POTUS Trump is naar verluidt van plan om de ‘Insurrection Act’ in te roepen tegen migranten

POTUS Trump is naar verluidt van plan om de ‘Insurrection Act’ in te roepen tegen migranten

19 mei 2019 0 Door Indignatie redactie

POTUS Trump is naar verluidt van plan om de ‘Insurrection Act’ in te roepen, zodat hij zijn ‘enorme krachten’ kan gebruiken om illegalen te deporteren: zal dit een wijdverbreide rebellie veroorzaken?

De Amerikaanse linkerzijde is militant geworden over twee kwesties – het beschermen (en verruimen) van abortusrechten en het beschermen van illegaal buitenaardse wezens tegen Amerikaanse inspanningen op het gebied van wetshandhaving.

Terwijl abortus deze week in het nieuws is nadat Alabama generaties lang de meest uitgebreide pro-lifewetgeving heeft gepasseerd en Missouri hetzelfde gaat doen , is het de kwestie van illegale immigratie die daadwerkelijk nieuw geweld tussen de federale regering en linksen in diepblauw kan veroorzaken. staten die in open grenzen geloven.

In een rapport van The Daily Caller dat door de meeste andere media werd genegeerd, werd beweerd dat POTUS Trump serieus overweegt een beroep te doen op de Insurrection Act van 1807 en zijn ‘enorme bevoegdheden’ te gebruiken om wijdverspreide deportaties van mensen in ons land illegaal te beginnen.

“We doen de Insurrection Act”, vertelde een official naar verluidt de nieuwssite.

TheDC merkte verder op: 

Onder de  Insurrection Act van 1807 heeft de president de bevoegdheid om de Nationale Garde en het leger te gebruiken om “onwettige obstructie of rebellie” binnen de grenzen van de VS te bestrijden. De act werd   in 1992 voor het laatst aangeroepen door George HW Bush om de rellen in Los Angeles te onderdrukken, en werd in 1957 ook door Eisenhower gebruikt om de desegregatie van scholen in het zuiden af ​​te dwingen. 

Een functionaris uitte zijn bezorgdheid over het feit dat Trump’s gebruik van de bevoegdheden van de wet voor juridische uitdagingen stond en wees op de rechtszaken tegen het reisverbod van de president van de meerderheid-moslimlanden. Echter, zoals de officiële opgemerkt, de reisverbod uiteindelijk de overhand in het Supreme Court.

Lees ook:  "Zweden is vol, veel migranten moeten naar huis", zegt leider Zweden Democraten

Natuurlijk roept de aanroeping van de act door Trump een juridische uitdaging op van linkse groepen; dat is par voor de cursus. Deze president kan geen enkele van zijn wettige, constitutionele autoriteit gebruiken zonder anti-Amerikaanse types te hebben die hem voor de rechter slepen. Maar zoals de ambtenaar die met TheDC heeft gesproken, het Supreme Court een uitkomst was, niet alleen voor POTUS Trump, maar voor de rechtsstaat in Amerika.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenNaast de Insurrection Act zou POTUS overwegen om Amerika volledig te verklaren – dat wil zeggen, niet in staat om nog meer migranten te accepteren, vooral na dit jaar blijkt het het hoogste record te zijn in termen van illegale immigranten die de grens overschrijden.

Kan deze actie een gewapend conflict op Amerikaanse bodem veroorzaken?

“Als je een schip neemt en het maximaal 1.000 mensen kan bevatten – nog één persoon en het schip zal instorten”, legde de scheidsrechter uit. “Het land is vol.”

“Onze ziekenhuizen zijn vol, onze detentiecentra zijn vol,” voegde de ambtenaar eraan toe.

Naast juridische uitdagingen, zal deze beslissing om de Insurrection Act in te roepen ook zeer waarschijnlijk episodes van geweld veroorzaken, vooral in steden en staten langs de liberale kustlijnen waar heiligdomsteden eerder regel dan uitzondering zijn.

Lees ook:  Amerika is een natie in duisternis

Maar eerlijk gezegd, deze president heeft weinig keus. Zoals het juridische informatie-instituut van de Cornell University opmerkt volgens het statuut van de Insurrection Act, “wanneer de president van mening is dat onwettige belemmeringen, combinaties of assemblages, of rebellie tegen de autoriteit van de Verenigde Staten, het onuitvoerbaar maken van de wetten” van het land, hij heeft het recht om de bevoegdheden aan te roepen die hij nodig heeft om wetten af te dwingen .

Wat op zijn zachtst gezegd interessant zal zijn, is het gadeslaan van de reacties van gouverneurs van blauwe staten die POTUS Trump zijn gebruik van hun nationale garde-troepen langs de grens hebben onthouden . 

Terwijl de troepen van de garde voor het eerst onder het bevel van hun respectievelijke gouverneurs vallen, heeft de president de autoriteit om hen te ‘federaliseren’, het bevel over hen te nemen en hen federaal te sturen   (tientallen eenheden van de garde hebben federale actieve taken vervuld in Afghanistan en Irak ). 

Als POTUS Guard-troepen zou oproepen om de wetten van het land te handhaven – en die gouverneurs zouden weigeren – zouden ze kunnen worden gearresteerd. 

En dan … het is moeilijk om te zeggen wat er vervolgens zou gebeuren.

Lees ook:  Japan als model: gezond verstand in plaats van ongecontroleerde immigratieComments

comments