Dat is nogal dom: ruïneert uw smartphone uw relaties?

Dat is nogal dom: ruïneert uw smartphone uw relaties?

26 mei 2019 0 Door Indignatie redactie
0
()

Overal waar je tegenwoordig kijkt, staren mensen naar de LED afgronden van hun smartphones, vaak interactie op sociale media met hun “vrienden” en “verbindingen” terwijl ze de werkelijke menselijke wezens negeren die rondom hen in de vlees. Welnu, een nieuwe studie heeft grotendeels de voor de hand liggende conclusie getrokken over deze verontrustende trend, wat suggereert dat al deze draadloze technologie gebruik maakt van het vernietigen van onze relaties met elkaar in de echte wereld.

Nadat David Sbarra van de Universiteit van Arizona en zijn medewerkers van de Wayne State University in Detroit, Michigan, de psychologie nader heeft bekeken waarom mensen zich meer aangetrokken voelen tot een gloeiend scherm dan tot echt vlees en bloed , beweert hij dat het moet doen met de perceptie van verhoogde verbondenheid die slimme telefoons schijnbaar bieden.

Onder verwijzing naar de vermeende evolutionaire geschiedenis van de mensheid, kwam de conclusie dat deze onderzoekers tot centra kwamen rond het idee dat menselijke wezens lang hebben vertrouwd op hechte, interpersoonlijke relaties binnen de grenzen van kleinere, hechte kringen van familie en vrienden om te overleven. En aangezien een belangrijk onderdeel hiervan het delen van persoonlijke informatie met elkaar is, simuleert sociale media en constante digitale verbondenheid deze belangrijke opbouw van obligaties, waardoor mensen erop worden aangetrokken.

Lees ook:  PAS OP! Nieuwe iPhones van Apple met ingebouwde 5G-zenders

Zoals gemeld door Science Daily , maken smartphones en de 24/7 toegang die ze bieden voor tekstberichten en gebruik van sociale media, het delen van persoonlijke informatie gemakkelijker en sneller dan wanneer dergelijke apparaten niet bestonden. Dientengevolge zijn mensen die verslaafd zijn aan hun gebruik geneigd hun telefoons te grijpen wanneer die drang zich voordoet, zelfs als dat betekent dat ze de werkelijke mensen negeren die zich recht voor hen bevinden.

“Of het nu in de supermarkt, op het spreekuur of ‘s nachts in bed is, het kan verleidelijk zijn om het apparaat op te pakken en op elk moment door sociale media of sms-berichten te bladeren”, legt Science Daily uit. “Maar iedereen die dit heeft gedaan in de aanwezigheid van een goede vriend, een familielid of een romantische partner, heeft misschien die persoon verlaten die zich genegeerd, geïrriteerd of zelfs maar geduwd voelde.

Toenemend gebruik van slimme telefoons is geen “vooruitgang” of “evolutie” – het is regressie en ineenstorting van de actie

Om te voorkomen dat smart phone-technologie daadwerkelijk als “slecht” wordt bestempeld, streven de onderzoekers in plaats daarvan naar een meer neutrale blik, waarbij deze veranderende gedragspatronen eenvoudigweg worden toegeschreven aan evolutionaire “vooruitgang”. Een dergelijke conclusie lijkt echter in het licht van andere wetenschap te ontbreken dat is vastbesloten slimme telefoons en andere vergelijkbare technologieën die een “afstandsverlagend effect” veroorzaken waardoor mensen feitelijk het vermogen verliezen om zich echt met elkaar te verhouden.

Lees ook:  SHOCKING-rapport: Coca-Cola probeerde de CDC te manipuleren om "invloed uit te oefenen op het beleid inzake voeding en kunstmatige zoetstoffen"

Er is niet alleen een groeiende afstand tussen mensen als gevolg van slimme telefoonverslaving, maar deze technologieën beroven de mensheid ook van haar basisemoties, en maken de planeet tot een formidabele zombie-apocalyps vlak voor onze ogen.

“De emotionele afstand kan worden beschouwd als een gemak, een manier om te overleven in de tumultueuze stedelijke jungle en om te ontsnappen aan de warboel van interpersoonlijke relaties. Helaas, waar leidt dit ons heen? “Schrijft Samantha Olivier voor Natural News Blogs , eraan toevoegend dat smartphones zelfs de ergste misbruikers ertoe brengen hun natuurlijke, door God gegeven vermogen om zich in te leven in andere menselijke wezens te verliezen.

“De groeiende bezorgdheid over de ontmenselijkende effecten van technologie is al oud nieuws, maar dat is precies de aard van het probleem,” legt ze uit.

Overmatig gebruik van smartphones is ook in verband gebracht met hersenbeschadiging , met onderzoeken die aantonen dat hoe meer tijd je besteedt aan je telefoon, des te groter de kans dat je hersenchemie steeds meer uit balans raakt.

Bronnen voor dit artikel omvatten:

ScienceDaily.com

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  "Greta Thunberg interesseert me niet" - student praat over verplichte evenement Fridays for Future


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments