POTUS Trump is naar verluidt van plan om de ‘Insurrection Act’ in te roepen tegen migranten

POTUS Trump is naar verluidt van plan om de ‘Insurrection Act’ in te roepen tegen migranten

19 mei 2019 0 Door Indignatie redactie

POTUS Trump is naar verluidt van plan om de ‘Insurrection Act’ in te roepen, zodat hij zijn ‘enorme krachten’ kan gebruiken om illegalen te deporteren: zal dit een wijdverbreide rebellie veroorzaken?

De Amerikaanse linkerzijde is militant geworden over twee kwesties – het beschermen (en verruimen) van abortusrechten en het beschermen van illegaal buitenaardse wezens tegen Amerikaanse inspanningen op het gebied van wetshandhaving.

Terwijl abortus deze week in het nieuws is nadat Alabama generaties lang de meest uitgebreide pro-lifewetgeving heeft gepasseerd en Missouri hetzelfde gaat doen , is het de kwestie van illegale immigratie die daadwerkelijk nieuw geweld tussen de federale regering en linksen in diepblauw kan veroorzaken. staten die in open grenzen geloven.

In een rapport van The Daily Caller dat door de meeste andere media werd genegeerd, werd beweerd dat POTUS Trump serieus overweegt een beroep te doen op de Insurrection Act van 1807 en zijn ‘enorme bevoegdheden’ te gebruiken om wijdverspreide deportaties van mensen in ons land illegaal te beginnen.

“We doen de Insurrection Act”, vertelde een official naar verluidt de nieuwssite.

TheDC merkte verder op: 

Onder de  Insurrection Act van 1807 heeft de president de bevoegdheid om de Nationale Garde en het leger te gebruiken om “onwettige obstructie of rebellie” binnen de grenzen van de VS te bestrijden. De act werd   in 1992 voor het laatst aangeroepen door George HW Bush om de rellen in Los Angeles te onderdrukken, en werd in 1957 ook door Eisenhower gebruikt om de desegregatie van scholen in het zuiden af ​​te dwingen. 

Een functionaris uitte zijn bezorgdheid over het feit dat Trump’s gebruik van de bevoegdheden van de wet voor juridische uitdagingen stond en wees op de rechtszaken tegen het reisverbod van de president van de meerderheid-moslimlanden. Echter, zoals de officiële opgemerkt, de reisverbod uiteindelijk de overhand in het Supreme Court.

Lees ook:  De MH17-proces maakt een aanfluiting van het westerse rechtssysteem

Natuurlijk roept de aanroeping van de act door Trump een juridische uitdaging op van linkse groepen; dat is par voor de cursus. Deze president kan geen enkele van zijn wettige, constitutionele autoriteit gebruiken zonder anti-Amerikaanse types te hebben die hem voor de rechter slepen. Maar zoals de ambtenaar die met TheDC heeft gesproken, het Supreme Court een uitkomst was, niet alleen voor POTUS Trump, maar voor de rechtsstaat in Amerika.

Naast de Insurrection Act zou POTUS overwegen om Amerika volledig te verklaren – dat wil zeggen, niet in staat om nog meer migranten te accepteren, vooral na dit jaar blijkt het het hoogste record te zijn in termen van illegale immigranten die de grens overschrijden.

Kan deze actie een gewapend conflict op Amerikaanse bodem veroorzaken?

“Als je een schip neemt en het maximaal 1.000 mensen kan bevatten – nog één persoon en het schip zal instorten”, legde de scheidsrechter uit. “Het land is vol.”

“Onze ziekenhuizen zijn vol, onze detentiecentra zijn vol,” voegde de ambtenaar eraan toe.

Naast juridische uitdagingen, zal deze beslissing om de Insurrection Act in te roepen ook zeer waarschijnlijk episodes van geweld veroorzaken, vooral in steden en staten langs de liberale kustlijnen waar heiligdomsteden eerder regel dan uitzondering zijn.

Maar eerlijk gezegd, deze president heeft weinig keus. Zoals het juridische informatie-instituut van de Cornell University opmerkt volgens het statuut van de Insurrection Act, “wanneer de president van mening is dat onwettige belemmeringen, combinaties of assemblages, of rebellie tegen de autoriteit van de Verenigde Staten, het onuitvoerbaar maken van de wetten” van het land, hij heeft het recht om de bevoegdheden aan te roepen die hij nodig heeft om wetten af te dwingen .

Lees ook:  Hersenspoeling in actie: Pence heeft deugd te danken aan 'zekere oorlog'

Wat op zijn zachtst gezegd interessant zal zijn, is het gadeslaan van de reacties van gouverneurs van blauwe staten die POTUS Trump zijn gebruik van hun nationale garde-troepen langs de grens hebben onthouden . 

Terwijl de troepen van de garde voor het eerst onder het bevel van hun respectievelijke gouverneurs vallen, heeft de president de autoriteit om hen te ‘federaliseren’, het bevel over hen te nemen en hen federaal te sturen   (tientallen eenheden van de garde hebben federale actieve taken vervuld in Afghanistan en Irak ). 

Als POTUS Guard-troepen zou oproepen om de wetten van het land te handhaven – en die gouverneurs zouden weigeren – zouden ze kunnen worden gearresteerd. 

En dan … het is moeilijk om te zeggen wat er vervolgens zou gebeuren.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Lees ook:  De vernietigingsdreiging van Trump aan Iran en WWI Déjà Vu

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments