdat Iran terug zal vallen als de spanning echt wordt aangewakkerd en zijn vuile werk bedekt.

Wat vooral verontrustend is, is dat hoewel ambtenaren van het Pentagon off-the-record US-journalisten toegeven dat, hoewel de stappen van Iran nauwelijks een bedreiging vormen (“kleine dingen”), er een gecoördineerd en zeer reëel plan is om “Iran in een conflict te brengen met de VS “.

Lees ook:  Ik ben geboren in New York en ik heb de stad nog nooit zo bang en onbewoonbaar gezien. Ik ben bang dat we aan de vooravond van een tweede burgeroorlog staan

Het is moeilijk voor te stellen wie Bolton en Pompeo adviseert dat een conflict van welke aard dan ook in de regio vruchten kan afwerpen. Zelfs de grootste vijanden van Iran en Hezbollah worstelen om te zien hoe de VS zo’n onderneming zouden kunnen winnen wanneer het steeds duidelijker wordt dat beide Amerikaanse militairen in de regio kwetsbaar zijn en dat de bondgenoten van Iran in Libanon, Jemen, Syrië en Irak hen onmiddellijk zullen aanvallen eerst schoot het af. Trump, een man die worstelt om te begrijpen wat een handelstekort is (hij gelooft dat er een tekort van 500bn dollar is met China en dat dit cijfer in dollars is wat de VS eigenlijk verliest – terwijl in feite zowel het cijfer als de conclusie beide verkeerd zijn ) kan sommige feiten over een conflict met Iran niet begrijpen.

Het is niet alleen dat Trump een blithering airhead is, volledig aangedreven door zijn eigen rang onzekerheid en narcisme. Het is ook dat de hele campagne tegen Iran is gefabriceerd door hem als een politieke buit die hij hoopt te winnen, als een kinderlijk punt tegen Obama.

“Dit is een crisis die volledig is geproduceerd door de Trump-administratie,” zei Vali R. Nasr, de decaan van de Johns Hopkins School of Advanced International Studies.

Hij wees op het besluit  van de heer Trump om zich terug te trekken uit de Iraanse nucleaire deal in mei 2018 , in combinatie met het falen van de administratie om andere landen ertoe te brengen dit te doen.

“Geen van de andere ondertekenaars van de deal was overtuigd door de zaak die de VS aan het maken waren”, zei Nasr. “En dat komt omdat het beleid van deze regering over Iran op een fundamenteel niveau geen geloofwaardigheid heeft.”

Maar een gebrek aan geloofwaardigheid doet Trump op dit moment niet parten. Dit is tenslotte een man die decennia lang loog over zijn persoonlijke rijkdom om een ​​voortrekker te blijven van een succesvolle zakenman te zijn. Voor Trump draait het allemaal om uiterlijk en faken. Iedereen die hem kent, weet dat hij niet het lef heeft voor oorlog. Vorig jaar in december, toen hij besloot in een opwelling om Amerikaanse troepen uit Syrië terug te trekken tijdens een telefoongesprek met de Turkse president, werd niet algemeen gerapporteerd dat twee Amerikaanse speciale troepenmilitairen een dag of wat eerder in Noord-Syrië werden gedood. Hij raakte in paniek over de doden. Het is moeilijk voor te stellen wat hij zou doen als een Amerikaans vliegtuig in de straat van Hormuz werd neergeschoten. Maar Iran is momenteel een nuttige afleiding voor zijn tekortkomingen in het buitenlands beleid in Noord-Korea, China, Venezuela en de Europese Unie. Dit is een Amerikaanse president die eenvoudig niet effectief kan onderhandelen met andere landen en wereldleiders. De Chinezen maken hem voor de gek als elke dag die verstrijkt omdat de tarieven die hij heeft opgelegd niet door hen, maar door Amerikaanse consumenten worden betaald. Het zal slechts een kwestie van tijd zijn voordat zelfs nederige mensen in Amerika dit zullen beseffen en de intelligentie van een dergelijke stap in twijfel zullen trekken.Lees ook:  Wat gebeurt er als we de waarheid niet kennen?

Comments

comments