De aanval van Trump op Huawei kan het Amerikaanse monopolie op besturingssystemen verbrijzelen

De aanval van Trump op Huawei kan het Amerikaanse monopolie op besturingssystemen verbrijzelen

24 mei 2019 0 Door Indignatie redactie

Iedereen houdt van de vrije markt totdat het tegen hen in gaat werken. In een geglobaliseerde wereld staat de economische filosofie in de weg van ‘Making America Great Again’ als een vrije markt waarin zwaar belaste Amerikaanse bedrijven dure arbeid inzetten tegen de kostenbesparende Chinezen. De resultaten van protectionistische bewegingen, met name de aanval van Trump op Huawei, kunnen echter averechts werken.

Dus in deze strijd tussen de principes van de Free Market en American Greatness, heeft de Amerikaanse president Donald Trump ervoor gekozen om de Chinese Huawei, een telecommunicatie- en consumentenelektronica-gigant, op een zwarte lijst te zetten van ” van buitenlandse bedrijven die geen vergunning hebben om onderdelen van Amerikaanse exporteurs te ontvangen “. Dit heeft ertoe geleid dat Google Huaweiheeft afgesneden van hun Android-besturingssysteem voor mobiele apparaten (OS), wat zeker een dodelijke klap zal zijn voor hun beklimming naar de nummer 1 mobiele telefoonproducent ter wereld.

Op het eerste gezicht lijkt dit een duidelijke overwinning voor Trump en de Amerikaanse zaken te zijn, vanwege het “natuurlijke” monopolie dat wordt gegenereerd door de behoefte aan besturingssystemen om een ​​hoog gebruik / compatibiliteit te hebben. Uiteraard zal elk nieuw systeem een ​​laag gebruik / compatibiliteit hebben waardoor toegang tot deze markt door een nieuw besturingssysteem bijna onmogelijk wordt. Bovendien is het produceren van een besturingssysteem zelf voor computers of mobiele apparaten geen eenvoudige taak en kan het alleen worden gedaan door een werkelijk enorme organisatie.

Wat de marktaandelen van desktopbesturingssystemen betreft, is Windows met bijna 80% # 1, Mac OS heeft ongeveer 15% en de grootste ster van de kleine jongens is Google’s Chrome OS met amper meer dan 1% gebruik. Voor mobiele apparatenAndroid heeft ongeveer 70% van de markt, Apple’s iOS heeft bijna 29% en de verlaten Windows Phone heeft minder dan 1%. Met uitzondering van enkele zeer kleine besturingssystemen voor nichegebruikers, zien beide markten er hetzelfde uit: één gigantisch systeem dat door een grote meerderheid van de consumenten wordt gebruikt, gevolgd door Apple’s beste elite tweede plaats met al het andere in een verre irrelevante derde. Het is belangrijk op te merken dat, aangezien Apple alleen toestaat dat zijn OS wordt gebruikt op zijn eigen producten, dit in feite betekent dit dat Microsoft een monopolie heeft op de desktop en Google een monopolie heeft op de markt van mobiele apparaten. Aangezien elk hierboven genoemd bedrijf Amerikaans is, betekent dit ook dat de VS in de OS-game volledige en totale overheersing heeft.

Als u een mobiele telefoon wilt maken in China, Rusland of elders, dan MOET u Android gebruiken, anders heeft u een minuscuul aantal apps en inhoud voor uw gebruikers waardoor uw apparaat onverkoopbaar wordt. Deze situatie is heel goed voor Amerika en Amerikanen moeten trots zijn op hun enorme nationale successen in deze sector die van invloed zijn op ons hele leven vandaag. Maar de vraag is, was het zo’n geweldig idee voor Trump om zijn neus in dit alles te steken? Welke resultaten levert deze aanval op Huawei op?Lees ook:  Trump gaat alles en iedereen platbranden, en republikeinen, dat betekent dat u....

Een bedrijf dat mobiele telefoons produceert zonder besturingssysteem is ongeveer net zo goed als een melkveebedrijf zonder koeien. Als Trump’s wens was om de wil van Huawei te doorbreken en te voorkomen dat ze te groot zou worden, dan is het ‘mission accomplished’ en een overwinning voor de president. Huawei is al beschuldigd van talloze misdaden en werkt te nauw samen met de Chinese overheid om over hun grenzen heen invloed uit te oefenen. Een onderdeel van MAGA betekent wel dat ervoor moet worden gezorgd dat buitenlandse mogendheden hun invloed op Amerika beperkt hebben. Dus in de betekenis van het wegwerken van de Red Menace door de zwarte lijst van Huawei, dient Trump de wensen van degenen die hem hebben gestemd in functie.

Deze zet kan echter een grote hoeveelheid terugslag hebben. Op dit moment zijn Microsoft, Google en Apple de enige bedrijven die serieuze pogingen doen om besturingssystemen in de 21e eeuw te ontwikkelen. Al deze gigantische bedrijven gebruiken veelgeprezen Chinese en Russische programmeurs, die in theorie de talenten hebben om te proberen een concurrerend OS weer thuis te brengen als ze het geld en leiderschap krijgen om dat te doen.

Vanaf een paar dagen geleden leek de hele wereld graag Google gewoon goed geld te betalen om Android te gebruiken. Proberen te concurreren met dat gigantische platform zou dom zijn, het is veel goedkoper om gewoon de rechten te kopen om het te gebruiken. Maar nu, dankzij het slaan van Huawei door Trump en het plaatsen van de angst voor God bij andere niet-westerse fabrikanten, is er een behoefte ontstaan ​​aan een nieuwe OS die niet gebonden zal zijn aan de grillen van Washington.

Het perfecte voorbeeld hiervan is de Russische creatie van hun MIR-transactiesysteem nadat ze bedreigd werden om afgesneden te worden van SWIFT. Hoewel het Rusland nog steeds niet is geblokkeerd om SWIFT te gebruiken, is het nu perfect in staat om zonder te leven en is het zelfs zo gedurfd om te proberen om MIR buiten zijn grenzen te gebruiken . Totdat de Russen bedreigd werden, waren ze erg blij om het Westen te betalen om geldtransacties te doen, maar eenmaal gesteund in een hoek, raakte de normaal trage bureaucratische beer heel snel in beweging. Als er geen bedreigingen zouden zijn gelanceerd bij Rusland, zouden ze nog generaties lang onder het domein van Visa / Mastercard blijven. Soms is het het beste om de boot niet te laten schommelen.

Op de lange termijn kan Trump’s aanval op Huawei omwille van Amerika, dat nobel is in theorie en mogelijk succesvol is op korte termijn, ertoe leiden dat ‘s werelds cellphone die vazallen produceert, stopt met het betalen van de OS heer en op zoek gaat naar een nieuwe, of zelfs proberen om een ​​eigen systeem te ontwikkelen. Het lijdt geen enkele twijfel dat het bouwen en populariseren van een besturingssysteem een ​​enorme prestatie is, maar als je niet hebt gemerkt dat Huawei en het Chinese van vandaag behoorlijk sterk zijn en misschien net hun taak aankunnen.

Het breken van het Amerikaanse monopolie op besturingssystemen is niet “MAGA” en Trump moet bidden dat zijn zet geen averechts effect zal hebben.

Geniet van 0% BTW op alle mondkapjes waardoor wij ze voor een scherpe prijs kunnen aanbieden.

Goedkoopste mondkapjes van Nederland!

✓ 100 stuks voor 24,99, de laagste prijs van Nederland
✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNL
✓ 3-laags mondkapje van A-kwaliteit
✓ Met GB/T32610-2016 keurmerk

Lees ook:  Poetin stelt voor, Trump beschikt over

€24,95

Nu kopen is morgen in huis klik hier om te bestellenHerbruikbaar mondkapjes – Kinderen

€9,99

Wil jij een herbruikbaar mondkapje voor kinderen bestellen?

Dit product is een herbruikbaar mondkapje voor kinderen inclusief filter. Je kinderen zijn hiermee beter beschermd. Je kunt dit product wassen in de wasmachine, of de filter vernieuwen met een nieuwe filter. Door de extra filter welke erin zit, komt er geen stof of andere bacteriën door. Dit geeft een goed en beschermend resultaat.

✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNLComments

comments