Het Pentagon vraagt ​​Trump om duizenden Amerikaanse troepen naar het Midden-Oosten te sturen, nu de spanningen met Iran blijven toenemen

Het Pentagon vraagt ​​Trump om duizenden Amerikaanse troepen naar het Midden-Oosten te sturen, nu de spanningen met Iran blijven toenemen

23 mei 2019 0 Door Indignatie redactie

Hoe meer stappen we zetten richting een oorlog met Iran, hoe groter de kans dat iemand iets stoms doet dat er daadwerkelijk een zal veroorzaken.

Door de Iraanse olie-export af te snijden, dreigen we hun economie volledig te verwoesten, en op dit punt voelen ze zich terug in  hoek. 

En de Iraniërs hebben al gezien hoe de VS twee landen binnendringen die ze een grens delen met (Afghanistan en Irak), en het is dus begrijpelijk dat ze een beetje paranoïde zijn dat het ook met hen zou kunnen gebeuren. President Trump blijft maar zeggen dat hij geen oorlog met Iran wil, maar de Iraniërs geloven geen enkel woord dat een Amerikaanse politicus zegt. In plaats daarvan kijken ze wat we eigenlijk heel, heel nauwlettend doen, en het feit dat het Pentagon duizenden nieuwe troepen naar het Midden-Oosten wil inzetten, zal hen zeker in de war maken.Fox News …

Het Pentagon is gepland om enkele duizenden Amerikaanse troepen naar het Midden-Oosten te sturen bij escalerende spanningen met Iran, vertelde een hoge Amerikaanse defensieambtenaar woensdag aan Fox News.

Er is geen beslissing genomen en het was niet duidelijk of het Witte Huis zijn zegen zou geven. De inzet kan ook Patriot-raketbatterijen en marineschepen omvatten.

Hoe meer militaire middelen we naar het Midden-Oosten sturen, hoe angstiger de Iraanse leiders zullen worden, en hoe groter de kans dat de Iraniërs zullen beslissen dat ze een stap moeten zetten voordat het te laat is.

Voor de Iraniërs zou hun beste kans om een ​​conflict tegen de Verenigde Staten te winnen, zijn om Amerikaanse grondtroeven te elimineren voordat ze zelfs Iran binnenkomen. Iraans leiderschap is absoluut krankzinnig, maar onder normale omstandigheden zouden ze geen reden hebben om zo’n staking uit te voeren. Maar als ze zien dat Amerikaanse troepen massaal aan hun grenzen trekken, zullen ze zeker hun opties evalueren.

Dus het sturen van duizenden nieuwe Amerikaanse troepen naar de regio is geen goed idee, en hopelijk zal president Trump dit beseffen.

En wat dit alles nog verontrustender maakt, is het feit dat de Jerusalem Post bericht dat “Saoedi-Arabië en andere Golfstaten hebben ingestemd met een verzoek om een ​​hernieuwde inzet van Amerikaanse troepen” …

Saoedi-Arabië en andere Golfstaten hebben ingestemd met een verzoek om een ​​hernieuwde inzet van Amerikaanse troepen om Iran af te schrikken, meldde het in Londen gevestigde dagblad Al-Sharq Al-Awsat zaterdag.

Volgens het rapport komt de inzet als onderdeel van de samenwerkingsovereenkomst tussen Washington en de Arabische Golfstaten en zal zowel op zee als aan land plaatsvinden. Een Saoedische bron vertelde de krant dat “de overeenkomst bedoeld was om Iran af te houden van een militaire escalatie, inclusief het aanvallen van Amerikaanse doelen … en niet met het doel er een oorlog mee aan te gaan.”

Het is moeilijk te geloven dat dit echt gebeurt.

Kijk, de waarheid is dat als Iran iets grappigs zou proberen, we al in staat zijn om hen in korte tijd terug te bombarderen naar het stenen tijdperk.

We hebben geen duizenden troepen in de regio nodig om dat te doen.

Maar als we Iran willen binnendringen, het regime willen omverwerpen en een nieuwe regering willen stichten, hebben we een enorm aantal troepen nodig.

In feite heeft het voormalige hoofd van de Royal Navy verklaard dat die VS waarschijnlijk “ten minste één miljoen troepen” nodig heeft om dat doel te bereiken …

Admiraal Lord West – de voormalige First Sea Lord van de Koninklijke Marine – gaf een diepgaande beoordeling van het potentiële conflict als de gemoederen in het Midden-Oosten oplaaien.

Hij vertelde Daily Star Online dat de VS minstens één miljoen troepen nodig zouden hebben om Iran succesvol te pacificeren, en een halfbakken aanval zou de regio verder in chaos kunnen brengen.

