Handelsbesprekingen zijn dood, en dus moeten Amerikaanse consumenten zich schikken voor een lange, bittere, pijnlijke handelsoorlog met China

Handelsbesprekingen zijn dood, en dus moeten Amerikaanse consumenten zich schikken voor een lange, bittere, pijnlijke handelsoorlog met China

22 mei 2019 0 Door Indignatie redactie

Er zal niet snel een handelsdeal zijn tussen de Verenigde Staten en China, en dat zal een enorme hoeveelheid pijn betekenen voor de Amerikaanse economie. Al maanden hoopte de hoop dat de VS en China spoedig een handelsovereenkomst zouden sluiten de mondiale financiële markten te helpen opvoeren, maar nu is die hoop verdwenen.

Om een ​​handelsovereenkomst tot stand te brengen, moeten de twee partijen praten, en op dit moment zijn er geen onderhandelingen gepland. En tenzij de ene of de andere partij besluit dat ze bereid zijn om drastisch van hun huidige positie te veranderen, is er echt geen reden om te praten. In feite zegt de Chinese regering openlijk dat het “geen haast” heeft om met de Verenigde Staten te onderhandelen …

Beijing is in “no rush” om handelsbesprekingen tussen de VS en China te hervatten, volgens de South China Morning Post.

Nadat Kayla Tausche, CNBC, vrijdag meldde dat de handelsbesprekingen tussen de VS en China tot stilstand zijn gekomen, zeiden Chinese analisten dat China bereid is om de vergadering op te schorten als president Donald Trump niet “bereid was realistisch te zijn”, zei de Chinese krant zaterdag.

Als Trump bereid was om ver terug te lopen en de Chinezen alles te geven wat ze willen, zou China natuurlijk meer dan gelukkig zijn om de onderhandelingen te hervatten.

Maar dat gaat niet gebeuren. In plaats daarvan demonstreerde het bestuur van Trump hun besluit door op zondag een schip van de Amerikaanse marine te voeren naar betwiste wateren in de Zuid-Chinese Zee. Het volgende komt van Zero Hedge …

Opnieuw een confrontatie riskerend met de Chinese marine (op een bijzonder gevoelige tijd, gegeven waar we ons bevinden bij de handelsoorlog), voerde de marine dit weekend nog een “free-free” uit in de Zuid-Chinese Zee.

Een Amerikaanse marine Arleigh Burke-klasse destroyer zeilde binnen 12 mijl van een betwiste school, het negeren van herhaalde waarschuwingen van Peking om weg te blijven.

Op zondag zeilde de USS Preble, een torpedojager gewapend met Tomahawk-raketten, langs de Scarborough Shoal en daagde rechtstreeks de betwiste claim van China op het gebied.

Elke keer als we een oorlogsschip de Zuid-Chinese Zee in sturen, drijft het China een muur op en de Trump-administratie begrijpt dit heel goed.

Lees ook:  Mysterieus afscheid van de Wereldbank

Zo’n beweging “stuurt zeker een bericht” naar China, maar het maakt ook een transactie veel minder waarschijnlijk.

Vervolgens besloot de Chinese president Xi Jinping zomaar een bezoek te brengen aan een fabriek voor zeldzame aardmetalen op maandag. Dit is de reden waarom dat zo belangrijk was …

Zoals Bloomberg meldde, stegen de aandelen in JL MAG Rare-Earth plotseling met de dagelijkse limiet op maandag nadat Xinhua zei dat de Chinese president was gestopt door het bedrijf in Jiangxi, een scriptie die was ontworpen om te telegraferen wat China vervolgens kon doen.

De reden voor de dramatische reactie van de markt is dat het presidentiële bezoek beleidsprioriteiten markeert en dat ‘zeldzame aarden’ voorkomen in de escalerende handelsuitspraken tussen de VS en China. Meer specifiek, zoals Bloomberg opmerkt, verhoogde China de tarieven tot 25% van 10% op Amerikaanse import, terwijl de VS zeldzame aarden uitsloot van zijn eigen lijst met verwachte tarieven voor ongeveer $ 300 miljard aan Chinese goederen die in de volgende reeks maatregelen zouden moeten worden gericht. En voor het geval het Witte Huis de boodschap miste, werd Xi vergezeld door Liu He, de vice-premier die de Chinese zijde bij de handelsbesprekingen heeft geleid tijdens de reis naar JL MAG.

Waarom heeft China op dit gebied een duidelijk voordeel? Simpel: de VS vertrouwt op China, de dominante wereldwijde leverancier, voor ongeveer 80% van de import van zeldzame aardmetalen.

Als de Chinezen onze invoer van zeldzame aardewatten zouden afsnijden, zouden we in een wereld van pijn zijn en de Chinezen weten het.

Maar zelfs als de zaken niet verder escaleren, zal deze handelsoorlog snel buitengewoon pijnlijk worden. Volgens een paar recente studies zouden miljoenen Amerikaanse banen snel verloren kunnen gaan als deze handelsoorlog niet voor een langere periode wordt opgelost …Ongeveer 2,1 miljoen werknemers in vliegtuigbouw, bierbrouwen, tabak en tientallen andere industrieën worden beïnvloed door de handelsoorlog, volgens een studie van april door de Brookings-instelling. De impact zou gelijkmatig worden verdeeld tussen rode en blauwe provincies, vond Brookings.

Maar een soortgelijke studie van Axios vorige week wees uit dat de recente escalaties van Trump tot meer dan vijf keer zoveel werknemers konden leiden. De moeilijkste hits zijn van invloed op industrieën die zijn gevestigd in “landelijke, diep rode, al moeilijke delen van het land”, waaronder mijnwerkers in Texas, meubelmakers in North Carolina en zagerijen in Alabama.

Bovendien staan ​​Amerikaanse consumenten op het punt om een ​​aanzienlijk geval van sticker-shock te ervaren. Grote retailers in het hele land zullen de prijzen moeten verhogen vanwege deze nieuwe tarieven voor China, en dat zal voor veel Amerikanen een lagere levensstandaard betekenen …

Inmiddels is het waarschijnlijk geen verrassing voor Amerikaanse gezinnen dat tarieven de kosten van levensonderhoud verhogen. Walmart zei vorige week dat nieuwe invoerrechten zouden leiden tot hogere prijzen voor een breed scala aan consumentengoederen die onlangs zijn getarget door de laatste beloofde tariefronde. Retailhandelsgroepen waarschuwen dat hogere prijzen de norm zullen zijn, aangezien China ongeveer 41% van alle kleding, 72% van alle schoenen en 84% van alle reisgoederen die in 2017 in de Verenigde Staten zijn geïmporteerd, heeft verstrekt. Gezien de waarschijnlijke tijdlijn voor deze laatste escalatie , deze prijsstijgingen zouden Amerikaanse ouders net op tijd moeten treffen voor back-to-school winkelen.

En als deze handelsoorlog lang genoeg duurt, zullen veel retailers hun deuren volledig moeten sluiten. Het volgende komt uit USA Today …

De handelsoorlog met China zou kunnen leiden tot hogere prijzen, van speelgoed tot kleding, maar het zou ook kunnen leiden tot ‘wijdverbreide winkelsluitingen’, volgens een rapport van UBS.

De analyse van de investeringsbank wees uit dat de tarieven op Chinese invoer $ 40 miljard aan verkopen en 12.000 winkels in gevaar zouden kunnen brengen.

“De markt realiseert zich niet hoeveel brick & mortar-winkels stapsgewijs worstelen en hoe nieuwe 25% -tarieven wijdverbreide winkelsluitingen kunnen afdwingen,” schreef UBS-analist Jay Sole in het rapport. “We denken dat potentiële 25% -tarieven op de invoer uit China de druk op de winstmarges van deze onderneming zouden kunnen opdrijven tot grote afsluitsituaties een reële mogelijkheid worden.”

We zijn al op tempo om absoluut het record voor het sluiten van winkels in een jaar te verbrijzelen, en deze handelsoorlog zou onze aanhoudende ‘retail-apocalyps’ nog veel erger kunnen maken.

Bovendien waarschuwen analisten bij Morgan Stanley dat een volledige ineenstorting van de handelsbesprekingen “de wereldeconomie naar een recessie zou duwen” . Natuurlijk is de realiteit dat ze al zijn ingestort en beide partijen niet aandringen om meer onderhandelingen te plannen omdat er echt niets is om over te praten.

Dus wat dit betekent is dat de dingen heel hard gaan worden, en het is tijd om je voor te bereiden op een langdurige economische neergang .

De Chinezen hopen wanhopig dat een democraat Trump in 2020 kan verslaan, zodat ze in de toekomst meer “redelijk” zullen zijn om mee om te gaan.

Maar de verkiezing van 2020 is anderhalf jaar verwijderd.

Trump blijft sterk staan ​​omdat hij het zich niet kan veroorloven om zwak over China te kijken met een verkiezing eraan, en de Chinezen zullen niet de handdoek in de ring gooien als ze misschien maar 18 maanden hoeven wachten voordat Trump uit is van de foto.

Dus voor nu hebben we een handelsoorlog om mee om te gaan en met elke dag die voorbijgaat wordt het steeds pijnlijker.

Geniet van 0% BTW op alle mondkapjes waardoor wij ze voor een scherpe prijs kunnen aanbieden.

Goedkoopste mondkapjes van Nederland!

✓ 100 stuks voor 24,99, de laagste prijs van Nederland
✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNL
✓ 3-laags mondkapje van A-kwaliteit
✓ Met GB/T32610-2016 keurmerk

Lees ook:  Trump's America: UnitedHealth Group behaalt recordwinst ondanks coronavirus

€24,95

Nu kopen is morgen in huis klik hier om te bestellenHerbruikbaar mondkapjes – Kinderen

€9,99

Wil jij een herbruikbaar mondkapje voor kinderen bestellen?

Dit product is een herbruikbaar mondkapje voor kinderen inclusief filter. Je kinderen zijn hiermee beter beschermd. Je kunt dit product wassen in de wasmachine, of de filter vernieuwen met een nieuwe filter. Door de extra filter welke erin zit, komt er geen stof of andere bacteriën door. Dit geeft een goed en beschermend resultaat.

✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNLComments

comments