Zelfs voordat de recessie officieel is begonnen, gaan sommige grote Amerikaanse bedrijven duizenden arbeiders ontslaan

Zelfs voordat de recessie officieel is begonnen, gaan sommige grote Amerikaanse bedrijven duizenden arbeiders ontslaan

22 mei 2019 0 Door Indignatie redactie

Als de Amerikaanse economie “bloeit” en er zijn zeer mooie dagen aan de gang, waarom brengen veel grote Amerikaanse bedrijven duizenden werknemers dan op de grond? Ontslagen beginnen nu snel en woedend te worden, en dit gebeurt terwijl de komende recessie nog niet eens officieel is begonnen.

Natuurlijk zijn velen ervan overtuigd dat we momenteel in een recessie zitten. In feite, volgens John Williams van shadowstats.com als de overheid daadwerkelijk gebruik van eerlijke nummers die zij zouden laten zien dat we in een recessie zijn al geruime tijd. Maar het verhaal dat de mainstream media ons blijven voeden, is dat de Amerikaanse economie “het goed doet” en dat de vooruitzichten voor de toekomst positief zijn. Welnu, als dat waar is, waarom maken grote bedrijven dan nu zoveel werknemers af?

Laten we beginnen te praten over Ford Motor Company. Op maandag kondigden ze aan dat ze ongeveer 7.000 werknemers zullen ontslaan …

Ford Motor zei maandag dat ongeveer 7.000 managers en andere werknemers in loondienst, ongeveer 10% van de bedienden over de hele wereld, worden ontslagen, als onderdeel van een herstructureringsplan dat is ontworpen om de nummer 2 automaker jaarlijks 600 miljoen dollar te besparen.

De bezuinigingen, waarvan sommige eerder door het bedrijf waren aangekondigd, zullen in augustus worden voltooid, zei Ford-CEO Jim Hackett in een e-mail aan de werknemersmaandag.

Als de Amerikaanse economie op het punt stond op te stijgen als een raket, heeft deze beweging helemaal geen zin.

Maar als we een recessie tegemoet gaan, is deze stap volkomen logisch.

Een ander groot bedrijf dat duizenden werknemers ontslaat, is Nestle …

De Amerikaanse eenheid van Nestlé SA zal ongeveer 4.000 werknemers ontslaan omdat het stopt met het leveren van bevroren pizza en ijs rechtstreeks aan winkels en overgangen naar een magazijnmodel dat een industriestandaard wordt voor Big Food-bedrijven die op zoek zijn naar kostenbesparingen.

En we hebben onlangs ook vernomen dat 3M van plan is ongeveer 2000 werknemerskwijt te raken …

3M is van plan om 2.000 wereldwijd te verminderen als onderdeel van een herstructurering als gevolg van een langzamer dan verwacht 2019.

De maker van Post-it notes, industriële coatings en keramiek zei donderdag dat de transactie naar verwachting ongeveer $ 225 miljoen tot $ 250 miljoen per jaar zal besparen. Het in St. Paul Minnesota gevestigde bedrijf verwacht dit jaar een voorbelasting van ongeveer $ 150 miljoen, of 20 cent per aandeel.

Heb je dat stuk over deze ontslagen te wijten aan “een langzamer-dan-verwacht 2019”?

Helaas zijn zaken tegenwoordig erg traag voor veel bedrijven.

Een ander bedrijf dat een groot aantal werknemers dumpt is MGM Resorts …

MGM Resorts International MGM, -2,09% is van plan om tegen het einde van het huidige kwartaal ongeveer 1.000 posities te verlagen, in het kader van een kostenbesparende en operationele revisie die vraagt ​​om minder managers in zijn gebouwen.

Dat cijfer omvat zo’n 254 posities die het bedrijf vorige week verhuisde om te elimineren.

Bovendien heeft Dressbarn zojuist aangekondigd dat al hun winkels zullen sluiten …

Dressbarn sluit alle winkels.

De damesverkoper heeft maandag aangekondigd dat het van plan is om een ​​einde te maken aan zijn retailactiviteiten, inclusief de uiteindelijke sluiting van zijn circa 650 winkels. “

Ik weet niet zeker hoeveel werknemers ze per winkel hebben, maar zelfs als het slechts een handvol is, hebben we het over het verlies van duizenden banen.

De Amerikaanse economie vertraagt ​​al maanden en nu dreigt de volledige afbraak van handelsbesprekingen met China ons in een langdurige handelsoorlog te storten. Zoals ik in een ander artikel opmerkte , hebben een aantal verschillende studies geconcludeerd dat een uitgebreide handelsoorlog letterlijk onze economie miljoenen verloren banen kon kosten.

En zodra het banenverlies begint te rollen, kunnen ze heel snel uit de hand lopen. We hebben dit in 2008 gezien en het is slechts een kwestie van tijd totdat we het opnieuw zien gebeuren.

Op zondag stuurde een lezer me een artikel over een fabriekssluiting die gebeurde in haar nek van het bos in Pennsylvania. Een ontslagen werknemer zei dat de sluiting van de faciliteit “de laatste schop in de darmen was” …

Robert en Brooks Gronlund, eigenaars van Wood-Mode Inc., hebben vrijdag een sms-bericht naar werknemers geschreven, waarin ze zeggen dat ze “zeer dankbaar zijn” voor de bijdragen en toezeggingen van de werknemers. De bedrijfseigenaars hebben vervolgens bevestigd dat ze allemaal zijn beëindigd, net als hun voordelen.

“Het was de laatste schop in het darmkanaal,” zei Michele Sanders, een 22-jarige medewerker van het bedrijf.

Het particuliere bedrijf in Kreamer, dat op maat gemaakte houten kasten produceerde, sloot maandag de deuren en liet bijna 1.000 mensen zonder werk achter. De abrupte sluiting van de fabriek verbijsterde arbeiders en gemeenschapsleiders.

Dus nu hebben bijna 1.000 mensen geen manier om zichzelf en hun gezinnen te onderhouden.

We hebben het over hard werkende mensen met echte hoop en echte dromen.

Kreamer is een heel klein stadje. Volgens Wikipedia leven er slechts 773 mensen binnen de stadsgrenzen, en dus zijn er natuurlijk niet veel werkgelegenheid in de stad.

En als die arbeiders zoiets als de rest van de bevolking van de VS zijn, hadden de meesten waarschijnlijk een salaris in loonvorm .

Ik moedig mijn lezers aan om een ​​noodfonds op te bouwen , omdat je nooit weet wanneer je de volgende bent in het hakblok voor tewerkstelling. Ik ken persoonlijk een aantal mensen die net hun baan zijn kwijtgeraakt en het kan een absoluut verwoestende ervaring zijn.

Helaas lijkt het erop dat wat we tot nu toe hebben gezien slechts het begin is. Alle cijfers vertellen ons dat de economische activiteit vertraagt en daarom moeten we ons allemaal voorbereiden op een snel verslechterende economische omgeving in de tweede helft van 2019.Comments

comments