Fascinerende ontwikkelingen in ‘bubbelland’.

Fascinerende ontwikkelingen in ‘bubbelland’.

26 mei 2019 0 Door Indignatie redactie

De Chinese ambassadeur in Nederland kocht in NRC ruimte voor een artikel waarin hij de lezers van die krant oproept om de relatie tussen China en Nederland te blijven bevorderen. Opmerkelijk dat de krant China daarvoor laat betalen. Uiteraard is het ‘propaganda‘ voor het Chinese standpunt, maar het hoort in deze vorm eigenlijk meer thuis op de ‘Opiniepagina‘. Hoewel? De stijl, diepgang en rust die uitgaan van de tekst, waarin moeiteloos een historisch perspectief wordt geschetst waarin ook Hugo de Groot wordt geciteerd, zijn wel van een ander niveau dan de ‘propaganda‘ die daar als regel voorbij komt. En dat is dan met inbegrip van een eenzijdige ‘analyses‘ waarin het gaat over ‘achilleshielen‘, zoals op de ‘Economie-pagina‘ van die diezelfde krant, alsof niet de hele wereld het haasje is als deze handelsoorlog niet tot staan wordt gebracht.

In die ‘advertentie‘ van de Chinese ambassadeur wordt de Verenigde Staten niet met name genoemd als de tegenspeler die in strijd met de geschreven én ongeschreven regels China onderuit probeert te schoffelen, maar je hoeft niet tussen de regels door te lezen om te begrijpen dat Beijing de ‘straatvechters‘-mentaliteit van ‘Washington‘ niet kan waarderen. Via die ‘advertentie‘ roept China ons land op om ons niet het hoofd op hol te laten brengen door ‘valse profeten‘. En goed na te denken over onze eigen belangen, met inbegrip van wat we zouden moeten begrijpen onder ‘nationale veiligheid‘.

Lees ook:  De onverschrokken reactie van de Democraten op de luchtaanval van Trump

Over ‘valse profeten‘ gesproken: Als DIT bericht een juiste representatie is van het denken van Trump op dit moment, dan heeft hij blijkbaar niet over het hoofd gezien welke rol het Verenigd Koninkrijk, Australië en Oekraïne hebben gespeeld in de pogingen om hem af te houden van het presidentschap, en vervolgens onderuit te schoffelen toen hij eenmaal was verkozen. Komen die landen u bekend voor? MH-17? Als dat kaartenhuis instort, mag ons land wel oppassen dat het niet wordt meegezeuld. Waarmee ik nog niet eens naar dat MH-17-dossier zelf verwijs, maar ons land heeft wel opzichtig nauw samengewerkt met ‘Team-Nuland‘ bij die coup in Oekraïne, en het vervolg, tot en met het zetten van een streep door de uitkomst van het referendum over dat ‘Associatieverdrag‘ aan toe. Tevens zou de AIVD ‘materiaal‘ hebben aangeleverd waarmee ‘Russia-Gate‘ werd geschraagd.

Minimaal even opmerkelijk was de oprisping van Trump dat het tijd werd om het ‘Militair-Industrieel-Complex‘ uit de droom te helpen dat hij overstag was, en de agenda van de ‘Warparty‘ heeft overgenomen. Bouwen inplaats van vernietigen? Echt waar? We moeten het natuurlijk nog even afwachten, maar het gonst al wel van de geruchten dat hij, nadat hij eerder al afscheid nam van ‘de Generaals‘ in zijn entourage, nu ook genoeg heeft van de ‘Hitsers‘ Abrams en Bolton, die hem Venezuela en Iran zouden ‘leveren‘, maar niks dus. En na de onthulling dat het OPCW vond dat ‘Douma‘ een ‘False Flag‘ was, kwam die ‘harde reactie‘ die was aangekondigd na de beschuldiging dat Syrië in Idlib ‘opnieuw‘ gifgas zou hebben gebruikt, klakkeloos overgenomen door de meeste ‘westerse‘ media, nog niet echt van de grond.

Lees ook:  Hoe lang gaat de Amerikaanse Covid-19 Lockdown mee? Hier is wat de patronen suggereren

Trump blijft Trump. Een acteur in zijn eigen show. Anders dan andere presidenten en politieke kopstukken verlaat hij zich niet op de media om hem te vertellen hoe de Amerikanen denken. Waar hij zijn informatie vandaan haalt is nog enigszins een enigma. Zijn tegenstanders bij de grote ‘Tech-Bedrijven‘ zijn druk in de weer geweest om bepaalde bronnen die hij in het verleden expliciet noemde van hun ‘sociale media‘ platforms te rossen. Maar het zou mij niet verbazen als hij ook DIT bericht toch heeft opgevangen, over de in Amerika heilige ‘Veteranen‘ die de vloer aanveegden met de oorlogen die hun land de afgelopen twintig jaar, om niet te zeggen zeventig jaar, heeft gevoerd ten bate van het ‘Empire‘ van de ‘Warparty‘.

Waar ik in mijn vorige bijdrage al aandacht besteedde aan de ‘Hoge Bomen‘ die eerder bij de FBI en de CIA in touw waren om Trump uit de vergelijking te halen, en die nu manoeuvreren om niet in de kuil te vallen die ze voor de president hebben gegraven, heeft Rachel Maddow nu ook het roer radicaal omgegooid inzake ‘Assange‘. Ja, her en der beseffen journalisten dat het hen ook in de problemen kan brengen als Assage veroordeeld wordt wegens spionage, maar daarnaast zien ze Assange vermoedelijk ook liever niet getuigen over de herkomst van die emails die Wikileaks van Clinton en de DNC openbaar heeft gemaakt. Want dat was niet ‘Rusland‘, maar iemand die ze lokaal kopieerde en persoonlijk overhandigde aan een medewerker van Wikileaks. Iets wat Mueller ‘over het hoofd heeft gezien‘, wat vermoedelijk mede de verklaring is voor zijn weigering om te komen getuigen.

Lees ook:  Branding van een ander soort

Waar Trump op uit is durf ik u (nog steeds) niet te vertellen. Als hij op bezoek in Japan ‘grappig doet over het handelsvoordeel van Japan, terwijl hij China snoeihard aanvalt, wat staat hem dan voor ogen? Wat moeten we maken van de belofte aan Oekraïne dat de Verenigde Staten ervoor zullen zorgen dat ‘Nordstream II‘ de nek om wordt gedraaid? Welke ‘Apprentice‘-regeringsleider mag nog hopen op een baantje bij Trump op kantoor? En wil je daar wel werken dan? Mark? Frans?Comments

comments