Het exportverbod van zeldzame aardmineralen in China zal de telecomsector en alle “groene” stroom, inclusief zonne- en windturbines, doen instorten

Het exportverbod van zeldzame aardmineralen in China zal de telecomsector en alle “groene” stroom, inclusief zonne- en windturbines, doen instorten

23 mei 2019 0 Door Indignatie redactie
0
()

Als gevolg van mogelijke represailles tegen de tarieven van president Trump en andere handelsoorlogstactieken, zou China op het punt staan ​​alle export van zeldzame aardmineralen naar de Verenigde Staten te verbieden, wat een aantal kritieke technische industrieën onmiddellijk zou verlammen .

Van de vijf “nucleaire” opties die Zero Hedgevolgens China momenteel ter beschikking staat om terug te vechten, lijkt de meest impactvolle een zeldzaam aarden-embargo te zijn – wat betekent dat er geen smartphones , laptops, zonnepanelen, batterijen voor elektrische auto’s of windturbines, onder andere “hypermoderne” producten.

Zeldzame aardmineralen, voor het geval je het niet weet, zijn een noodzakelijk onderdeel in de productie van veel hightechproducten waar miljoenen mensen tegenwoordig op vertrouwen voor ‘overleving’. En omdat China momenteel ongeveer 80 procent van hen levert aan de VS markt, zou een exportverbod het aanbod van deze producten aanzienlijk verminderen, terwijl ze massaal hun kosten verhogen, zo niet zonder ongekende tekorten creëren.

China zegt “wacht even en kijk” hoe het zal reageren op de handelsbewegingen van president Trump

De reden waarom sommigen vermoeden dat China op het punt staat deze kaart te spelen, is dat president Xi Jinping onlangs een bezoek bracht aan een grote zeldzame aarden-faciliteit, en Liu He, de man die de Chinese kant van het lopende land heeft geleid, heeft meegenomen. handelsbesprekingen met de VS.

Dit bezoek, volgens analist Yang Kunhe van Pacific Securities, “stuurt een waarschuwingssignaal naar de VS dat China zeldzame aarden als vergeldingsmaatregel zou kunnen gebruiken naarmate de handelsoorlog verder opwarmt.”

Een ander klein gevalletje  over dit bezoek is dat het plaatsvond enkele uren nadat de Trump-regering had aangekondigd dat het de Chinese communicatieaanbieder Huawei op de zwarte lijst zou zetten, en dreigde het bedrijf volledig af te schrikken van toegang tot de software en halfgeleiders om zijn producten te maken.

In een cryptische aankondiging vertelde een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken onlangs aan verslaggevers om te “wachten” en te zien hoe de Chinese regering, Huawei en anderen reageren op de handelsbewegingen van president Trump.

Lees ook:  Drone Strikes laten onschuldige weduwen en wezen achter in de VS

Terwijl China de overgrote meerderheid van de wereldwijde markt voor zeldzame aarden controleert, bezit het slechts ongeveer een derde van het wereldwijde aanbod

Hoewel er naast China andere plaatsen zijn waar zeldzame aardmineralen toegankelijk zijn, is China lang een tophond geweest in de industrie. Niet alleen dat, maar China is de aanleg van voorraden zeldzame aarde mineralen voor jaren , waardoor het in wezen de controle van de wereldwijde aanvoer van deze natuurlijke hulpbronnen.

Zoals we in 2011 rapporteerden, is het totale aanbod van zeldzame aardmineralen in China slechts ongeveer 36 procent van de wereldwijde reserves, ondanks het feit dat 95 procent van de wereldwijde handel voor alle 17 zeldzame-aardemineralen die deze markt vormen, wordt beheerst.

Ondertussen neemt China naar verluidt andere maatregelen tegen de VS, inclusief het verhogen van de eigen tarieven voor de Amerikaanse export van 10 procent naar 25 procent. De VS is daarentegen van plan om tarieven toe te voegen voor een waarde van ongeveer $ 300 miljard aan Chinese goederen, met uitzondering van zeldzame aardmineralen, in de “volgende golf van maatregelen”.

Als China uiteindelijk besluit om de export van zeldzame aardmineralen te verbieden, zal de maatregel een negatief effect hebben op ‘talloze Amerikaanse toeleveringsketens die afhankelijk zijn van deze zeldzame grondstoffen … waardoor ze pijnlijke en kostbare vertragingen in de Amerikaanse productie forceren als alternatieve toeleveringsroutes die moeten worden geïmplementeerd’.

“Het is onnodig om te zeggen dat als China de VS zou uitsluiten, de prijs van zeldzame aarden mogelijk hoger zou worden,” voegt Zero Hedge toe .

Voor meer verhalen als deze over de actie die president Trump neemt tegen het communistische China, moet je zeker Trump.news bezoeken .

Blijf op de hoogte van Chaos.news om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over onze steeds veranderende wereld .

Bronnen voor dit artikel omvatten:

ZeroHedge.com

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Dr. Lance Dodes over Trump: een "roofdier" die "in de gevangenis zou zitten" als hij niet rijk was geboren


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments