De aanval van Perry op Nord Stream 2 in Rusland en de verloren grip van het Rijk op de realiteit

De aanval van Perry op Nord Stream 2 in Rusland en de verloren grip van het Rijk op de realiteit

29 mei 2019 0 Door Indignatie redactie

Op dinsdag 21 mei st , de Amerikaanse minister van Energie Rick Perry haalde de krantenkoppen na een bezoek aan het nieuw verkozen bestuur van Volodymyr Zelenskiy betalen. Het bezoek zelf was niet de oorzaak van de krantenkoppen, maar eerder Perry’s vernielzuchtige aanval op de Nord Stream 2-pijpleiding in Rusland en voorspelde dat een sanctiewetsvoorstel tegen westerse bedrijven die de pijpleiding bouwden in de nabije toekomst in de wet zal worden omgezet. Perry zei: “De Senaat van de Verenigde Staten gaat een wet aannemen, het Huis gaat het goedkeuren en het gaat naar de president en hij gaat het ondertekenen, dat zal Nord Stream 2 sancties opleggen”.

Perry (die zijn opmerkingen typeerde als ‘zijn mening’ en dus niet noodzakelijkerwijs die van president Trump waarvoor hij probeerde te spreken), verwees naar de 1222 km (9,5 miljard euro) pijplijn die vorig jaar begon en die de Russische Gazprom samen met vier bouwt. westerse bedrijven. Eenmaal voltooid begin 2020 zal dit project de huidige 55 miljard kubieke meter / jaar Russische gasproductie naar Duitsland via de Oostzee verdubbelen. Deze lijn is niet alleen van vitaal belang voor de Europese energiezekerheid, aangezien de landen in de eurozone jarenlang onbetrouwbare en extreem dure groene energie hebben doorstaanmaar kan niet legaal investeren in energieprojecten op de lange termijn die het productieve potentieel ervan zouden doen herleven, aangezien EU-regels een tekort van meer dan 3% van het bbp verbieden. Technocraten in de EU hebben zelfs landen onder druk gezet om nucleaire energie volledig af te sluiten, waarbij Duitsland het roer leidt met zijn verbintenis om volledig te worden gesloten in 2022 (ironisch genoeg heeft dit ertoe geleid dat de Duitse koolstofemissies 10 keer zo hoog zijn als die van Frankrijk die nog steeds 70% krijgen van zijn energie van kernenergie). Energietekorten kunnen momenteel alleen worden opgevangen door Rusland, dat met zijn olie en gas 60% van de energiebehoeften van de Europese Unie levert, terwijl Italië en Duitsland daar de helft van uitmaken.

Lees ook:  George Soros: Europa moet opkomen tegen Hongarije en Polen

Technocraten en neocons gooien een driftbui in

Het Nord Stream 2-project heeft lang weerstand ondervonden van de Verenigde Staten en heeft veel ernstige tegenslagen geleden sinds de sancties tegen Rusland de geplande start van de pijplijn in 2015 tot stilstand brachten . Oekraïne en haar technocratische controleurs worden nu geconfronteerd met het feit dat zij zichzelf in een niet-verkiesbare positie plaatsen, aangezien het Oekraïense marionettenregime het tegenstrijdige doel nastreeft om te genieten van de jaarlijkse transitvergoedingen van $ 2-3 miljard (3% van het bbp) verdiend met Russisch gas naar Europa over zijn grondgebied gaan en tegelijkertijd willen integreren in de falende Euro-energiemarkt. Gazprom’s CEO Alexei Miller bevestigde dat de vrees van Oekraïne voor deze verloren inkomsten goed gefundeerd is toen hij op 28 april 2018 zei dat na de voltooiing van het project“Volumes van dergelijke doorvoer zullen veel lager zijn, waarschijnlijk 10 tot 15 miljard kubieke meter / jaar” (15% van het huidige volume).

De Oekraïense premier, Volodymyr Groysman, gaf commentaar op de voorgestelde Amerikaanse sanctiedreiging: “de bouw van Nord Stream 2 is een soort Russisch energie-wapen. Ze willen dit energiewapen gebruiken om Europese partners te beïnvloeden. Oekraïne is categorisch tegen de bouw. We danken de Verenigde Staten voor hun steun voor dit belangrijke onderwerp “.

Al een week voor de opmerkingen van Groysman, werd in de Amerikaanse senaat een bi-partijgebonden wetsvoorstel ingediend waarin wordt opgeroepen tot sanctionering van alle schepen die meewerken aan de Nord Stream 2-build. Tom Cotton, een van de senatoren die de resolutie mede sponsoren: “Als het project niet wordt gestopt, zal Moskou de pijpleiding gebruiken om de oostelijke naties te splitsen van die in Midden- en West-Europa. De Duitse regering moet Poetin deze mogelijkheid ontnemen om de NAVO-alliantie te verzwakken. Als Berlijn niet handelt, zullen de Verenigde Staten dat doen. ‘

Lees ook:  Omzigt-affaire toont schokkende dominantie van macht

Het denken van Perry, Groysman en Cotton weerspiegelt de hoogte van waanideeën en wanhoop van de westerse technocratische elite die sinds 2013 hun zorgvuldig geplande systeem van economische, energie, militaire en politieke controle over de transatlantische slip wegzagen. was het jaar waarin Rusland en China samen met andere Euraziatische landen begonnen met het creëren van een alternatieve nieuwe multipolaire wereldorde, te beginnen met de oprichting van het Belt and Road Initiative in september 2013 , gevolgd door de Russische interventie in Syrië 2015 en de eenmaking van de Euraziatische Economische Unie met de BRI.

Natuurlijk, in plaats van toe te geven dat de desintegratie van Europa en de breuk tussen Oost- en West-Europa iets te maken heeft met hun eigen verkeerde denken, kunnen deze technocraten en neo-tegens alleen zichzelf de schuld geven van Rusland als de oorzaak van alles wat verkeerd is met hun wereld. Misschien hebben de voorwaarden van de draconische soberheid om het failliete financiële stelsel te dienen iets te maken met de ineenstorting van de stabiliteit van de Europese Unie. Misschien heeft de door de NAVO geleide drang om nucleaire kip met het raketschild om Rusland en het collectieve veiligheidspact van de NAVO te spelen er iets mee te maken? Of misschien hebben de verminderde levensstandaard die gepaard gaat met de koolstofemissiereducties die bijna een groot deel van de ‘groene’ energiekosten van Europa en de verminderde productieve industriële macht hebben verdubbeld, iets te maken met de problemen van Europa.

Nord Stream 2 en de BRI: A Hope for Europe

De realiteit is dat de Nord Stream 2-pijpleiding van Rusland een belangrijke reddingslijn is voor een belegerd Europa en een economische toegangspoort biedt tot een bredere Europese integratie in het groeiende infrastructuurcomplex van de Nieuwe Zijderoute, die voor het eerst in tientallen jaren productieve investeringen op lange termijn biedt gekoppeld aan de ECHTE (versus speculatieve) groei van de Europese fysische economieën met rail-, energiecorridors, telecommunicatie die van oost naar west (en steeds meer van noord naar zuid) verbindt op manieren die slechts enkele jaren geleden ondenkbaar waren. Vooruitlopend op de dreiging van Perry, zei de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Heiko Mass , in januari 2019 dat “vragen over het Europese energiebeleid door Europa moeten worden beslist. Niet de VS. Het opleggen van unilaterale sancties tegen Nord Stream 2 is niet de oplossing “.

Europeanen beginnen in de gaten te houden dat er nu twee concurrerende systemen zijn die de wereld in twee tegengestelde richtingen trekken en dat Europa steeds vaker onder een kooi zonder toekomst is gevallen. Alleen al in de afgelopen twee maanden zijn er grote deals getekend met uitbreiding van het Chinese spoor, de havens en de infrastructuur naar Griekenland, Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje en het opwaarderen van elke natie daartussenin. Na de toetreding van Italië tot het BRI in maart volgden soortgelijke MOU’s die in april en april door Zwitserland en Luxemburg werden ondertekend, terwijl Griekenland de krantenkoppen behaalde als lid van de 16 + 1 landen in Midden- en Oost-Europa die met China’s BRI werkten.

Lees ook:  Trump belooft "absoluut schokkende" onthullingen

Of nationalistische leiders zoals president Trump en andere figuren in Europa de diepe staatsdreiging voor oorlog en economisch fascisme blijven weerstaan ​​door samen te werken met de alliantie tussen Rusland en China of zich te onderwerpen aan de grillen van de technocraten en hun in Londen gecentreerde managers, moet nog komen gezien.Comments

comments