Moet de VK de NAVO verlaten

Moet de VK de NAVO verlaten

26 mei 2019 0 Door Indignatie redactie

De NAVO werd opgericht om zich te verzetten tegen een land en een ideologie die niet langer bestaat. Er is geen Sovjet-Unie en er is geen communisme meer. Dus waarom bestaat de NAVO?

Rusland is de belangrijkste opvolgerstaat van de USSR. Maar Rusland heeft slechts de helft van de bevolking van de USSR. Het heeft geen marxistisch-leninistische filosofie. Vluchten tussen Londen en Moskou zijn meerdere keren per dag vol. Er hoeft geen slecht gevoel te zijn tussen het Verenigd Koninkrijk en de Russische Federatie. De NAVO beschouwt zichzelf nog steeds als een anti-Russische alliantie.

Niemand heeft ooit beweerd dat Rusland er ooit van heeft gedroomd om een ​​stukje Britse bodem te veroveren. Geen enkele Russische soldaat heeft ooit voet gezet in het Verenigd Koninkrijk tenzij hij was uitgenodigd. Britse troepen kwamen tussenbeide in Rusland in 1918. Ik wed dat je dat nooit op school hebt geleerd! Het VK vocht ook Rusland in 1853 over de Krim van alle plaatsen.

Moet de Krim deel uitmaken van Rusland of Oekraïne? Het maakt voor mij geen verschil. Ik ben er nooit geweest en zal waarschijnlijk ook niet gaan. Waarom zou het me kunnen schelen welke vlag eroverheen vliegt? De NAVO vliegt naar Rusland over dit verre schiereiland, waarvan we weinig weten.

Met Brexit in het verschiet is het tijd voor een complete heroverweging. Waarom maakt het VK deel uit van deze alliantie die werd opgericht in 1949? Verstevigt de NAVO de vrede? Of begint het oorlogen van agressie? De bombardementen op Joegoslavië in 1999 werden door de meeste juristen als onwettig beschouwd. Een luchtaanval op Libië in 2011 was ook een NAVO-operatie. De broedermoordstrijd die nog steeds heerst in Libië getuigt van de onvergeeflijke dwaasheid van de misconclusieve interventie van de NAVO. Geen vluchten meer van slecht beoordeelde Gladstonian-retoriek. Geen vluchten van bommenwerpers meer alstublieft.

De NAVO werd in 1949 opgericht. Het uitgangspunt was dat de USSR besloten had een Derde Wereldoorlog te beginnen. Nadat vijfentwintig miljoen Sovjets hun leven gaven, wilde het land geen nieuwe oorlog beginnen. De USSR was ook niet in staat om zo’n oorlog te beginnen. De aanwezigheid van Amerikaanse troepen in vredestijd dicht bij de USSR deed de Sovjets denken dat de Verenigde Staten van plan waren om hen binnen te vallen zoals de Verenigde Staten in 1918 hadden gedaan.

Het VK is een middelgroot land met 70 000 000 inwoners. Het landoppervlak van 240.000 km in het kwadraat is niet groot. Maar het VK is niet kwetsbaar als een reeks eilanden.

Er zijn twee defensiebeleidslijnen die een land kan hebben. Maak deel uit van een puissant bondgenootschap of wees neutraal.

Kijk naar de Republiek Ierland. We werden onafhankelijk in 1921. Sindsdien is het Ierse beleid er een van neutraliteit geweest. Dit werd af en toe scrupuleus waargenomen. In de afgelopen decennia is dit een fictie geworden toen we lid werden van de Europese Unie. De EU is steeds meer gemilitariseerd en vechtlustig. Desalniettemin heeft de schijn van neutraliteit de Ierse staat redelijk goed gediend. Niemand heeft ons ooit binnengevallen ondanks ons kleine leger van 8 000 soldaten en ons gebrek aan zware uitrusting.

Als de Republiek Ierland veilig kan zijn met 8 000 soldaten, hoe veilig kan het VK dan zijn met 80 000? Het VK heeft kernwapens. Niemand is ooit een kernwapenstaat binnengevallen en niemand zal dat ooit doen.

Na de Tweede Wereldoorlog weigerden de Verenigde Staten nucleaire wapentechnologie te delen. Het VK had de Amerikanen radar gratis gegeven. Britse wetenschappers hadden het grootste deel van het vroege werk aan kernwapens gedaan. Ze gaven de Verenigde Staten hun bevindingen gratis.

Het Verenigd Koninkrijk heeft Amerika na conflicten bijna slaafs gevolgd in conflicten. Korea, Libanon, Somalië, Syrië, Koeweit, Afghanistan, Irak, Libië en waar is de toekomst? Het VK heeft in bijna elk conflict, behalve in Vietnam, naast de Verenigde Staten gevochten.

Het idee was dat het Verenigd Koninkrijk Amerika moet houden. Hoe hebben de Verenigde Staten deze niet aflatende loyaliteit en eerbetuiging terugbetaald? De VS slaan Groot-Brittannië in het gezicht en Groot-Brittannië zegt ‘dank u, mijnheer’. Suez, Noord-Ierland, de Falklands en Grenada: in elk van deze gevallen deed Washington wat het kon doen om Groot-Brittannië te ondermijnen.

De Verenigde Staten verzetten zich onvermurwbaar tegen de Britse interventie om het bezit van het Verenigd Koninkrijk te beschermen: het Suezkanaal. Je zou denken dat de Britse actie stom en illegaal was. Maar Amerika’s reactie was niet een van een bondgenoot. Washington nam de kant van Egypte dat een Sovjet bondgenoot was! Met vrienden zoals deze ….

In tegenstelling tot de Amerikanen keken de Sovjets uit naar hun bondgenoten.

In 1969 brak een conflict uit in Noord-Ierland. De oorzaken zijn te complex om daar op te helderen. De situatie werd enorm verergerd door financiering en wapens voor terroristen gestuurd door mensen in de Verenigde Staten. De Amerikaanse regering was zeer laat en inefficiënt in het vastzetten van wapensmokkel. IRA en INLA mannen gingen op de vlucht in de VS. Ze zijn nooit uitgeleverd aan het Verenigd Koninkrijk. Welke bondgenoot schuilt zulke mensen? De IRA en INLA waren beide uiterst linkse organisaties die volledig tegen het buitenlandse beleid van Amerika waren. Inderdaad was de INLA marxistisch. Toch namen zoveel Amerikanen hun kant tegen het Verenigd Koninkrijk. Was het marginale figuren die voorstander waren van de IRA? Een van hen was Joe Biden – waarschijnlijk de volgende president van de Verenigde Staten.

De VS hebben de Republiek Ierland een enorme slechte dienst bewezen door mee te doen aan wapensmokkel. De IRA en INLA hebben mensen vermoord en banken in de Republiek Ierland beroofd. De Ierse regering heeft zich erop toegelegd deze terroristen te bestrijden. Maar je gemiddelde IRA-supporter in Boston zou dat niet beseffen. Het conflict enorm gepolariseerde mening in Ierland. Het verergerde anglofobie in Ierland en hibernophobia in Groot-Brittannië.

Een gevierde Ierse historicus Dr. Edward Burke bewees dat Amerikaanse matrozen de IRA actief hielpen tijdens het conflict. De Amerikaanse marine had op dat moment een basis in Noord-Ierland.

Lees ook:  "Case Skripal" ook in Duitsland? Russische geheime dienst vermoedde contractmoord in Berlijn

Wat was deze hyper-nationalistische beweging waar zoveel Amerikaanse politici mee sympathiseerden? Het was de IRA. Het werd niet algemeen begrepen dat de IRA honderden protestanten gedood heeft vanwege hun geloof. Het was net als de loyalistische terroristische outfits die katholieken vermoordden. Zouden deze Amerikanen – velen van hen protestanten – zoals de IRA dit in de Verenigde Staten doen? De IRA was ook een open bondgenoot van de PLO die door de Verenigde Staten wordt beschimpt. De IRA was een belangrijke bondgenoot van FARC – de Colombiaanse marxistische narco-terroristen met een voorliefde voor het ontvoeren van Amerikanen. De Verenigde Staten gaven de voorkeur aan deze mensen voor de zogenaamde ‘bondgenoot’?

Niettemin woog Washington de Ierse nationalistische kant. De VS onder druk gezet het VK om concessies te doen aan het Ierse nationalisme. Tot zover niet-inmenging in de binnenlandse politiek. Kun je je voorstellen dat het VK zich bemoeide met de binnenlandse controverses in Amerika? De reactie zou apoplectisch zijn. Wat is deze alliantie? Principe Eén van een alliantie is respect voor de territoriale integriteit van de bondgenoot. Als je dat niet hebt, dan heb je geen alliantie.

Wat had de Republiek Ierland gedaan om dergelijke hulp van de VS te verdienen? Geen enkele Ierse soldaat vocht naast de VS. Eire was geen lid van de NAVO. Eire hostte geen Amerikaanse bases. Dublin stemde gewoonlijk niet op de Amerikaanse manier in de Verenigde Naties. De Republiek Ierland maakte een klein deel uit van de Amerikaanse handel. De Britten deden al deze dingen voor de Verenigde Staten. Wat kreeg het VK in dankbaarheid? Animositeit en arm draaien van haar bondgenoot.

In 1982 vielen de Argentijnen de Falklands binnen. De Verenigde Staten flitsten. Ondanks de vermeende liefde tussen president Reagan en Margaret Thatcher zouden de VS de Britten niet ondubbelzinnig steunen.

Elizabeth II is koningin van Grenada. Het VK werd zelfs niet geraadpleegd over de Amerikaanse invasie van Grenada. Het was acuut beschamend voor het Verenigd Koninkrijk. De premier van Grenada was Maurice Bishop. Hij had de koningin en Margaret Thatcher hartelijk ontvangen. Hij werd doodgeschoten door Amerika’s acolieten.

Het VK vecht al 18 jaar in Afghanistan. Waarom? Omdat de Verenigde Staten een beroep deden op het artikel van het NAVO-handvest dat andere lidstaten dwong om haar te hulp te komen. Na 500 Britse sterfgevallen en ontelbare miljarden ponden in de afvoer die de NAVO heeft verloren. Het is een smadelijke nederlaag geweest. De NAVO is gebaseerd op een nep-premisse. De NAVO is ook een verliezer. Wat doet Groot-Brittannië profiteren van de NAVO? Waarom zou het Verenigd Koninkrijk zich zorgen maken over de interne aangelegenheden van Afghanistan? Afghanistan is al eeuwenlang niet met succes binnengevallen. Misschien is het tijd om uit het kerkhof van de rijken te komen.

In Afghanistan was de situatie het theater van het absurde. De NAVO vocht tegen de Taliban. Een belangrijk onderdeel van de missie van de NAVO was om de handel in heroïne te voorkomen. De NAVO was een stevige bondgenoot van de Afghaanse regering, die voornamelijk bestond uit heroïnebaronnen. De heroïneproductie nam exponentieel toe tijdens de aanwezigheid van de NAVO. Het was precies het tegenovergestelde van het object van de NAVO. Tegelijkertijd verschaffen de Verenigde Staten miljarden dollars aan militaire hulp en hardware aan Pakistan. De Pakistanen gebruikten het geld en de wapens om de Taliban te betalen en uit te rusten om de NAVO-soldaten te gaan doden. Oh wat een mooie oorlog!

Het militair-industriële complex maakt een eind aan deze eeuwige oorlogen. Goed werk als je het kunt krijgen!

Meer dan één Britse soldaat vertelde me dat hij miljoenen dollars zag die door Britse functionarissen aan een Afghaanse provinciale gouverneur werden overgedragen. Het was Danegeld. De NAVO-provincies betaalden de Taliban om niet te vechten. Tenminste niet voor nu in die provincie. Ze zouden het geld gebruiken voor salarissen en wapens om NAVO-troepen in de naastgelegen provincie te vermoorden.

Onder Blair ondertekende het Verenigd Koninkrijk een nieuw uitleveringsverdrag met de Verenigde Staten. Britten konden gemakkelijk worden uitgeleverd aan de VS, maar Amerikanen konden niet zo gemakkelijk de andere kant op. Het was de diepte van nationale vernedering.

Hoe zit het met de speciale relatie? Het kan speciaal zijn voor een misleidende Atlanticist in Groot-Brittannië. Maar genoeg over Tony Blair. Zoals George Galloway zei, is de relatie van het VK met de VS Monica Lewinsky met Bill Clinton. Persoonlijk ben ik al aan het kokhalzen. Mijn slokdarm is te ondiep voor Uncle Sam. Van onze knieën af!

De speciale relatie wordt bijna nooit genoemd in de VS. Amerikanen zeggen vaak dat Israël hun dierbaarste vriend is. Het VK bevindt zich niet eens op de kopgroep. Israël doet niets voor de Verenigde Staten en krijgt alles. Met het VK is het andersom. Zijn we gek? De speciale relatie is een vrolijke dans over de graven van Britse soldaten.

Ondanks dat Donald Trump half Brits is, heeft hij geen poging gedaan om zijn minachting voor het Verenigd Koninkrijk te verbergen. Hij is duidelijk en consistent geweest dat het VK geen gunsten van hem mag verwachten. Aan de andere kant ‘houdt’ hij van Noord-Korea, wat zoveel heeft gedaan voor Amerika? Is er iets dat ik hier mis?

De Verenigde Staten hebben vaak bewezen een ongelovige bondgenoot te zijn. Dit ondanks het feit dat het VK haar militaire bases heeft. Daarentegen werd het Verenigd Koninkrijk gered door Rusland in 1812, in 1916 en in 1942.

Je zou kunnen zeggen dat Rusland zich in het VK heeft gevestigd. Ja, dat is zo, maar alleen omdat het Verenigd Koninkrijk een Amerikaanse luchtmachtbasis is. Denk terug aan vóór 1941. De USSR bood een alliantie aan in 1938. Vóór de Oktoberrevolutie waren Groot-Brittannië en Rusland vaak bondgenoten. Het zou zo weer kunnen zijn. Of het Verenigd Koninkrijk zou eenvoudigweg een neutrale houding kunnen aannemen. Steek geen neus in andermans zaken.

Het VK hoeft geen Russische bondgenoot te worden. Het Verenigd Koninkrijk zou moeten overwegen een supersized Zwitserland te worden. Ze kan met alle andere landen handelen. Ze moet neutraal blijven en oorlog vermijden. Zwitserland heeft geen natuurlijke hulpbronnen. Het heeft veel geografische nadelen. Haar uitzonderlijke welvaart in Zwitserland is te danken aan één beleid: vrede.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Russische journalisten beschuldigen NY Times van het stelen van verhalen die de Pulitzer-prijs hebben verdiend - voor de tweede keer

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Hoe te voorkomen dat Brexit 3,6 miljoen EU-onderdanen in een Groot-Brittannië in problemen komen
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments