Het is tijd om Trump te stoppen

Het is tijd om Trump te stoppen

22 mei 2019 0 Door Indignatie redactie

De vonk van oorlog reist op een Amerikaans vliegdekschip naar de zeeën in de buurt van de Islamitische Republiek Iran.

Hopelijk is er nog tijd om de imperiale honger in te dammen om de wereld op de rand van een catastrofe te krijgen.

Zowel de Internationale Organisatie voor Atoomenergie, het orgaan belast met het toezicht op de naleving door Iran van zijn nucleair programma voor vreedzame doeleinden, als de Europese Unie, ervan overtuigd dat Iran voldoet en dat deze Overeenkomst moet worden gehandhaafd, vormen patronen van waarheid die Niets is belangrijk voor de Verenigde Staten van Donald Trump.

De Amerikaanse president brak in een van zijn uitbarstingen van wie zich voelt en handelt als de eigenaar van de wereld, de nucleaire overeenkomst met Iran, die twee jaar geleden werd ondertekend door de Perzische natie en vijf Europese machten plus de Verenigde Staten.

Waarom heeft Trump het pact verbroken? Nou ja, omdat hij zijn uiterste best gaf. Het brak ook met de overeenkomst over klimaatverandering, de andere “oorlog” die, zo niet gestopt, ons zou leiden, zoals Fidel waarschuwde, tot het einde van de menselijke soort.

Trump en zijn team haviken testen alle staten van de planeet, partners en niet-partners, groot of klein, rijk en arm. Hun doel is om te meten hoe ver ze kunnen weerstaan. Ze brengen ook het voortbestaan ​​van de VN en andere mechanismen voor dialoog en dialoog die gericht zijn op het bereiken van een stevige en duurzame vrede in gevaar.

Het verlaten van de nucleaire overeenkomst met Iran was een voorbode van een nieuwe aanval van sancties om de Perzische natie te breken.

De sancties impliceerden dat Europese bedrijven die al zaken deden met Iran tegen de muur werden gezet. Nu is de volgorde van de “keizer” nul olie geweest, dat wil zeggen dat Iran noch kan exporteren, noch een ander land zijn koolwaterstof kan kopen.

Zo bot, was de beslissing van de tycoon aan het hoofd van het Witte Huis.

De Islamitische Republiek, die niet de eerste keer is dat hij lijdt onder een ultimatum en probeert op de knieën te komen, weerstaat en confronteert tegenslagen, fundamenteel economisch, zonder afstand te doen van zijn soevereiniteit en zijn rechten.

De landen van de Europese Unie (EU) hebben vanaf het eerste moment het besluit van Trump verworpen en hebben zichzelf uitgesproken om de nucleaire overeenkomst te redden. Overheden in grotere toon, anderen met meer ijle uitdrukkingen, maar in de meeste gevallen zou Europa voor Europa afzien van zijn eigen soevereiniteit en vrijheid om te importeren en naar elk land te exporteren.

Zoals het op de El Economista-site te zien is, “heeft de EU een krachtig bod gedaan om de overeenkomst in leven te houden …”. En hij waarschuwt: “Als we de nucleaire overeenkomst zouden opzeggen, zou dat een zeer hoge diplomatieke nederlaag betekenen in het licht van een overwinning van het unilateralisme dat Donald Trump vertegenwoordigt. Het zou ook een bedreiging vormen voor de regionale, Europese en mondiale veiligheid, door de overeenkomst die jaren duurde om de vaststelling van … »te vernietigen.

Lees ook:  De race om het vaccin: Farmaceuten krijgen immuniteit tegen rechtszaken voor schadelijke bijwerkingen

De hoge vertegenwoordiger van de EU voor het buitenlands beleid, Federica Mogherini, in wat zij een zeer duidelijke positie noemde, benadrukte: “Het werkt, geeft resultaten in zijn belangrijkste doel, namelijk het gecontroleerd houden en nauwlettend volgen van het Iraanse nucleaire programma “.

“Ik hoop dat onze Amerikaanse bondgenoten hem ook zullen respecteren”, zei het hoofd van de Franse diplomatie, Jean-Yves Le Drian. Ondertussen zei de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Sigmar Gabriel: “Het nucleaire akkoord dat in Wenen werd bereikt, veroorzaakte een acute crisis in het Midden-Oosten en is vandaag de dag een essentieel onderdeel van de wereldwijde non-proliferatiestructuur. Voor ons zijn Europeanen, als buren van de regio, een essentieel onderdeel van onze veiligheid. Daarom zullen we met onze partners samenwerken om het te onderhouden en te implementeren, “zei hij.

Teheran heeft gewaarschuwd dat het als reactie twee van zijn verplichtingen ten aanzien van het verdrag zou verminderen: het zal stoppen met het beperken van zijn voorraad verrijkt uranium en zwaar water.

Omstandigheden overstijgen echter de commerciële term en overstijgen het militaire vlak. De vonk die de oorlog zou doen ontbranden, reisde op een groot Amerikaans vliegdekschip, terwijl de b52, dragers van kernkoppen, het gebied in vlogen en landden op sporen op de vliegbasis Al Udeid, in de buurt van Doha (Qatar).

Het Pentagon heeft ook in het gebied een batterij van het Patriot luchtverdedigingssysteem en het uss amfibische transportschip Ams ingezet, dat tientallen gevechtsvoertuigen en 699 mariniers kan vervoeren.

In landen in de buurt van het gebied staan ​​tienduizenden soldaten klaar om in te grijpen in dit conflict. Zoals gemeld door The New York Times, had Afghanistan ongeveer 14.000 Amerikaanse militairen, naast meer dan 8.000 NAVO-troepen. Ondertussen zijn er 5.200 Pentagon-soldaten in Irak.

Andere buurlanden van Iran, waar Washington bases en militair personeel heeft, zijn Saoedi-Arabië, Bahrein, Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten, Israël, Jordanië, Koeweit en Oman, onder andere, waar er 1000 soldaten zijn, aldus het Centrum. van personeelsgegevens van het ministerie van Defensie.

Omdat de internationale gemeenschap de rol kent van Israël als speerpunt van de Verenigde Staten in een mogelijke militaire confrontatie met Iran, waarschuwde de vice-president van het Iraanse parlement, Ali Motahari: “Als er oorlog is, zal Israël een slagveld zijn.”

In deze context is het enige alternatief voor de internationale gemeenschap om de plannen van Donald Trump en zijn oorlogsteam te stoppen voordat het te laat is. Europeanen en niet-Europeanen en de Amerikanen zelf moeten deze strijd voor vrede leiden. Ik ben er niet van overtuigd dat we hier niet lang zijn.

Geschreven door Elson Concepción Pérez | internet@granma.cuLees ook:  Anti-China Hysterie gaat uiteindelijk niet over Covid-19, racisme of communisme, maar over macht en de VS is bang

Comments

comments