Is OPCW een vierletterig woord geworden?

Is OPCW een vierletterig woord geworden?

21 mei 2019 0 Door Indignatie redactie

De informatieoorlog tussen degenen die geloven dat de OPCW-onderzoeken in Syrië over de chemische aanval van Douma in 2018 zijn uitgevoerd -en die ervoor kiezen om te geloven dat het Westen blithe dat Assad zijn eigen mensen vergiftigde – is min of meer over.

In de afgelopen maanden zijn een aantal merkwaardige elementen van het onderzoek in twijfel getrokken door cynici die de bewering van het Westen dat president Assad chemische stoffen – sarin of chloor – slikte niet op zijn eigen mensen inslikken, zoals de vertraging in de reactie van de OPCW zelf in het krijgen van onderzoekers daar op de grond, tot aan de voor de hand liggende vooringenomenheid van de manier waarop het onderzoek werd afgehandeld. Er was altijd wel een vleugje van iets heel onsmakelijks over de sonde in de chemische aanval door Douma, wat we niet moesten vergeten, resulteerde in april 2018 in luchtaanvallen door Frankrijk, de VS en het VK.

En nu weten we wat het is en een groot deel van het mysterie rond de OPCW en zijn onderzoek kan nu worden onthuld.

Het rapport is gemanipuleerd.

Bewijzen die deze week naar voren zijn gekomen, laten zien hoe kritisch ingenieurs die min of meer onmiddellijk na de aanval de opdracht hadden om studies uit te voeren, hun bevindingen hadden geblokkeerd om het in het eindrapport te maken, wat een ondoorzichtig dossier was dat Assad niet echt heeft nagelopen , maar ook voorzichtig vermeed elke suggestie dat het Westen het hele ding had opgezet, gebruikmakend van zijn Al Qaeda-huursoldaten in de regio, die feitelijk een paar weken eerder door Britse speciale troepen waren getraind in het gebruik van chloor .

Lees ook:  NRC maakt commentaar op beleid scholieren

Oorspronkelijk waren veel sceptici zoals ikzelf verbaasd dat er zoveel tijd verstreken was voordat de OPCW leek te gaan bewegen, gezien het feit dat westerse figuren zoals de toenmalige Britse minister van Buitenlandse Zaken, Boris Johnson, spraken over “bewijs” en “zeker” waren dat Assad de aanval had uitgevoerd .

We weten nu echter waarom het leek dat ze onderzoekers niet onmiddellijk ter plaatse hadden gestuurd. Ze hadden. Maar hun bevindingen bleken controversieel en ondersteunden het verhaal van het Westen niet dat Assad de daad had gedaan.

Volgens een brandrapport, zojuist gepubliceerd door een grotendeels Britse academische Assad-leunende groep, werden de bevindingen van de ingenieurs – dat de cilindertanks vrijwel zeker niet uit de lucht werden gehaald – volledig buiten beschouwing gelaten. Cruciaal was dat, als dit element erin was gestopt, het Westen moest toegeven dat het het echt verkeerd had gedaan op Assad en dat zijn eigen regeringen het oorlogstheater deden faken, om nog maar te zwijgen van het nepnieuws dat wordt gevoerd aan MSM verkooppunten in de dagen erna. Wie zou tenslotte het rapport van de BBC uit het ziekenhuis vergeten dat de slachtoffers in doodsangst liet zien, wat eindelijk onthuld werd dat er gefilmde videobeelden werden overhandigd aan de BBC die het haak, lijn en zinklood namen.

Lees ook:  Het meest memorabele citaat van elk van de 10 kandidaten tijdens het democratische presidentiële debat van donderdag ...

Maar nu is de kat volledig uit de tas. Het OCPW-rapport zelf werd ook zwaar geredigeerd.

“Het is moeilijk om de betekenis van deze openbaring te overschatten. De oorlogsmachine is nu op heterdaad betrapt tijdens een geënsceneerde aanval met chemische wapens met het doel onze democratieën te misleiden tot wat een volwaardige oorlog tussen de grootmachten zou kunnen zijn geworden “, aldus George Galloway, een Amerikaanse brandweerman op twitter.

Maar als dit rapport klopt in zijn beweringen, dan kunnen we er zeker van zijn dat het merendeel van wat door de westerse media wordt gerapporteerd volledig vals is en deel uitmaakt van een langetermijnstrategie om de zaak tegen Iran op te zetten om een ​​staking uit te voeren om de West. Pas in de laatste paar dagen zijn er berichten over John Bolton die van plan is 120.000 Amerikaanse troepen naar de regio te sturen om Iran te intimideren om de eisen van Trump over zijn wapenprogramma te accepteren. Dit valt samen met een uitgebreide reeks van kleine nep-nieuwsverhalen over Iran, die zichzelf presenteert als een “bedreiging” voor de VS, en die rechtvaardigt dat een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij naar de Perzische Golf wordt gestuurd, te midden van spanningen van rapporten van bewegende troepen uit Iran om zich voor te bereiden op het ontvangende einde van een waarschuwing. En toen vielen de olietankers de oevers van de VAE aan, waarvan dezelfde nep-nieuwsmachine door Iran wordt gesuggereerd – terwijl de meest ervaren hacks gemakkelijk door de Saoedi’s of Emiratis konden worden geënsceneerd. Het is interessant dat niemand gewond raakte in de zogenaamde aanvallen.

Lees ook:  Als je nog niet ongerust was, begin daar nu dan maar mee

Maar als de OPCW kan wegkomen met dit rapport en de valse bewering, dan is het moeilijk om te zien hoe we kunnen begrijpen wat er echt in het Midden-Oosten gebeurt als we moeten vertrouwen op verslaggevers die werken voor westerse instanties die graag willen spelen hun rol in deze snode troep van Trump. Als de waarheid over Douma net zo afgrijselijk is als ons wordt doen geloven – dat wil zeggen geënsceneerd door het Westen om de zaak tegen Iran en zijn volmachten op te bouwen – dan mogen we niet op afstand verrast worden door de neiging van tankers die op dezelfde manier worden aangevallen. regio, zonder slachtoffers en Iran wordt beschuldigd, zonder bewijs. Het is moeilijk om niet geschrokken te zijn van de gevolgen van het gemanipuleerde rapport en moeilijker om te begrijpen hoe bevooroordeelde en arme westerse nieuwsruimtes de verslaggeving over de regio zijn geworden, waarbij de BBC blijft kelderen in termen van normen voor fact checking. Het gebrek aan correcties aan de lucht is ook nauwelijks stichtelijk. We leven in een nieuw tijdperk, met een nieuw syndroom. En het wordt OPCW genoemdComments

comments