Actueel gebruik van marihuana: onderzoek vindt het effectief bij het kalmeren van huidproblemen zoals eczeem, psoriasis

Actueel gebruik van marihuana: onderzoek vindt het effectief bij het kalmeren van huidproblemen zoals eczeem, psoriasis

25 mei 2019 0 Door Indignatie redactie

Huidziekten zoals eczeem en psoriasis kunnen mogelijk met marihuana worden behandeld, suggereert een recente studie. Robert Dellavalle van de School of Medicine van de  Universiteit van Colorado  legt uit hoe sommige verbindingen in marihuana jeuk en pijn kunnen verlichten bij mensen die aan deze huidaandoeningen lijden.

De huid is het grootste orgaan van het lichaam. Het dient als een beschermende laag en barrière die het lichaam beschermt tegen schadelijke externe factoren, zoals virussen en bacteriën. Deze ziekteverwekkers veroorzaken verschillende gezondheidsproblemen, waaronder chronische huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis.

Eczeem veroorzaakt een rode, jeukende, pijnlijke uitslag die miljoenen mensen treft. Er zijn vrij verkrijgbare en voorgeschreven medicijnen beschikbaar om eczeem te behandelen, maar ze werken niet altijd voor patiënten. Onderzoekers onderzoeken nu de verbindingen in marihuana om te zien hoe ze de huidcondities kunnen verlichten.

Er zijn meer dan 100 chemische verbindingen genaamd cannabinoïden die voorkomen in de marihuanaplant ( Cannabis sativa ). Een van de bekendste en bestudeerde cannabinoïden is cannabidiol (CBD). Het is een niet-psychoactieve verbinding met ontstekingsremmende eigenschappen die kan helpen bij aandoeningen zoals eczeem.

“Er is een groot deel van de bevolking dat het niet leuk vindt om steroïden te gebruiken, ook al zijn het plaatselijke steroïden op hun huid. Dit zou een alternatief, natuurlijk product zijn om te proberen, “zegt Dellavalle.

Lees ook:  Hier is meer bewijs dat het illegale Mexicaanse "migranten" zijn die de schuld hebben voor de verspreiding van de mazelen, niet de niet-gevaccineerde

“Dus, wanneer we iemand hebben die topische steroïden of topische immunomodulatoren heeft geprobeerd die het immuunsysteem onderdrukken voor psoriasis of eczeem en die niet helemaal beter zijn geworden, is er potentieel om deze nieuwe therapie te gebruiken die op een andere manier zou kunnen werken en help hen “, voegt hij eraan toe.

Dellavalle onthult ook dat apotheekhoudende producten die cannabinoïden bevatten niet zijn gecontroleerd of getest, maar er zijn bedrijven die al deze geneesmiddelen verkopen en ze zijn overal verkrijgbaar en worden gebruikt voor pijn, jeuk en andere indicaties.

“En de gegevens over hoe het werkt, worden nog niet systematisch verzameld, en dat willen we graag doen. Ik geloof dat het een open horizon is met een enorm potentieel dat moet worden onderzocht, maar er zijn een aantal wettelijke obstakels die moeten worden overwonnen en dat is waar we zijn, “legde hij uit.

Onderzoekers zijn al begonnen aan een klinisch onderzoek naar het gebruik van een oraal geneesmiddel dat CBD bevat om een ​​bepaalde huidziekte gerelateerd aan Parkinson te behandelen. De ziekte, genaamd seborrheic dermatitis , is als roos van het gezicht bij de neus. Volgens Dellavalle heeft ongeveer de helft van de patiënten met Parkinson deze huiduitslag.

Een totaal van 40 patiënten zijn momenteel ingeschreven in fase één en fase twee klinische onderzoeken die worden gesponsord door het Colorado Department of Public Health. Maar het opzetten van het onderzoek was niet eenvoudig.

Lees ook:  Hoe een van de meest corrupte bedrijven van Big Pharma van plan is de COVID-19-genezingsmarkt in te perken

“Het feit dat het illegaal is op federaal niveau, maar legaal op het niveau van de staat – het leidt tot veel complicaties bij het proberen om onderzoek te doen naar marihuana en zijn derivaten, alle cannabinoïden,” gaf Dellavalle toe. “Ze hebben vele jaren van regelgevende hindernissen overwonnen om in het werk te komen, zoals de proef van Parkinson die ik noemde.”

De onderzoeken van Parkinson zijn nog niet voltooid, maar uit eerder onderzoek is al gebleken dat verbindingen in cannabis pijn gerelateerd aan eczeem en psoriasis kunnen verlichten. Toch waarschuwen zorgprofessionals dat verder onderzoek nodig is voordat betrouwbare aanbevelingen kunnen worden gedaan.

Andere toepassingen voor CBD

CBD-olie gewonnen uit de cannabisplant is een veel gebruikte natuurlijke remedie voor veel voorkomende gezondheidsproblemen. Het wordt meestal voorafgaand aan gebruik verdund in een dragerolie, zoals kokosolie of hennepzaadolie. CBD-olie verlicht niet alleen de jeuk van de huid, maar biedt ook de volgende voordelen :

  • Pijnverlichting – Het menselijk lichaam produceert endocannabinoïden, die neurotransmitters zijn die betrokken zijn bij het reguleren van bepaalde functies zoals slaap , eetlust, pijn en reactie van het immuunsysteem. Volgens studies helpt CBD chronische pijn te verminderen door de endocannabinoïde receptoractiviteit te beïnvloeden, wat de ontsteking vermindert.
  • Antipsychotische effecten – Studies suggereren dat CBD mensen met schizofrenie en andere psychische stoornissen kan helpen door psychotische symptomen te verminderen . (Gerelateerd:  CBD-olie: een wonderolie die angst verlicht zonder een high te veroorzaken .)
  • Antitumoreffecten – In vitro en dierstudies suggereren dat CBD antitumorale effecten heeft . Bij dieren is aangetoond dat het de verspreiding van borst-, prostaat-, hersen- , colon- en longkanker voorkomt .
  • Diabetespreventie – Onderzoek bij diabetische muizen toont aan dat behandeling met CBD de incidentie van diabetes met 56 procent vermindert en de ontsteking aanzienlijk vermindert.
Lees ook:  Een verhaal van twee onderzoeken: Khashoggi Murder en MH17 aanval

 

Bronnen omvatten:

Newswise.com

InsideScience.org

Healthline.com

NCBI.NLM.NIH.gov 1

NCBI.NLM.NIH.gov 2

NCBI.NLM.NIH.gov 3

NCBI.NLM.NIH.gov 4Comments

comments