Samenwerking met Israël betekent oorlog met Iran

Samenwerking met Israël betekent oorlog met Iran

20 mei 2019 0 Door Indignatie redactie

De Verenigde Staten gaan gevaarlijk vooruit in een schijnbaar opzettelijke poging om een ​​oorlog met Iran uit te lokken, blijkbaar gebaseerd op bedreigingsinformatie van Israël. De beweringen van National Security Advisor John Bolton en Mike Pompeo, minister van Binnenlandse Zaken, dat er een solide bewijs is van de intentie van Iran om Amerikaanse troepen in het Perzische Golfgebied aan te vallen, is vrijwel zeker een verzinsel, mogelijk opzettelijk bedacht door Bolton en het bedrijf in samenwerking met Prime. Minister Benjamin Netanyahu. Het zal worden gebruikt om het sturen van bommenwerpers en extra marineluchtbronnen te rechtvaardigen om alle mogelijke bewegingen van Teheran tegen te gaan om de olie-export te handhaven, die vorige week door Washington werd geblokkeerd. Als de Amerikaanse marine probeert aan boord te gaan van schepen met Iraanse olie, zal dit ongetwijfeld en met recht een gewelddadige reactie van Iran teweegbrengen, wat precies is wat Bolton, Pompeo en Netanyahu zoeken.

Het zou moeilijk zijn om in de geschiedenisboeken nog een voorbeeld te vinden van een oorlog die zonder enige reden werd uitgevochten. Net zo onwetend als president Donald Trump en zijn triumviraat of psychoten Bolton, Pompeo en Elliott Abrams zijn, weten ze zeker dat Iran geen bedreiging vormt voor de Verenigde Staten. Als ze überhaupt geloven dat een oorlog noodzakelijk is, baseren ze ongetwijfeld hun oordeel op de perceptie dat de Verenigde Staten hun nummer één positie in de wereld moeten handhaven door af en toe iemand aan te vallen en te verslaan om als voorbeeld te dienen van wat er zou kunnen gebeuren als men tart Washington. Inzicht in dat, de Iraniërs zouden er verstandig aan doen de confrontatie te vermijden totdat de wijzen in het Witte Huis overgaan op een gemakkelijker doelwit, wat op dit moment Venezuela lijkt te zijn.

De invloed van Israël op het buitenlands beleid van de VS is onbetwistbaar, waarbij Washington nu verklaart dat het de banden met andere landen zal herzien die als onvriendelijk voor de Joodse staat worden beschouwd. Voor waarnemers die misschien ook geloven dat Israël en zijn bondgenoten in de VS de drijvende kracht achter de Amerikaanse strijdlust in het Midden-Oosten zijn, zijn er mogelijk nog een aantal andere spellen die spelen, allemaal met Benjamin Netanyahu en zijn groep vrolijke moordenaars. Het wordt steeds duidelijker dat buitenlandse politici zich hebben gerealiseerd dat de eenvoudigste manier om de gunst van Washington te winnen, is iets te doen dat Israël zal behagen. In praktische termen wordt de deur naar Capitol Hill en het Witte Huis geopend via de goede diensten van de American Israel Public Affairs Committee (AIPAC).

Israël is wanhopig om zijn legitimiteit te bevestigen in internationale fora, waar het weinig vrienden heeft, ondanks een intensieve lobby-campagne. Het wil dat landen die geen ambassade in Israël hebben stappen ondernemen om er een te vestigen, en het wil ook dat meer landen die al een ambassade in Tel Aviv hebben naar Jeruzalem verhuizen, voortbouwend op het besluit van het Witte Huis van vorig jaar om doe gewoon dat. Het is niet verrassend dat naties en politieke leiders die aan de macht zijn en Amerikaanse steun willen hebben, de juiste conclusies en een eerste stap naar Israël hebben getrokken.

Men hoeft alleen maar het voorbeeld van Venezuela te noemen. Juan Guaido, de door Washington geprefereerde kandidaat voor regimeverandering, heeft ongetwijfeld veel dingen op zijn bord staan, maar hij heeft bewezen bereid te zijn wat tijd te nemen om te zeggen wat Benjamin Netanyahu wil horen, zoals gerapporteerd door de Israëlische media . The Times of Israel beschrijft hoe ‘Venezuela’s zelfbenoemde leider Juan Guaido werkt aan het herstel van diplomatieke betrekkingen met Israël en niet uitsluit dat hij de ambassade van zijn land in Jeruzalem plaatst, volgens een interview met een Israëlische krant die dinsdag is gepubliceerd.’

Lees ook:  De EU zal Amerikaanse reizigers uitsluiten vanwege de verspreiding van het Amerikaanse coronavirus

Je zou denken dat Guaido zijn interview voldoende zou vinden, maar hij heeft ook het pandering-proces een stap verder gebracht, naar verluidt het weergeven van enorme videobeelden van de vlaggen van zowel Israël als de Verenigde Staten tijdens zijn bijeenkomsten.

Deze eerbied voor de belangen van Israël leverde een bijna onmiddellijk positief resultaat op, waarbij Netanyahu hem herkende als het legitieme Venezolaanse staatshoofd, gevolgd door een echo-kamer van uitbundige felicitaties van de Amerikaanse ambassadeur in Israël, David Friedman, die de Joodse staat prees voor “staande” met het volk van Venezuela en de krachten van vrijheid en democratie. “Donald Trump’s speciale speciale gezant voor internationale onderhandelingen, Jason Greenblatt, sloot zich ook aan en loofde de Israëlische regering voor haar” moedige solidariteit met het Venezolaanse volk “.

Een soortgelijke binding vond plaats met betrekking tot Brazilië, waar hard rechtse conservatieve leider Jair Bolsonaro onlangs tot president werd gekozen. Netanyahu woonde afgelopen december de inauguratie bij van Bolsonaro en de twee mannen profiteren van de sterke steun van Christian Evangelicals. Bolsonaro betaalde de gunst terug door te beloven dat Israël zijn eerste buitenlandse reis zou zijn . In het geval dat hij eerst naar Washington ging, maar het staatsbezoek aan Israël vond plaats in april, net voor de verkiezingen van dat land, in een poging om internationale steun aan Netanyahu te tonen.

Braziliaanse joden vormen een rijke en krachtige gemeenschap die positief heeft gereageerd op de toezeggingen van Bolsonaro om corruptie en hoge criminaliteitscijfers te bestrijden en tegelijkertijd een worstelende economie te herstellen. Ze waardeerden ook zijn houding ten aanzien van Israël. Hij heeft zich ertoe verbonden de Braziliaanse ambassade vanuit Tel Aviv naar Jeruzalem te verhuizen, hoewel hij zich een beetje op die belofte heeft teruggetrokken. En hij beloofde ook de Palestijnse ambassade in de hoofdstad Brasilia te sluiten. Hij beroemde en vroeg zijn eigen vraag: “Is Palestina een land? Palestina is geen land, dus hier zou geen ambassade moeten zijn. Je onderhandelt niet met terroristen. ‘

Bolsonaro’s pro-Israël anti-Venezuela geloofsbrieven hebben hem ook geliefd gemaakt bij Donald Trump tijdens een bezoek aan Washington midden maart, dat door de media werd beschreven als een “liefdesfeest”. De bezoeken van de Braziliaanse leider aan Israël en de VS evenals de beloften van Guaido aan Israël onthullen dat het buitenlands beleid van Tel Aviv en Washington onlosmakelijk met elkaar verweven zijn geraakt, met aanvragende naties en politici die wijselijk proberen eer te betuigen aan beide regimes om genade te krijgen. Het is een ontwikkeling die de Founding Fathers, met name George Washington, zou schokken, die waarschuwde voor het verstrikt raken van allianties, en het betekent dat Amerikaanse belangen worden gezien door een Israëlisch prisma, een realiteit die al zeer slechte resultaten heeft opgeleverd.Lees ook:  Hoe Europa achterop raakte op het gebied van vaccins

Comments

comments