Het exportverbod van zeldzame aardmineralen in China zal de telecomsector en alle “groene” stroom, inclusief zonne- en windturbines, doen instorten

Het exportverbod van zeldzame aardmineralen in China zal de telecomsector en alle “groene” stroom, inclusief zonne- en windturbines, doen instorten

23 mei 2019 0 Door Indignatie redactie

Als gevolg van mogelijke represailles tegen de tarieven van president Trump en andere handelsoorlogstactieken, zou China op het punt staan ​​alle export van zeldzame aardmineralen naar de Verenigde Staten te verbieden, wat een aantal kritieke technische industrieën onmiddellijk zou verlammen .

Van de vijf “nucleaire” opties die Zero Hedgevolgens China momenteel ter beschikking staat om terug te vechten, lijkt de meest impactvolle een zeldzaam aarden-embargo te zijn – wat betekent dat er geen smartphones , laptops, zonnepanelen, batterijen voor elektrische auto’s of windturbines, onder andere “hypermoderne” producten.

Zeldzame aardmineralen, voor het geval je het niet weet, zijn een noodzakelijk onderdeel in de productie van veel hightechproducten waar miljoenen mensen tegenwoordig op vertrouwen voor ‘overleving’. En omdat China momenteel ongeveer 80 procent van hen levert aan de VS markt, zou een exportverbod het aanbod van deze producten aanzienlijk verminderen, terwijl ze massaal hun kosten verhogen, zo niet zonder ongekende tekorten creëren.

China zegt “wacht even en kijk” hoe het zal reageren op de handelsbewegingen van president Trump

De reden waarom sommigen vermoeden dat China op het punt staat deze kaart te spelen, is dat president Xi Jinping onlangs een bezoek bracht aan een grote zeldzame aarden-faciliteit, en Liu He, de man die de Chinese kant van het lopende land heeft geleid, heeft meegenomen. handelsbesprekingen met de VS.

Dit bezoek, volgens analist Yang Kunhe van Pacific Securities, “stuurt een waarschuwingssignaal naar de VS dat China zeldzame aarden als vergeldingsmaatregel zou kunnen gebruiken naarmate de handelsoorlog verder opwarmt.”

Een ander klein gevalletje  over dit bezoek is dat het plaatsvond enkele uren nadat de Trump-regering had aangekondigd dat het de Chinese communicatieaanbieder Huawei op de zwarte lijst zou zetten, en dreigde het bedrijf volledig af te schrikken van toegang tot de software en halfgeleiders om zijn producten te maken.

In een cryptische aankondiging vertelde een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken onlangs aan verslaggevers om te “wachten” en te zien hoe de Chinese regering, Huawei en anderen reageren op de handelsbewegingen van president Trump.

Lees ook:  Washington's Mighty Warriors: Dodgers en schurken

Terwijl China de overgrote meerderheid van de wereldwijde markt voor zeldzame aarden controleert, bezit het slechts ongeveer een derde van het wereldwijde aanbod

Hoewel er naast China andere plaatsen zijn waar zeldzame aardmineralen toegankelijk zijn, is China lang een tophond geweest in de industrie. Niet alleen dat, maar China is de aanleg van voorraden zeldzame aarde mineralen voor jaren , waardoor het in wezen de controle van de wereldwijde aanvoer van deze natuurlijke hulpbronnen.

Zoals we in 2011 rapporteerden, is het totale aanbod van zeldzame aardmineralen in China slechts ongeveer 36 procent van de wereldwijde reserves, ondanks het feit dat 95 procent van de wereldwijde handel voor alle 17 zeldzame-aardemineralen die deze markt vormen, wordt beheerst.

Ondertussen neemt China naar verluidt andere maatregelen tegen de VS, inclusief het verhogen van de eigen tarieven voor de Amerikaanse export van 10 procent naar 25 procent. De VS is daarentegen van plan om tarieven toe te voegen voor een waarde van ongeveer $ 300 miljard aan Chinese goederen, met uitzondering van zeldzame aardmineralen, in de “volgende golf van maatregelen”.

Als China uiteindelijk besluit om de export van zeldzame aardmineralen te verbieden, zal de maatregel een negatief effect hebben op ‘talloze Amerikaanse toeleveringsketens die afhankelijk zijn van deze zeldzame grondstoffen … waardoor ze pijnlijke en kostbare vertragingen in de Amerikaanse productie forceren als alternatieve toeleveringsroutes die moeten worden geïmplementeerd’.

“Het is onnodig om te zeggen dat als China de VS zou uitsluiten, de prijs van zeldzame aarden mogelijk hoger zou worden,” voegt Zero Hedge toe .

Voor meer verhalen als deze over de actie die president Trump neemt tegen het communistische China, moet je zeker Trump.news bezoeken .

Blijf op de hoogte van Chaos.news om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over onze steeds veranderende wereld .

Bronnen voor dit artikel omvatten:

ZeroHedge.com

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Vaarwel middenklasse: 50 procent van de Amerikaanse werknemers verdient minder dan 33.000 dollar per jaar

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Robert Mugabe, de bevrijder van Zimbabwe, werd een brute dictator en sterft op 95-jarige leeftijd
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments