Toenemende dreiging VS zal de “nucleaire optie” in de handelsoorlog zou kunnen oproepen

Toenemende dreiging VS zal de “nucleaire optie” in de handelsoorlog zou kunnen oproepen

24 mei 2019 0 Door Indignatie redactie

Als China massale pijn wil veroorzaken voor de Amerikaanse economie in deze handelsoorlog, hebben ze zeker de vuurkracht om dat te doen. 

Tegenwoordig is China goed voor meer dan 80 procent van de productie van zeldzame aardelementen in de wereld en wordt ongeveer 80 procent van de zeldzame aardelementen die door Amerikaanse bedrijven worden gebruikt, uit China geïmporteerd. De VS hebben een faciliteit die zeldzame aarde-elementen in Californië mijnen, maar alles wat daar wordt gedolven, moet voor verwerking naar China worden verscheept. Dus op dit punt hebben we niet de mogelijkheid om onze eigen behoeften aan zeldzame aardelementen te leveren, en dat geeft de Chinezen een enorme hoeveelheid hefboom.

Zonder zeldzame aardelementen zou de moderne maatschappij, zoals we hebben leren kennen, niet kunnen functioneren.

Vandaag de dag worden zeldzame aarde-elementen gebruikt bij de productie van mobiele telefoons, televisies, computers, dvd-spelers, luidsprekers, camera’s, elektrische automotoren, straalmotoren, satellieten, lasers, windturbines en supergeleiders.

Met andere woorden, zonder zeldzame aardelementen zouden we geen van die dingen kunnen produceren. En aangezien de Chinezen zo’n dominante positie op de wereldmarkt hebben, geeft dat hen een ongelooflijke hoeveelheid kracht.

Natuurlijk begrijpen de Chinezen dit heel goed, en kort na de handelsbesprekingen met de volledig ingestorte Chinese president Xi Jinping was het een punt om een ​​van de belangrijkste fabrieken voor de productie van zeldzame aardmetalen in China te bezoeken. Onnodig te zeggen dat het doel van dat bezoek was om een ​​zeer duidelijke boodschap naar de Verenigde Staten te sturen. En toen de Trump-administratie de Chinese telecommunicatie-gigant Huawei ging verlammen, werd er in de reguliere media gespeculeerd dat China zou overwegen de export van zeldzame aarden naar de VS af te snijden als reactie …

De Verenigde Staten hebben vorige week gedreigd de voorraden Chinese technologie te verminderen die de Chinese telecomkampioen Huawei nodig heeft, waarvan Washington vermoedt dat hij in bed ligt met het Chinese leger.

De beweging in de VS heeft de speculatie gewekt dat Xi vergeldingsmaatregelen zou kunnen opleggen en in een indicatie van het belang van zeldzame aardmetalen voor de VS, heeft Washington deze maand geen rekening gehouden met een verhoging van de tarieven voor Chinese goederen.

Als China zo’n stap zou zetten, zou het de handelsoorlog naar een heel ander niveau brengen. Sommigen noemen dit “de nucleaire optie” van China, en zij zullen het niet lichtvaardig gebruiken.

Maar als ze besluiten daarheen te gaan, zal het absoluut verwoestend zijn …

“China kon bijna elke assemblagelijn voor auto’s, computers, smartphones en vliegtuigen buiten China sluiten als ze ervoor kozen om dit materiaal te embargoeren”, schreef James Kennedy, president van ThREE Consulting, dinsdag in National Defense, een publicatie in de Amerikaanse industrie.

Overweeg de implicaties van die verklaring even.

Als China dat wil, kunnen ze in wezen alle auto-, telefoon-, computer- en vliegtuigfabrikanten in de Verenigde Staten afsluiten zodra hun bestaande voorraden zeldzame aarde elementen opraken.

Als ik een manager was bij een van die bedrijven, zou ik op dit moment zeldzame aardelementen als gekken hamsteren.

Helaas blijft de retoriek aan beide zijden van deze handelsoorlog alleen maar toenemen. Deze week noemde de Chinese president Xi Jinping deze handelsoorlog als “de nieuwe Lange Mars” …

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  De Amerikaanse verkiezingen van 2020 uitgelegd

“Vandaag, op de nieuwe lange Mars, moeten we verschillende grote risico’s en uitdagingen overwinnen van binnen- en buitenland,” verklaarde staatsagentschap Xinhua Xi als zeggend, verwijzend naar de tocht van 1934-36 van leden van de Communistische Partij die een burgeroorlog ontvluchtten naar een afgelegen plek landelijke basis, van waaruit ze opnieuw gegroepeerd en uiteindelijk de macht in 1949.

“Ons land bevindt zich nog steeds in een periode van belangrijke strategische ontwikkelingskansen, maar de internationale situatie wordt steeds ingewikkelder,” zei hij.

En de Trump-regering besloot om China nog meer van streek te maken door twee oorlogsschepen door de Straat van Taiwan te zeilen …

Voor het geval dat de ‘wereldtechnologie en handelsoorlog’ niet voldoende was om de VS-China-relaties decennialang te sturen, stuurde het Amerikaanse leger op woensdag twee marine-torpedobootjagers door de Straat van Taiwan in zijn laatste transit door de gevoelige waterweg, ‘woedend China’ in een tijd van gespannen relaties tussen ‘s werelds twee grootste economieën.

Terwijl de handelsoorlog tussen de twee superkrachten woedt, zijn er tot nu toe in ieder geval geen schietincidenten geweest, en toch lijkt de VS graag het juiste “excuus” te geven voor een handelsoorlog om een ​​”kinetische” oorlog te worden, zoals Taiwan. een van een groeiend aantal brandhaarden in de Amerikaans-Chinese relatie, waar naast de steeds bittere handelsoorlog, de steeds meer gespierde militaire houding van China in de Zuid-Chinese Zee de Verenigde Staten ertoe aanzette frequente patrouilles over vrijheid van navigatie uit te voeren.

Hoe langer deze handelsoorlog duurt, des te bozer de Chinezen zullen worden.

Helaas lijken de meeste Amerikanen niet eens te beseffen dat er een handelsoorlog gaande is, maar in China is dit waar iedereen het nu over heeft. In feite is een nieuw nummer getiteld “Trade War” net viral gegaan op een van hun grootste social-mediaplatforms …

Een nummer getiteld “Trade War” (video hieronder) is viral gegaan op een van de grootste Chinese social-mediaplatforms, WeChat, met meer dan 100.000 views te midden van een zich uitbreidende handelsoorlog tussen de VS en China. Het lied begint met een refrein dat zingt: “Handelsoorlog! Handel oorlog! Niet bang voor de buitensporige uitdaging! Niet bang voor de buitensporige uitdaging! Er heerst een handelsoorlog over de Stille Oceaan! “, Bericht Bloomberg.

Je kunt hier zelf op YouTube naar het nummer luisteren .

Als we op deze weg blijven, zullen de betrekkingen met China blijven verslechteren, en dat heeft onheilspellende implicaties voor onze toekomst.

De twee grootste economieën op de hele planeet zijn nu opgesloten in een grote strijd en beide partijen zijn absoluut vastbesloten om als overwinnaar uit de strijd te komen.

Het gebeurt misschien niet meteen, maar op een gegeven moment zullen de Chinezen erg geneigd zijn om alle exporten van zeldzame aardelementen naar de Verenigde Staten af ​​te sluiten, en als dat gebeurt, zullen we meteen paniek horen van veel van de grootste Amerikaanse bedrijven.Lees ook:  De beer is los

Comments

comments