De aanval van Trump op Huawei kan het Amerikaanse monopolie op besturingssystemen verbrijzelen

De aanval van Trump op Huawei kan het Amerikaanse monopolie op besturingssystemen verbrijzelen

24 mei 2019 0 Door Indignatie redactie

Iedereen houdt van de vrije markt totdat het tegen hen in gaat werken. In een geglobaliseerde wereld staat de economische filosofie in de weg van ‘Making America Great Again’ als een vrije markt waarin zwaar belaste Amerikaanse bedrijven dure arbeid inzetten tegen de kostenbesparende Chinezen. De resultaten van protectionistische bewegingen, met name de aanval van Trump op Huawei, kunnen echter averechts werken.

Dus in deze strijd tussen de principes van de Free Market en American Greatness, heeft de Amerikaanse president Donald Trump ervoor gekozen om de Chinese Huawei, een telecommunicatie- en consumentenelektronica-gigant, op een zwarte lijst te zetten van ” van buitenlandse bedrijven die geen vergunning hebben om onderdelen van Amerikaanse exporteurs te ontvangen “. Dit heeft ertoe geleid dat Google Huaweiheeft afgesneden van hun Android-besturingssysteem voor mobiele apparaten (OS), wat zeker een dodelijke klap zal zijn voor hun beklimming naar de nummer 1 mobiele telefoonproducent ter wereld.

Op het eerste gezicht lijkt dit een duidelijke overwinning voor Trump en de Amerikaanse zaken te zijn, vanwege het “natuurlijke” monopolie dat wordt gegenereerd door de behoefte aan besturingssystemen om een ​​hoog gebruik / compatibiliteit te hebben. Uiteraard zal elk nieuw systeem een ​​laag gebruik / compatibiliteit hebben waardoor toegang tot deze markt door een nieuw besturingssysteem bijna onmogelijk wordt. Bovendien is het produceren van een besturingssysteem zelf voor computers of mobiele apparaten geen eenvoudige taak en kan het alleen worden gedaan door een werkelijk enorme organisatie.

Wat de marktaandelen van desktopbesturingssystemen betreft, is Windows met bijna 80% # 1, Mac OS heeft ongeveer 15% en de grootste ster van de kleine jongens is Google’s Chrome OS met amper meer dan 1% gebruik. Voor mobiele apparatenAndroid heeft ongeveer 70% van de markt, Apple’s iOS heeft bijna 29% en de verlaten Windows Phone heeft minder dan 1%. Met uitzondering van enkele zeer kleine besturingssystemen voor nichegebruikers, zien beide markten er hetzelfde uit: één gigantisch systeem dat door een grote meerderheid van de consumenten wordt gebruikt, gevolgd door Apple’s beste elite tweede plaats met al het andere in een verre irrelevante derde. Het is belangrijk op te merken dat, aangezien Apple alleen toestaat dat zijn OS wordt gebruikt op zijn eigen producten, dit in feite betekent dit dat Microsoft een monopolie heeft op de desktop en Google een monopolie heeft op de markt van mobiele apparaten. Aangezien elk hierboven genoemd bedrijf Amerikaans is, betekent dit ook dat de VS in de OS-game volledige en totale overheersing heeft.

Als u een mobiele telefoon wilt maken in China, Rusland of elders, dan MOET u Android gebruiken, anders heeft u een minuscuul aantal apps en inhoud voor uw gebruikers waardoor uw apparaat onverkoopbaar wordt. Deze situatie is heel goed voor Amerika en Amerikanen moeten trots zijn op hun enorme nationale successen in deze sector die van invloed zijn op ons hele leven vandaag. Maar de vraag is, was het zo’n geweldig idee voor Trump om zijn neus in dit alles te steken? Welke resultaten levert deze aanval op Huawei op?

Lees ook:  Belachelijke muziekkeuze tijdens verkiezingsrally van Trump in volle coronacrisis: “Live and Let Die”

Een bedrijf dat mobiele telefoons produceert zonder besturingssysteem is ongeveer net zo goed als een melkveebedrijf zonder koeien. Als Trump’s wens was om de wil van Huawei te doorbreken en te voorkomen dat ze te groot zou worden, dan is het ‘mission accomplished’ en een overwinning voor de president. Huawei is al beschuldigd van talloze misdaden en werkt te nauw samen met de Chinese overheid om over hun grenzen heen invloed uit te oefenen. Een onderdeel van MAGA betekent wel dat ervoor moet worden gezorgd dat buitenlandse mogendheden hun invloed op Amerika beperkt hebben. Dus in de betekenis van het wegwerken van de Red Menace door de zwarte lijst van Huawei, dient Trump de wensen van degenen die hem hebben gestemd in functie.

Deze zet kan echter een grote hoeveelheid terugslag hebben. Op dit moment zijn Microsoft, Google en Apple de enige bedrijven die serieuze pogingen doen om besturingssystemen in de 21e eeuw te ontwikkelen. Al deze gigantische bedrijven gebruiken veelgeprezen Chinese en Russische programmeurs, die in theorie de talenten hebben om te proberen een concurrerend OS weer thuis te brengen als ze het geld en leiderschap krijgen om dat te doen.

Vanaf een paar dagen geleden leek de hele wereld graag Google gewoon goed geld te betalen om Android te gebruiken. Proberen te concurreren met dat gigantische platform zou dom zijn, het is veel goedkoper om gewoon de rechten te kopen om het te gebruiken. Maar nu, dankzij het slaan van Huawei door Trump en het plaatsen van de angst voor God bij andere niet-westerse fabrikanten, is er een behoefte ontstaan ​​aan een nieuwe OS die niet gebonden zal zijn aan de grillen van Washington.

Het perfecte voorbeeld hiervan is de Russische creatie van hun MIR-transactiesysteem nadat ze bedreigd werden om afgesneden te worden van SWIFT. Hoewel het Rusland nog steeds niet is geblokkeerd om SWIFT te gebruiken, is het nu perfect in staat om zonder te leven en is het zelfs zo gedurfd om te proberen om MIR buiten zijn grenzen te gebruiken . Totdat de Russen bedreigd werden, waren ze erg blij om het Westen te betalen om geldtransacties te doen, maar eenmaal gesteund in een hoek, raakte de normaal trage bureaucratische beer heel snel in beweging. Als er geen bedreigingen zouden zijn gelanceerd bij Rusland, zouden ze nog generaties lang onder het domein van Visa / Mastercard blijven. Soms is het het beste om de boot niet te laten schommelen.

Op de lange termijn kan Trump’s aanval op Huawei omwille van Amerika, dat nobel is in theorie en mogelijk succesvol is op korte termijn, ertoe leiden dat ‘s werelds cellphone die vazallen produceert, stopt met het betalen van de OS heer en op zoek gaat naar een nieuwe, of zelfs proberen om een ​​eigen systeem te ontwikkelen. Het lijdt geen enkele twijfel dat het bouwen en populariseren van een besturingssysteem een ​​enorme prestatie is, maar als je niet hebt gemerkt dat Huawei en het Chinese van vandaag behoorlijk sterk zijn en misschien net hun taak aankunnen.

Het breken van het Amerikaanse monopolie op besturingssystemen is niet “MAGA” en Trump moet bidden dat zijn zet geen averechts effect zal hebben.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Belastingbetalers zullen het slachtoffer zijn van de corona-crisis

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Het glibberige pad van de censuur
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments