Rusland en China investeren in infrastructuur; VS besteedt in plaats daarvan aan militairen

Rusland en China investeren in infrastructuur; VS besteedt in plaats daarvan aan militairen

27 mei 2019 0 Door Indignatie redactie

China’s ‘Belt and Road Initiative’ staat bekend als een verlengstuk van hun binnenlandse infrastructuurinvesteringen, maar Rusland investeert ook zwaar in infrastructuur. Beide landen moeten het doen om de toekomst van hun respectieve bevolkingen te verbeteren, en beide regeringen hebben het westerse ontwikkelingsmodel om schulden te betalen voor het maken en onderhouden van infrastructuur vermeden. Beiden zijn in feite uitzonderlijk lage schuldenregeringen. 

Volgens de  ‘Global Debt Clock’  bij  Economist heeft China een overheidsschuld / BBP van 17,7% en Rusland is 8,0%. Ter vergelijking, Amerika is 93,6%. (Anderen zijn: Duitsland 85,8%, Spanje 91,2%, Italië 122,6%, Griekenland 147,1%, India 54,2%, Pakistan 47,8% en Brazilië 55,0%).

De Verenigde Staten gaan niet in de staatsschuld om de bouw of het onderhoud van infrastructuur te financieren, maar in plaats daarvan om uitbreidingen van zijn militairen te financieren, die al (en veruit) de grootste ter wereld is (in termen van de kosten, maar niet van de het aantal troepen).

Terwijl  de Amerikaanse regering nu ongeveer de helft van de militaire uitgaven in de wereld uitgeeft  en van  plan is Rusland, China en alle landen (zoals Iran en Syrië) te veroveren die samenwerken met die ‘vijanden’  (en klik op een link waar je maar vraagtekens zet bij de waarachtigheid van een beschuldiging die hier is gedaan), Rusland en China zijn van plan hun infrastructuur te verbeteren om hun nationale economieën te stimuleren en de gevolgen te beperken die (  voornamelijk door de VS veroorzaakte)) zal de opwarming van de aarde hebben. Deze infrastructuurprojecten zijn optimistische en langetermijnuitgaven, die alleen worden gepland en gebouwd omdat de landen die de Amerikaanse aristocratie willen veroveren, verwachten dat de Amerikaanse aristocratie faalt in het behalen van haar duidelijke # 1 doel, het controleren van de hele wereld en hen te veroveren – van de heersers van Amerika die eindelijk het wereldwijde fascistische imperium bereikten dat Hitler en de andere asmogendheden in de Tweede Wereldoorlog  hoopten  te worden.

De Amerikaanse infrastructuur daarentegen  is aan het rotten ; en terwijl elke recente Amerikaanse president heeft beloofd die achteruitgang te keren, heeft geen enkele iets belangrijks gedaan om de rottende infrastructuur van deze natie te herstellen – het zijn altijd maar praat en loze beloftes geweest. Een land dat  jaarlijks meer dan een biljoen dollar uitgeeft aan ‘nationale defensie’  kan niet veel over hebben om dingen uit te geven die ‘kunnen wachten’ – zoals het repareren van bruggen, wegen, enz. – en die reparaties wachten dus, terwijl zelfs meer geld dan voorheen wordt besteed aan aankopen van nieuwe wapens, zoals het F-35-programma.

Ondertussen bereiden Rusland en China zich voor op hun toekomst en hopen dat het geen oorlog zal zijn.

Op 1 november wilde de Russische televisie  “Rusland, India en Iran een alternatieve handelsroute creëren naar het Suezkanaal – verslag”  en beschreef “De 7.200 kilometer lange corridor [die] zee- en spoorroutes zal combineren”:

De route zal het mogelijk maken om ladingen vanuit India naar de Iraanse haven van Bandar Abbas te brengen. Vervolgens zullen de goederen over land worden vervoerd naar Bandar Anzali, de haven van Iran aan de Kaspische Zee. Daarna worden de goederen verscheept naar de Russische zuidelijke haven van Astrakhan, van waaruit ze per spoor naar Europa zullen verhuizen. De nieuwe transportader kan de tijd en kosten van verzending tot 40 procent verminderen.

Een gekoppeld nieuwsverslag luidde daar  “Top van de wereld: Rusland om de noordelijkste spoorweg van de wereld in het Noordpoolgebied te bouwen” , en nog een kop:  “Japan wendt zich tot de Trans-Siberische spoorweg om de potentiële verbinding met Rusland, China en Zuid-Korea te testen” . 

Als  de plannen van de Amerikaanse regering om Rusland te vernietigen slagen, zal elk van deze nieuwe of uitgebreide infrastructuren worden vernietigd of anders worden overgenomen door de VS en zijn bondgenoten. (Als het wordt overgenomen, zal vermoedelijk de Japanse aristocratie daar deel uitmaken van het nieuwe regime.) Daarom is de bouw en uitbreiding van deze nieuwe infrastructuur de weddenschap van Rusland – en een concrete getuigenis van de weddenschap – dat een openlijke oorlog door de destroyers kan worden uitgevoerd. vermeden. De landen die Amerika en zijn bondgenoten willen veroveren, kijken naar de toekomst, niet naar verovering of enige vorm van oorlog (hoewel ze ook voorbereid moeten zijn op oorlog,  als de VS binnenvallen ). Op dit moment houden de VS en zijn NAVO-bondgenoten de  grootste oorlogsspelletjes uit de geschiedenisen deze voorbereidingen om Rusland binnen te vallen vinden  overal langs en in de buurt van de grenzen van Rusland plaats, in de landen die voorheen de militaire alliantie van het Warschaupact van de Sovjet-Unie waren. Hoewel de VS en zijn bondgenoten zeggen dat Rusland en China hen bedreigen, zijn deze massa’s soldaten en tanks en vliegtuigen aan de Russische grenzen agressies, helemaal niet verdedigend zoals wordt beweerd. Hoe zouden we Amerikanen voelen als Rusland dit langs de grenzen van Amerika zou doen? Zouden we voelen dat Rusland zichzelf dan verdedigt? Russen hebben een goede reden om doodsbang te zijn door de VS en zijn bondgenoten. Amerikanen waren doodsbang voor de Sovjets toen het ging om Sovjetraketten die zich op slechts honderdvijftig kilometer van de VS in Cuba bevonden. Dit land dreigde toen: als je dat doet, zullen we de oorlog tegen jou lanceren. Rusland reageert niet op dezelfde manier, ook al is de dreiging van Amerika voor hen veel groter dan die bedreiging voor de VS in 1962 was tijdens de Cubaanse rakettencrisis.

Alles wat de Amerikaanse regering van vandaag wil, is  de wereld veroveren , wat nu vooral Rusland, China en landen die zaken doen met die ‘vijanden’, betekent. Iran is ook een belangrijk doelwit van de VS, omdat de belangrijkste bondgenoten van de Amerikaanse aristocratie de Sauds en Israël zijn, die allebei haten en hunkeren naar het vernietigen van Iran. Hoewel deze drie doelgroepen willen vermijden om te worden veroverd door de Amerikaanse regering, zijn de meeste van hun uitgaven voor hun eigen binnenlandse economieën, in plaats van voor verdediging tegen de VS en zijn bondgenoten. (De VS en zijn bondgenoten zijn echter  duidelijk en consequent de agressor sinds 1991en hun NAVO-alliantie uitgebreid tot de Russische grenzen; Rusland heeft zijn alliantie met het Warschau Pact niet uitgebreid tot aan de Amerikaanse grenzen, maar heeft in 1991 het Warschaupact beëindigd. Geen enkele Ruslands uitgaven zijn voor het veroveren van vreemde landen, zoals de Amerikaanse alliantie nu probeert te doen in landen als Syrië en Jemen, en misschien binnenkort ook in Iran; dus, de Amerikaanse regering heeft geen enkel excuus in deze kwestie, maar puur schuldgevoel, pure agressie.)

Er is echt een verschil tussen ‘Het Westen’ en ‘Het Oosten’ in onze tijd, maar het is meer het verschil tussen de Asmogendheden in de Tweede Wereldoorlog versus de Geallieerden dan tussen democratie en dictatuur; en in feite is de Amerikaanse regering de enige regering ter wereld die wetenschappelijk geanalyseerd is om te bepalen of het een democratie is of een dictatuur, en het is  consequent gebleken dat in deze rigoureuze studies een dictatuur tegen het publiek is , door zijn miljardairs, de aristocraten, en helemaal geen democratie . Bovendien tonen  de overwicht van de belangrijkste uitkomstindicatoren van de mate waarin een bepaald land een dictatuur of zelfs een politiestaat is, of in plaats daarvan een democratie die wordt geregeerd door zijn publiek, aan dat de VS een dictatuur is of zelfs  een politiestaat , en dat de naties die het zijn ‘vijanden’ noemt meer naar de democratische kant zijn – ten dienste van hun respectieve publiek, in plaats van een dergelijke enge en exclusieve elite als de eigenaars van ‘het militair-industriële complex’. Amerikaanse geallieerde  propaganda die integendeel beweert dat de VS en zijn bondgenoten degenen zijn die ‘democratieën’ zijn, zoals dit stuk uit de VS stroman-naties die de EU vormen , zijn altijd gebaseerd op rangorde – zonder duidelijk uit te leggen hoe – de loutere  formaliteiten  van de ‘democratie’, geen authentieke maatregelen van de democratie zelf, maar alleen de bijbehorende formaliteiten, die vaak louter fronten zijn, waarachter de aristocratie van de gegeven natie dat land bestuurt.) 

De VS zijn in het model van de moderne dictatuur verschenen  en vertrouwden maximaal op coördinatie tussen bedrog en militaire macht . Dit is de reden waarom het  nu de helft van de militaire kosten van de wereld uitgeeft  – om zijn aristocratie te dienen, die het systeem van Joseph Goebbels van goed slecht en slecht goed hebben geperfectioneerd en van anderszins opleggen wat de schrijver George Orwell later “Newspeak” noemde in zijn ‘nieuws’-rapportage en commentaren, om de controlerende aristocratie te dienen,’ Big Brother ‘. Het is hier en nu. Op 1 november kopte Jonathan Cook bij Global Research  “Bolsonaro: A Monster Engineered by Our Media” en hij legde uit dat zelfs de ‘liberale’ aristocraten in de VS en de geallieerde landen nu het racistische fascisme, de ideologie die bekend staat als het nazisme, hebben teruggebracht tot een wereldwijd verspreide pest.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  In een EU-rechtszaak zoekt Britse burger rechten na de Brexit in Frankrijk

Hier is hoe  Americams meester van Newspeak , Barack Obama,  op 28 mei 2014 , de nieuwe,  Amerikaanse versie van Adolf Hitler’s geliefde  “Deutschland, Deutschland über alles, über alles in der Welt” vertegenwoordigde aan de afstudeercadetten van West Point Military Academy.

De Verenigde Staten is en blijft de enige onmisbare natie.  [Elke andere natie is daarom ‘overbodig’; daarom hebben we nu “Amerika, Amerika über alles, über alles in der Welt”.]  Dat is waar voor de eeuw die voorbijging en het zal waar zijn voor de komende eeuw. … Amerika moet altijd leidend zijn op het wereldtoneel. Als we dat niet doen, zal niemand anders dat doen. … de agressie van Rusland tegenover voormalige Sovjetstaten bruist van de Europese hoofdsteden, terwijl de economische opgang en het militaire bereik van China zijn buren zorgen baren. Van Brazilië tot India concurreren de opkomende middenklasse met ons.  [Hij was hier om deze toekomstige Amerikaanse militaire leiders te vertellen dat ze moeten vechten voor de Amerikaanse aristocratie, om hen te helpen elke natie te verslaan die zich verzet.] … In Oekraïne herinneren de recente acties van Rusland aan de tijd dat Sovjettanks Oost-Europa binnenvielen. Maar dit is niet de Koude Oorlog. Ons vermogen om de mening van de wereld vorm te geven, hielp Rusland meteen te isoleren. Vanwege Amerikaans leiderschap veroordeelde de wereld onmiddellijk Russische acties; Europa en de G7 hebben ons vergezeld van sancties; De NAVO versterkte onze inzet voor Oost-Europese bondgenoten; het IMF helpt de Oekraïense economie te stabiliseren; OVSE-monitoren bracht de ogen van de wereld naar onstabiele delen van Oekraïne.

Eigenlijk had zijn – Obama’s – regime  Oekraïne in februari 2014 veroverd door een zeer bloedige staatsgreep en installeerde hij  een racistisch-fascistische anti-Russische regering daar  naast Rusland, een stroman-regime tot op de dag van vandaag, dat een raciale zuivering instelde campagne  om voldoende pro-Russische kiezers te elimineren  om daar de macht te kunnen behouden. Het heeft Oekraïne verwoest en vervreemde zo  de regio’s van Oekraïne  die meer dan 75% hadden gestemd voor de democratisch gekozen Oekraïense president die door Obama werd omvergeworpen, zodat die pro-Russische regio’s Oekraïne zouden verlaten. Wat overblijft van Oekraïne na de verovering van de VS is een nazi-puinhoop  en een  vernietigde natie in het nauw van westerse belastingbetalers en banken .

Verder drong Obama erop aan (om Bush ‘term over Saddam Hussein te gebruiken) “regime-change” in Syrië. Twee keer per dag  beweerde de secretaris-generaal van de VN dat alleen het Syrische volk daar recht op heeft, geen enkel buitenlands land heeft het recht het op te leggen. Obama negeerde hem en bleef proberen. Obama beschermde het Al Qaeda-Syrische filiaal zelfs tegen bomaanslagen door de Syrische regering en Syrië’s bondgenoot Rusland, terwijl de VS het Syrische leger bombardeerde , dat probeerde te voorkomen dat die jihadisten de regering omver werpen. Obama bombardeerde Libië om “regime-change” Muammar Gaddafi, en hij bombardeerde Syrië om “regime-verandering” Bashar al-Assad; en, dus, terwijl de  “US Drops Bombs; EU krijgt vluchtelingen en schuld. Dit is krankzinnig.” En de opvolger van Obama, Trump, gaat door met het beleid van Obama, niet alleen met betrekking tot Oekraïne, maar ook met betrekking tot Jemen en Syrië en nog veel meer, behalve dat Trump nog meer nazi gaat dan Obama. De overgang van Obama naar Trump was van zachte nazi naar harde nazi. Dat is alles. Trump is dat het Amerikaanse regime wild gaat.

Elke dag vermoordt het Amerikaanse regime veel mensen in buitenlandse landen. Vandaag, zoals dit wordt geschreven, op 3 november, heeft Syrië News, waarvan ik heb vastgesteld dat het veel betrouwbaarder waar is over de situatie in Syrië dan bijvoorbeeld de New York Times, de kop op  “US-Led Coalition Murders 15 Civilians in een nieuwe bomaanslag in Hajin “ , en meldde dat:” Onder het mom van de strijd tegen ISIS proberen de VS en zijn maatschappijen een de facto barrière te vormen aan de Syrisch-Iraakse grens die wordt beheerd door ISIS en SDF, die beiden ontvangen steun van de VS en beide hebben af ​​en toe botsingen [tegen elkaar]. “Agressie (en liegen erover) is normaal voor de Amerikaanse regering.

Op 19 januari verklaarde de Amerikaanse minister van Defensie, James Mattis, dat  ‘grote machtsconcurrentie, niet terrorisme, nu de primaire focus van de Amerikaanse nationale veiligheid is’,  en dit betekent oorlog door de VS tegen zowel Rusland als China, en misschien ook Iran; maar als de Europese bevolking niet tegen dat plan opstapt, zullen ze niet alleen nog meer vluchtelingen hebben van Amerika’s “regime-verandering” -bommen, maar zullen ze binnenkort Russische bommen vergelden tegen Europa zelf omdat ze onderdeel zijn van Amerika’s agressie, via de NAVO-militaire alliantie, een bondgenootschap dat had moeten eindigen toen het militaire bondgenootschap Warschau Pact in 1991 terugkeerde. Of eind nu de NAVO, of sluit zich aan bij het bloedbad dat Amerika’s aristocratie duidelijk vastbesloten is de wereld op te dringen om overwin het. De keuze is zo simpel.

De enige manieren waarop het wereldwijde publiek effectief kan terugvechten tegen het plan van de VS en geallieerde aristocratieën om de hele wereld tot slaaf te maken van hun dwingende en met sancties beladen ‘vrije markt’ zijn: 

(1) om de Amerikaanse merken te boycotten en, voor zover mogelijk,  alle internationale transacties in een andere valuta dan de Amerikaanse dollar uit te voeren ; en, 

(2) om te stemmen tegen elke politicus die Amerika’s invasies heeft onderschreven, zoals Irak 2003, Libië 2011, Syrië 2012-, Jemen 2015- en Amerikaanse staatsgrepen, inclusief de  staatsgreep die Oekraïne in 2014 veroverde  en een nazi-regering daar installeerde  . En, 

(3) om, indien mogelijk, marsen te organiseren tegen elke Amerikaanse militaire basis die hun natie bezet. De bezettingsmacht moet worden verdreven om ervoor te zorgen dat het publiek van de gegeven natie hun eigen land controleert.

Anders kan de Amerikaanse aristocratie gewoon doorgaan met het plunderen van onze planeet. Het wereldwijde publiek moet zijn deel doen, niet om het alleen aan de betreffende landen over te laten om te proberen deze mondiale heropleving van het fascisme, door de Amerikaanse oligarchen, een halt toe te roepen. Dit betekent ook het  opgeven van de twee aristocratieën die het nauwst samenwerken met Amerika’s : Israël en Saoedi-Arabië (beide richten zich op Iran en zijn bondgenoten, zelfs meer dan op Rusland en zijn bondgenoten). De opgesomde drie stappen zijn het enige pad naar een overlevende planeet: de nazi’s isoleren en in het openbaar beschamen.

Ook de Newspeak moet nu eindigen, want zonder eerlijkheid is er geen enkele vorm van vooruitgang mogelijk.

Al deze maatregelen zijn niet alleen moreel juist; ze zijn noodzakelijk, omdat het huidige pad niet alleen leidt tot diepe onrechtvaardigheden, maar ook tot een helse wereldwijde toekomst.

Helaas kan de VN geen van deze essentiële dingen doen. Maar alleen het wereldwijde publiek kan en zal, als het leven op deze planeet moet worden voortgezet en hier woont, de moeite waard zijn om te leven.

PS: voor iedereen die het vreemd zou vinden dat een Amerikaan (de huidige schrijver) Rusland beschouwt als een bondgenoot van het Amerikaanse volk, en ziet recente Amerikaanse presidenten ( beginnend met George Herbert Walker Bush op 24 februari 1990 ) als verraders van Amerika – als als vijanden van het Amerikaanse volk en van de hele wereld – houd rekening met de volgende historische feiten:

Volgens Jan Ludvík’s   “The Poverty of Statistics: Military Power, Defense Expenditure and Strategic Balance” , in januari 2014,  Central European Journal of International and Security Studies (p.157), de relatieve uitgaven om de Eerste Wereldoorlog te winnen, waren Rusland 24%, VK 22%, VS 21%, Frankrijk 20% en Italië 13%. Rusland bracht het grootste deel van alle bondgenoten door. In de Tweede Wereldoorlog waren de relatieve uitgaven om te winnen Rusland 58%, VK 20%, VS 12%, Frankrijk 10%. Nogmaals – en deze keer overweldigend – Rusland bracht het grootste deel van alle bondgenoten, 58% van de totale geallieerde kosten; en het enige land dat meer aan die oorlog besteedde, was Duitsland, dat natuurlijk aan de verliezende kant stond (“Axis”) en 37% meer geld besteedde om die oorlog te verliezen dan Rusland spendeerde om het te winnen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog besteedde Duitsland 75% van de totale kosten van zijn kant; Japan heeft 17% uitgegeven en Italië 8%. Dus: WO I was voornamelijk tussen Rusland en Duitsland, en dat was ook WO II. En dat is ook duidelijk uit een andere berekening:

Dezelfde bron (p.159) geeft aan dat de troepen van Rusland 46% waren van degenen die vochten aan de winnende kant van WO I (en # 2 was Frankrijk met 20%), en 55% van de troepen vochten aan de winnende kant van WO II. (Frankrijk was opnieuw # 2 in WO II, ook 20%.)

Bovendien waren de Russische troepen in WO I 38% meer (in aantallen) dan die van Duitsland en Oostenrijk bij elkaar; en in de Tweede Wereldoorlog waren de Russische troepen 4% minder dan Duitsland, Japan en Italië samen, maar ze waren twee keer zo veel als het Duitse aantal.

Dus: verreweg de grootste bijdragen aan het winnen, niet alleen van de Tweede Wereldoorlog, maar ook van de Eerste Wereldoorlog, werden beide keren uitgevoerd door een en hetzelfde land: Rusland. De bijdrage van Amerika was in beide gevallen veel kleiner. En nu zijn de leiders van Amerika en hun buitenlandse bondgenoten nazi’s geworden, erfgenamen van de traditie van Hitler, die Rusland een ‘vijand’ noemen, omdat ze weigeren te doen wat deze nazi’s eisen.

Natuurlijk waren er ook andere landen aan elke zijde van elk van die oorlogen (Wikipedia somde bijvoorbeeld meer dan een dozijn  “Bondgenoten van de Eerste Wereldoorlog” op ), maar Ludvik berekende de nummers alleen voor deze, de belangrijkste, aan beide zijden .

Dus: iedereen die kan, moet nu actief worden!Lees ook:  Leugens om macht en olie

Comments

comments