Hoe het Amerikaanse regime sancties gebruikt om een ​​land zwak te maken voor invasie

Hoe het Amerikaanse regime sancties gebruikt om een ​​land zwak te maken voor invasie

20 mei 2019 0 Door Indignatie redactie

Op 13 mei luidde Reuters de kop op: “Iran dringt erop aan de olieverkoop op te voeren om in een nucleair pact te blijven” en rapporteerde dat “EU-functionarissen … schatten dat Iran 1,5 miljoen bpd moet verkopen om zijn economie draaiende te houden. Een daling onder de 1 miljoen bpd kan leiden tot ontberingen en economische crisis. ”

Voorafgaand aan de annulering door de Amerikaanse president Donald Trump van de nucleaire deal met Iran en het opnieuw opleggen van economische sancties tegen Iran en tegen alle bedrijven die handel drijven met Iran, had Iran ongeveer 2 miljoen vaten per dag verkocht (vaten per dag).

Verder:

Ooit, eenmaal de grootste leverancier van Europa, heeft Iran zijn exporten geleidelijk zien afsnijden van Europese kopers.

China – de grootste olieklant van Iran met een invoer van 475.000 bpd in het eerste kwartaal van dit jaar – is ook gestopt met inkopen uit Iran nadat Washington ervoor koos om de sancties niet te verlengen.

Daarom beëindigen bedrijven in Europa en China hun handel met Iran. De waarschijnlijkheid is dan ook dat Iran terug zal worden gedwongen in zijn nucleaire programma, en dat de dingen zullen zijn zoals ze waren voordat Obama zijn deal met Iran had gesloten. Hier is hoe dat was:

Op 22 april 2010 rapporteerde de Congressional Research Service aan het Congres dat:

De Iraanse economie is sterk afhankelijk van de productie en export van ruwe olie om de overheidsuitgaven te financieren en is bijgevolg kwetsbaar voor fluctuaties in de internationale olieprijzen. Hoewel Iran over enorme aardoliereserves beschikt, mist het land voldoende raffinagecapaciteit en importeert het benzine om aan de binnenlandse energiebehoeften te voldoen. Iran is op zoek naar buitenlandse investeringen om zijn aardoliesector te ontwikkelen. Hoewel sommige deals zijn afgerond, kunnen reputatierisico’s en financiële risico’s de bereidheid van andere buitenlandse bedrijven om deals af te ronden hebben beperkt.

Trump lijkt waarschijnlijk de vijandigheid tegenover Iran te overschrijden die van kracht was tijdens het presidentschap van Obama en Bush. Als Trump Iran probeert te dwingen tot represailles, dan is het doel om zo’n vergelding uit Iran te gebruiken als een excuus voor het Amerikaanse leger om binnen te vallen – om binnen te vallen.

Lees ook:  Minister Ferd Grapperhuis` voorlopig lockdown-info over onderzoek uitlevering Julio Poch? Was het Koninklijk Huis betrokken?

Het Reuters-artikel zegt: “Een jaar nadat Washington de deal had beëindigd, kondigde Iran woensdag stappen aan om enkele beperkingen op zijn nucleaire programma te versoepelen.”

Dus: dat is al aan het herstarten.

OilPrice dot com gebarend op 22 april 2019, “Iran dreigt om Key Oil Chokepoint te blokkeren als het niet langer exporteert naar ruwe olie” en rapporteerde dat: “Iran ‘s werelds belangrijkste chokepoint voor wereldwijde oliehandel, de Straat van Hormuz, zal blokkeren als Teheran is uitgesloten van het gebruik van het om zijn olie te exporteren, Marine admiraal Alireza Tangsiri, commandant van de Islamic Revolution Guards Corps (IRGC), zei. ”

Een jaar geleden, op 13 mei 2018, had Dr. Arshad M. Khan een hoofdrol gespeeld bij de moderne diplomatie, “The Eclipsing Iran Deal: Truth And Consequences” en verklaarde dat,

Iran beveelt de Straat van Hormuz en een geblokkeerde Perzische Golf zou een verviervoudiging of meer in de prijs van olie kunnen zien, waardoor de huidige economische en beursconjunctuur in een stroomversnelling terechtkomen. Raketaanvallen van Iran en zijn bondgenoot Hezbollah zouden grote schade aanrichten in de steden van Israël; asymmetrische oorlogvoering in Syrië en Irak zou Amerikaanse levens kosten.

Op 5 juli 2018 kopte Groot-Brittannië’s voogd “Iran dreigt de Straat van Hormuz te blokkeren vanwege Amerikaanse oliesancties” , en meldde dat:

Teheran dreigde de doorgang van de Golf te blokkeren als vergelding voor de dreigende sancties van Washington tegen de Iraanse olie-export – een dreiging die volgens het Amerikaanse leger onmiddellijk zou worden tegengegaan. … Mohammad Ali Jafari, de commandant van de Gardisten, werd door het semi-officiële nieuwsagentschap van Tasnim geciteerd: “We zullen de vijand laten inzien dat iedereen de Straat van Hormuz of niemand kan gebruiken.”

De angst van Iran is dat deze “dreigende sancties tegen Iraanse olie-export” gepaard zullen gaan met een Amerikaanse militaire blokkade om de economische sancties militair te handhaven, en niet alleen door zowel Iran als elk bedrijf dat handelt met Iran te sanctioneren. Dat zou dan een fysieke blokkade zijn naast de economische blokkade. In zekere zin zou het zijn zoals de VS en Saudi-Arabië en de VAE doen met de bewoners in het Houthi-gebied in Jemen.

Lees ook:  Californië heeft een groot daklozen probleem

Het Trump-regime hoopt duidelijk op een excuus om Iran binnen te vallen, en als Iran de Straat van Hormuz blokkeert, dan zullen Trump en zijn vriend Netanyahu hun wens hebben, hun excuus om dat land binnen te vallen.

Iran wordt nu verlaten, niet alleen door bondgenoten van Amerika, zoals in Europa, maar zelfs in landen die vroeger vriendelijk tegen Iran waren geweest, zoals China. Trump en Netanyahu hebben hun zin. Iran is blijkbaar gevangen door de twee fascistische regimes in de VS en Israël.

Het Amerikaanse regime probeert ook deze strategie tegen Venezuela, van het economisch wurgen van het land met sancties als een manier om het te verzachten voor een invasie. Het excuus voor een invasie daar zal waarschijnlijk ‘humanitair’ zijn, om een ​​einde te maken aan de tekorten aan voedsel, medicijnen en andere benodigdheden, welke tekorten worden veroorzaakt door de economische sancties van Amerika tegen Venezuela en tegen elk bedrijf dat handelt met Venezuela.

Als Rusland zijn bondgenoten, zoals Iran en / of Venezuela, in de steek laat, zal het Amerikaanse regime Rusland in diskrediet hebben gebracht in de ogen van elk overblijvend bondgenootschap of zelfs een vriendelijk land, en ook dit zou deel kunnen uitmaken van de strategie van Trump.

Deze voorbeelden laten zien hoe economische sancties tegen een land de eerste fase van oorlog zijn door het Amerikaanse regime, een onofficiële oorlogsverklaring tegen dat ‘vijandige’ land, en de voorbereidende fase voor een coup, of, als de coup niet werkt, dan voor een invasie.

Lees ook:  Wall Street ziet de snelste 30% SELL-OFF in de geschiedenis na een uitbraak van het coronavirus, die de duik van de Grote Depressie overtreft


Comments

comments