VS-Iran confrontatie is een valse vlag aanval weg van wereldwijde calamiteiten

VS-Iran confrontatie is een valse vlag aanval weg van wereldwijde calamiteiten

18 mei 2019 0 Door Indignatie redactie

Hypocriet tot in de kern, de uitvoering van valse vlaggebeurtenissen spaart agressieve toestanden de schande om in het openbaar te verschijnen als de oorlogszuchtige psychopaten die ze zijn, opdat hun onderdanen niet het verkeerde idee krijgen van wie precies regeert over hen.

Het laatste dat tirannieke heersers willen, zijn tenslotte gevechten op twee fronten, vooral als een van die fronten toevallig terug in het Heartland is. Psychopaten zijn natuurlijk geestelijk gestoord, maar dat betekent niet dat ze noodzakelijkerwijs dom zijn.

Aldus vliegt de Verenigde Staten opnieuw zijn vrolijke tricolors van de Middellandse Zee naar de Perzische Golf onder leiding van het vliegdekschip USS Abraham Lincoln, evenals nucleaire B-52-bommenwerpers en een Patriot-raketbatterij op stand-by. Maar de reputatie van Amerika als een oproerkraaiersjager en een hel-raiser lang ging zijn intrede in de Golf vooraf, evenals de hectische retoriek.

Net zoals de vloot onderweg was, leverde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo een waarschuwing die zo ver buiten de realiteit was dat het klonk alsof het was geschreven door een Hollywood-regisseur met een voorliefde voor het verfraaien van de Amerikaanse geschiedenis.

“De reactie van de Verenigde Staten en onze partners en bondgenoten is duidelijk: we zoeken geen oorlog”, luidt de verklaring. “Maar Iran’s veertig jaar Amerikaanse soldaten vermoorden, Amerikaanse faciliteiten aanvallen en Amerikaanse gijzelaars nemen, is een constante herinnering dat we onszelf moeten verdedigen.”

Veertig jaar Amerikanen vermoorden? Werkelijk? Die opmerking deed denken aan Pompeo’s recente weergave van braggadocio terwijl hij herinneringen ophaalde aan zijn vroegere CIA-dagen. ‘We hebben gelogen, we hebben vals gespeeld, we hebben gestolen’, bekende hij vorige maand met een grinnikend gelach aan een publiek van de Texas A & M University. “We hadden hele trainingen. Het herinnert je aan de glorie van het Amerikaanse experiment. “

Ah ja, de gloriedagen. Daarna zal hij afschieten over hoe hij geniet van het scheren met napalm in de ochtend, of zoiets onzin.

Hoe dan ook, het vooruitzicht van de leidende diplomaat van Amerika, die in feite toegeeft dat hij een leugenaar is met een kaal gezicht, en daar trots op mag zijn, een vurig schot over de boeg van de Iraanse Republiek afleggend terwijl tegelijkertijd een grote Amerikaanse marinegroep de grens op gaat De Perzische Golf en Iran worstelt onder zware sancties, doet heel weinig om veel troost of vertrouwen in te boezemen.

Christina Ruffini on Twitter

NEW from @SecPompeo: We do not seek war. But Iran’s forty years of killing American soldiers, attacking American facilities, and taking American hostages is a constant reminder that we must defend ourselves.

Een week voordat de Amerikaanse marinevloot in de Golfwateren opdook, legde Pompeo al het nodige grondwerk voor de opbouw, zeggend dat de VS “escalerende acties van de Iraniërs hebben waargenomen” en het is evenzo dat we de Iraniërs verantwoordelijk houden voor aanvallen op Amerikaanse belangen, “zei hij zonder details te geven. “Als deze acties plaatsvinden – als ze dat doen door een externe partij, een militiegroep, Hezbollah – zullen we het Iraanse leiderschap daar direct verantwoordelijk voor houden.”

Nu, voor iedereen die de langdurige Syrische crisis volgde, is dat precies het soort gekke toespraak die zowel vrienden als vijanden inspireert om een ​​valse vlagaanval af te dwingen die de Verenigde Staten dwingt zijn woord na te leven en achter de slechteriken aan te gaan , wat voorspelbaar zal zijn – zoals het geval was na de chemische aanvallen tegen de Syrische rebellen toen het ‘Assad-regime’ naar behoren werd beschuldigd – de Islamitische Republiek van Iran.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Feitencontrole: Trump heeft vorige week 87 valse claims ingediend, waaronder 40 op één dag

Dus waar kwam de informatie over een mogelijke Iraanse aanval op een of andere “Amerikaanse interesse” voort? Volgens Axios werd dat nieuws bezorgd aan National Security Advisor John Bolton door een Israëlische delegatie onder leiding van nationale veiligheidsadviseur Meir Ben Shabbat.

Het is niet zozeer een verbeeldingskracht dat de Israëli’s misschien het rapport hebben geproduceerd en heel goed weten dat het de spanningen tussen Washington en Teheran zou versnellen, en meer nog als het begrepen wordt dat de gekke hoedenmannen Pompeo en Bolton figuur zijn. in de calculus. Wie weet? Misschien bedoelen ze echt wat ze al jaren over Iran zeggen en zouden ze het vooruitzicht van een ‘Iraanse aanval’ of een valse vlag genieten om de Tweede Wereldoorlog te krijgen, die ze allebei met meer opwinding dan de Tweede lijken te verwachten Komt eraan.

Ondertussen zou het geen verrassing moeten zijn dat de reguliere media er alles aan doen om de vlammen op te wekken. Op maandag, de New York Times, onder vermelding van anonieme bronnen, publiceerde een artikel ontleend dat het Witte Huis werd het opstellen van plannen om 120.000 troepen in te zetten om het Midden-Oosten in het geval Iran aangevallen Amerikaanse troepen of versnelde werkzaamheden aan kernwapen onderzoek. De krant meldde duizelig dat zo’n kracht “de omvang zou benaderen van de Amerikaanse strijdkracht die Irak binnenviel in 2003.” Trump ruïneerde echter de oorlogspartij, zonder de claim te ontkennen, zeggend dat hij veel meer dan 120.000 troepen zou sturen onder dergelijke omstandigheden.

Om precies te onderstrepen hoe gevaarlijk de situatie wordt, meldde Sputnik dat vier commerciële schepen – twee Saudi, één Emirati en één Noor – doelwit waren van een “sabotage-aanval” voor de kust van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) op zondag.

Het zou geen verrassing moeten zijn welk land de schuld kreeg. “Iraanse of door Iran gesteunde proxy’s” worden verondersteld achter de aanval te liggen, aldus Amerikaanse functionarissen.

Hoewel Iran in het verleden dergelijke provocaties misschien heeft afgepakt, tonen ze deze keer een opvallend niveau van vertrouwen in het gezicht van de Amerikaanse vuurkracht. “Een vliegdekschip met minstens 40 tot 50 vliegtuigen erop en 6000 krachten die erin verzameld waren, vormden in het verleden een serieuze bedreiging voor ons”, vertelde Amirali Hajiadeh, hoofd van de lucht- en ruimtevaarteenheid van de Iraanse revolutionaire garde, aan het Iraanse persagentschap ( ISNA), zoals gerapporteerd door RT. “Maar nu zijn de bedreigingen overgeschakeld naar kansen”, voegde hij eraan toe.

Het enige wat nu nog te overwegen is, is of Trump Bolton en Pompeo heeft verlaten om hun eigen ondeugende apparaten in hun omgang met Iran en zelfs Israël, of is er een soort veiligheidspal op het pistool, om zo te zeggen.

Aangezien Trump niet volledig op de hoogte was van wat er in Venezuela gebeurde met betrekking tot de recente mislukte poging tot een staatsgreep van marionetpresident Juan Guaido, vraagt ​​het zich af of Trump even in het ongewisse is over wat er met Iran gebeurt . Het vooruitzicht van een dergelijke mogelijkheid is gewoon te angstaanjagend om zelfs maar te overwegen.Lees ook:  De stafchef van het Witte Huis geeft Ivanka Trump "krediet" voor foto-op waar traangas werd gebruikt: rapport

Comments

comments