Van valse hoop tot valse vlaggen, Trump bepaalt het toneel voor wereldwijde oorlog

Van valse hoop tot valse vlaggen, Trump bepaalt het toneel voor wereldwijde oorlog

19 mei 2019 0 Door Indignatie redactie

Op dit punt vecht Trump een oorlog met iedereen die niet Israël en Saudi-Arabië wordt genoemd. Zelfs bondgenoten mogen de woede van Trump niet bespaard blijven voor al hun beschimpingen tegen zijn geliefde Verenigde Staten.

In de grootste televisiereeks van de jaren negentig, maakt Babylon 5 , een van de hoofdpersonages, Londo, een zwakke en afzichtelijke man, een deal met de duivel en ontketent hij de ergste impulsen van zijn stervende imperium, om het in zijn oude glorie te herstellen.

Op een gegeven moment realiseert hij zich dat dingen uit de hand zijn gelopen. De deal die hij maakte heeft consequenties die zijn oorspronkelijke ambities ver overstijgen. Dus confronteert hij een van zijn bondgenoten binnen het koninklijk hof en vertelt hem:

“Alleen een idioot vecht een oorlog op twee fronten. Alleen een erfgenaam van de troon van het koninkrijk van idioten vecht een oorlog op twaalf fronten! “

Als die waarneming waar is, dan is Donald Trump de grootvader van die erfgenaam. Op dit punt vecht Trump een oorlog met iedereen die niet Israël en Saudi-Arabië wordt genoemd. Dus, ik zou dat oorlog voeren op minstens dertig verschillende fronten. Zelfs bondgenoten mogen de woede van Trump niet bespaard blijven voor al hun beschimpingen tegen zijn geliefde Verenigde Staten.

Dit is allemaal in dienst van zijn ijdelheid om herinnerd te worden als de grootste president in de geschiedenis van de VS, die vrede bracht in het Midden-Oosten en Made America Great Again.

Het is jammer dat zijn acties zullen leiden tot oorlog en zorgen voor de vernietiging van zijn geliefde land.

De VS is een stervend imperium, wanhopig op zoek naar zijn positie als de eenheidsmacht in de wereld. Trump heeft mannen ingehuurd die om verschillende redenen een wereldwijde vuurzee verwelkomen om hun visie op de volgende fase van de Amerikaanse suprematie te bewerkstelligen.

Zoals Alistair Crooke onlangs opmerkte, bereiden John Bolton en Mike Pompeo de basis voor een aanval op Iran. Beiden zijn discipelen van Bernard Lewis en zijn plan om de Centraal-Aziatische landen te verbreken langs etnische lijnen die nog steeds domineren in DC. Het plan is om Iran gewoon met een zo groot mogelijke stok over de kop te slaan en hen te laten onderwerpen.

De algehele houding die Amerika aan de regio moest geven, werd kort samengevat in de notities van Dick Cheney: “Ik geloof dat een van de dingen die je met Arabieren moet doen, ze met een stok achter je aan slaat. Ze respecteren macht “. Dit oriëntalistische advies van nature ‘in schoppen’ toegepast op Iran en zijn ‘ayatollahs’, stelde Lewis: “De vraag die we zouden moeten stellen is waarom ze ons niet vrezen noch respecteren?”.

Goed, nu, geïnspireerd door zijn intellectuele held (Lewis), lijkt Pompeo, samen met de PNAC-collega van Richard Perle, John Bolton, te kriebelen om het te proberen, met behulp van het Lewis-recept ‘Iran met een grote (sancties) tussen de ogen slaan stok’.

We zijn hier eerder geweest.

En we zullen hier blijven tot de mannen die dit geloven als orthodoxe buitenlands beleid afsterven.

Mike Pompeo duwt Trump naar de ultieme confrontatie met Iran om religieuze redenen, omdat hij dit ziet als de ultieme confrontatie tussen goed en kwaad. John Bolton doet dit eenvoudig vanwege cynische, historische vooroordelen en het feit dat hij een Commie is die het niet beseft. Crooke, terecht, stelt de vraag of een amorele Trump wiens eigen vooroordelen tegen Iran diepgeworteld zijn kan worden gemanipuleerd in een bredere oorlog om deze doelen te bereiken.

Trump is misschien boos op Bolton omdat hij hem betrokken heeft bij een regime-verandering in Venezuela, maar die woede is beperkt. De enige emotionele band van Trump met Venezuela is zijn ijdelheid. Als het werkte, geweldig. Hij zal dat gebruiken. Maar omdat het niet op de meest gênante manier gebeurde, is hij nu klaar om te praten met de Russische president Vladimir Poetin om het op te lossen als dat hem herverkiezing zal opleveren.

Iran is een andere zaak helemaal. Zijn presidentschap is een draaideur geweest van onberekenbare Iraanse haviken, van de generaals James Mattis en HR McMaster tot zijn huidige groep Iagos.

Jammer genoeg ontbood Pompeo Poetin om druk uit te oefenen op Europa om zijn toneelstuk met Iran te ondersteunen na een andere provocatie in de buurt van de Straat van Hormuz tijdens het weekend. Daarover later meer.

Waarom gaan deze jongens zelfs door de bewegingen van het leggen van de basis in de media voor deze dingen? Denken ze echt dat ze iemand anders overtuigen van hoe slecht Iran is? Of maakt het op dit moment zelfs uit?

Het beleid is vastgesteld en vanwege Lewis ‘invloed op de hele structuur van het buitenlands beleid in het bestuur van Trump zullen we zien hoeveel kracht we bereid zijn te projecteren om Iran ertoe te brengen zich te onderwerpen.

Ik weet zeker dat Pompeo dat punt heel duidelijk aan Poetin in Sotsji heeft gemaakt; dat de VS bereid is alles te doen om het aanstaande vredesplan voor Israël te beschermen. Deze gekken denken dat ze Rusland kunnen bedreigen met een bredere oorlog, lezen: potentieel nucleair, en dwingen Poetin Iran af te zien van de deal te duwen over de lijn.

Zelfs Henry Kissinger vond dit plan stom.

Hun denken dat de enige reden is waarom Iran bereid is om tegen de VS op te komen is omdat Rusland en China het steunen. In het verleden hebben ze te maken gehad met mannen die de veroordeling van Trump missen. Rusland verwijderen door nucleaire oorlog te bedreigen, een handelsoorlog aan te roepen Trump denkt dat hij kan winnen met China om hun zwakke banksysteem aan te vallen en dat Trump een veiliger wereld voor Israël heeft veiliggesteld.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Bill Gates is de grootste eigenaar van landbouwgrond in dit VS

Dat is het voor de hand liggende strategische spel hier.

En ik weet zeker dat Lavrov en Poetin tegen Pompeo hebben gezegd dat ze moeten krabben en weg moeten blijven van de buffettafel.

Het is vrij duidelijk dat Bolton denkt dat dit het beste pad is om te winnen. Om te prooi op het hogere gevoel van moraliteit van Poetin en het te misbruiken door het ondenkbare te bedreigen. Onthoud, neocons zoals Bolton en Cheney zien onderhandeling als zwakte en dat de wereld alleen zinvol is als je dit kunt forceren.

Ik herinner je eraan dat Iran, Rusland en China allemaal voor tijd hebben gespeeld, met een uitputtingsslag in hun voordeel, kijkend naar de VS die langzaam de omvang van deze verdorvenheid onthult terwijl ze tegenmaatregelen voorbereidt.

En het is ook duidelijk dat de tijd op dat beleid is verstreken. Bolton overtuigde Trump niet alleen om in Syrië te blijven, maar ook om de schroeven aan te halen als onderdeel van het Iran-beleid, door het land van benzine uit te hongeren door de olievelden in het zuidoosten nabij Irak te blijven controleren.

Nog duidelijker zijn de provocaties om Iran te weerhouden in het schenden van de JCPOA-limieten op het opslaan van verrijkt uranium en zwaar water door middel van sancties die neerkomen op exportverboden tijdens het sturen van een koeriersgroep naar de Perzische Golf.

Maar de kers op de taart is de nieuwste versie van het incident in de Golf van Tonkin, waarbij vier olietankers in het weekend worden gesaboteerd nabij de haven van de VAE van Fujairah aan de Arabische Zee. Elijah Magnier meldt dat Iran dit inderdaad deed als een waarschuwing aan alle Golfstaten dat als Trump ten oorlog trekt, ze allemaal zullen lijden.

We hebben directe aanklachten vanwege de Iraniërs die de Mossad van Israël beschuldigen en de VS die de Iraniërs ervan beschuldigen het te doen.

Als dat het geval is, en ik weet niet zeker of ik het geloof, dan noemt Iran de bluf van Trump en Bolton. Ze zijn voorbereid op een oorlog met de VS waarvan ze denken dat het Amerikaanse electoraat het niet kan verdragen. En niemand wil echt zien of Iran in staat is om een ​​van de vliegdekschepen van de VS neer te halen.

Iran staat blijkbaar klaar om de wereld te laten zien hoe dun het papier van Trump’s tijger echt is.

Als Iran dit niet heeft gedaan en het een valse vlag is, heeft Trump zijn beslissing al genomen en zal er op een bepaald moment oorlog komen als hij er niet in slaagt het regime van Iran op zijn knieën te krijgen door middel van sancties.

Tussen nu en dan probeert Trump een deal te sluiten uit Poetin en Xi, die geen van beiden een woord geloven dat uit zijn mond komt of in zijn vermogen om beloftes te doen waar hij oprecht over is.

Dat is de deplorabele staat van diplomatieke dialoog tussen Trump’s regering en de rest van de wereld. Denk eraan, vecht tegen dertig fronten en heb geen vrienden.

De setup voor dit evenement werd vorige week gemaakt door Mike Pompeo en John Bolton en gebruikte een zeer brede taal om Iran te bedreigen met strenge militaire actie als Iran of zijn volmachten de belangen van de VS in de regio zouden schaden.

Nu hebben we een lek over plannen om 120.000 Amerikaanse troepen in de regio te plaatsen. Dit is net als Bolton die “5000 troepen naar Colombia” op zijn blocnote schrijft om ervoor te zorgen dat iedereen het zag. Ik geloof het niet meer dan dat ik geloofde.

Er komt een moment dat iedereen weet dat je ofwel klaar en bereid bent om in een algeheel conflict met Rusland en China in te gaan, of niet. Je bent bereid om de volledige vernietiging van Israël als vergelding voor het begin van deze rechtvaardige oorlog voor de rechter te brengen of je bent het niet.

Trump en Bolton maken zoals ze gewillig zijn, maar zijn ze echt?

Trump deed hetzelfde met Noord-Korea en de Koreanen onderbraken hem door eerst met elkaar te praten en hem naar Singapore te dwingen om zijn gezicht te redden.

Trump verwacht dat Iran hem belt en naar de onderhandelingstafel gaat. Ze weigeren dat te doen. Door hem niet te noemen maakt hij hem meer razend. De keizer kan nu niet ongehoorzaam zijn uit angst om zijn gezicht te verliezen en elke andere onderhandelingschip is geopolitiek.

Dus, nu is Trump toegewijd aan het luisteren naar idioten vol geluid en woede terwijl hij niets te winnen heeft als Iran simpelweg nee zegt, wat ze blijven doen.

Daarom gaat elke dag dat dit kip-spel op Trump gaat verder op dezelfde weg naar de hel die Londo deed in Babylon 5, hoe hard hij ook werkt om te stoppen met wat hij had losgelaten. Als ik genereus ben, stond hij de slechtste mensen in DC toe hem te manoeuvreren in deze zielige positie of het was altijd zijn bedoeling vanaf het begin.

Het is uiteindelijk niet relevant.

Hij kan nu niet teruggaan, omdat hij zich zowel met zijn vijanden als met zijn bondgenoten geëngageerd heeft, niet zonder een deal. De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif maakte vorige maand een ouverture tegen Trump, die werd genegeerd . Maar Trump is een bullebak en een lafaard. Hij zal niet opkomen tegen zijn personeel, zijn familie of zijn weldoeners en hij kan niet van zijn hobbypaard af klimmen om een ​​dialoog te openen.

Zo is de prijs van iemands ijdelheid.

Dus, we zitten hier te staren naar de afgrond opgesloten in een baan die tientallen jaren geleden door mannen eviller dan hij was gesteld, in wiens voetafdrukken hij loopt.

Trouwens, na het verliezen van die oorlog op twaalf fronten, presideerde Londo, als keizer, de volledige vernietiging en onderwerping van zijn volk, zo totaal was de wraak van de vijanden die hij maakte in zijn zoektocht om een ​​verleden te herwinnen dat nooit echt bestond.Lees ook:  Sinds de illegale opening van de grens: Duitland voert 2.245 islamitische terroristische procedures

Comments

comments