De 50-jarige veteraan van de Royal Navy waarschuwde dat “idioten” in zowel de VS als Iran gevaarlijk spanningen veroorzaken.

Dus ben je klaar om je zonen en dochters naar het Midden-Oosten te sturen om een ​​oorlog tegen Iran te voeren?

Zo niet, dan moet je je stem laten horen terwijl er nog tijd is.

Lees ook:  MUST SEE: Donald Trump wilde deze video geheim houden. We hebben een kopie via Mother Jones

Een andere aanwijzing dat dingen aan het opwarmen zijn, is het feit dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken alle niet-essentiële personeelsleden heeft bevolen Irak onmiddellijk te verlaten …

Het Amerikaanse leger plaatste zijn troepen in Irak met grote waakzaamheid en het ministerie van Buitenlandse Zaken beval alle niet-urgente werknemers woensdag om het land onmiddellijk te verlaten, temidden van toenemende spanningen met Iran. Sommige Amerikaanse bondgenoten hebben scepsis geuit over de beweringen van de Trump-regering dat Iran een groeiende dreiging vormt.

Marine Capt. Bill Urban, een woordvoerder van het Centrale Commando van het Amerikaanse leger, zei in een verklaring dat er “mogelijk imminente bedreigingen voor de Amerikaanse troepen in Irak” waren toen hij probeerde om tegenstrijdige opmerkingen van een Britse bevelhebber dinsdag te verduidelijken.

Dat is het soort beweging dat je maakt als je denkt dat er een militair conflict op komst is.

Aan de andere kant heeft de Iraanse president net besloten om “uitgebreide uitvoerende macht in oorlogstijd” te zoeken …

De Iraanse president heeft een groep geestelijken verteld dat hij op zoek is naar uitgebreide uitvoerende machten in oorlogstijd om beter om te gaan met een ‘economische oorlog’ veroorzaakt door de terugtrekking van de Trump-regering uit de nucleaire deal en de escalerende Amerikaanse sancties.

Het persbureau IRNA van de staat meldde maandag laat dat president Hassan Rouhani de oorlog in de jaren tachtig met Irak citeerde, toen een opperheerschappij in oorlogstijd andere filialen kon omzeilen om beslissingen te nemen over de economie en de oorlog.

We hebben dringend iemand nodig om dingen af ​​te koelen, en in plaats daarvan wordt Trump omringd door oorlogsvogels zoals National Security Adviser John Bolton en staatssecretaris Mike Pompeo, en er wordt gemeld dat Trump behoorlijk gefrustreerd raakt over hen …

Trump werd vorige week en in het weekend boos over wat hij ziet als een oorlogszuchtige planning die zijn eigen denken vooruitloopt, zei een hoge ambtenaar met kennis van gesprekken die Trump had met betrekking tot nationale veiligheidsadviseur John Bolton en minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo.

“Ze gaan ver voor henzelf staan ​​en Trump is geïrriteerd”, zei de official. “Er was een scramble voor Bolton en Pompeo en anderen om op dezelfde pagina te komen.”

Hopelijk kan Trump een vreedzame uitweg vinden uit deze rotzooi, omdat een oorlog met Iran het soort oorlog zou zijn dat niemand wint.

Helaas geloven veel Amerikanen dat een oorlog met Iran onvermijdelijk is. Een recent onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat 51 procent van alle Amerikanen van mening is dat de VS en Iran “de komende jaren in oorlog zullen komen” …

Uit de enquête bleek dat 51% van de volwassenen van mening was dat de Verenigde Staten en Iran de komende jaren ten strijde zouden trekken, een stijging met 8 procentpunten ten opzichte van een vergelijkbare enquête die afgelopen juni werd gepubliceerd. In de peiling van dit jaar, hadden Democraten en Republikeinen meer kans om Iran als een bedreiging te zien en te zeggen dat oorlog waarschijnlijk was.

Laten we bidden voor vrede, maar zonder twijfel leven we in een tijd van “oorlogen en geruchten over oorlogen” , en velen geloven dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de vrede van de aarde wordt afgenomen.

Maar op dit moment is het moeilijk voor te stellen hoe iemand kan geloven dat een oorlog met Iran positief zou zijn voor de Verenigde Staten.

We zijn al getuige geweest van de nachtmerries dat de oorlogen in Afghanistan en Irak werden, en een oorlog met Iran zou veel ernstiger zijn.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  EU-klimaatcommissaris Frans Timmermans spot met Demir en Vlaams Klimaatplan

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  VN-Secretaris roept op tot wereldwijd staakt-het-vuren
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments