Waarom de Russische overwinningsdag cruciaal was voor het overleven van ‘Europese waarden’

Waarom de Russische overwinningsdag cruciaal was voor het overleven van ‘Europese waarden’

30 mei 2019 0 Door Indignatie redactie

Dit is de Last Post-ceremonie bij de Menenpoort in België op 18 april 2018 . Het werd elke nacht sinds 1928 uitgevoerd, behalve tijdens de Duitse bezetting. Wat u hierboven ziet is, zoals ik het berekenen van de 31.237 steprestaties; op het moment van schrijven is het nog eens 401 keer gebeurd en zal het morgenavond opnieuw plaatsvinden. Via deze poort – veel herbouwd – passeerde de meerderheid van de Britse rijksmilitairen in de Eerste Wereldoorlog. Waaronder mijn oudoom Roland Lines ( gedood in 1916 ) en grootvader John Thompson van mijn vrouw, die er helemaal doorheen is gekomen.

Battle of Britain Day wordt herdacht met flypasts en plechtige ceremonies. Op de Memorial Day in de VS worden veteranen en militaire graven opgeruimd en versierd. Al tientallen jaren is er een permanente bewaker bij het graf van de onbekende soldaat op de begraafplaats van Arlington . Remembrance Day , gevierd door het Gemenebest ( en zelfs in Moskou een keer ) trekt steeds grotere menigten aan in Ottawa . In 2000 werd een ongeïdentificeerd lichaam hersteld van een van de Canadese grafsites rond Vimy Ridge en begraven in een sarcofaag op het National War Memorial in Ottawa met een enorme menigte toeschouwers. Sinds 1945, Nederlandheeft Ottawa tienduizenden tulpenbollen gestuurd als dank voor de bevrijding door het Canadese leger . Sinds 1947 heeft Oslo een gigantische kerstboom gestuurd voor Trafalgar Square . D-Day-herdenkingen zijn elk jaar groter . Het Juno Beach Centre werd geopend in 2003 – 59 jaar na het evenement. Het American Cemetery Visitor Center in Normandië werd vier jaar later geopend.

” We zullen ze onthouden “. Mensen herinneren het zich: op verschillende manieren, op verschillende tijdstippen. Tim Cook beschrijft hoe de herinnering aan de overwinning van het Canadese korps op Vimy Ridge in de loop der jaren in de was is gekomen en is afgenomen tot vandaag de dag alles anders verduistert.

Het is waar dat regeringen verschillende motieven hebben om dit of dat te benadrukken, maar als de mensen niet volgen, vallen de gedenkplaatsen plat. En tradities groeien: in Canada het plaatsen van iemands papaver – de Eerste Wereldoorlog symbool gedurende de Commonwealth – op de Grave lijkt spontaan te hebben ontwikkeld. Al deze gevarieerde ceremonies, retrospectieve gedenktekens, veranderende attitudes gaan door in veel landen zonder de begeleiding van snarky op-ed schrijvers die brullen over pronkzucht , legitimiteit , onheilspellende nostalgie , persoonlijkheidsculten , militaire spieren , rammelende zwaarden of bestendigen van een oorlogsmystiek om te falen populariteit.

Behalve over Rusland.

Natuurlijk, niet, nooit, niet over Rusland.

Overwinningsdag – 9 mei in Rusland vanwege tijdzones in plaats van de 8-mei VE-dag gevierd door de westerse geallieerden. Hier is een video van het echte werk en hier is een re-enactment .

Sommige cijfers. Er is een ruwe overeenkomst dat 80% van de Duitse en Duitse geallieerde militaire slachtoffers plaatsvond aan het Sovjetfront; de rest van ons – VK, VS, Canada, Australië, India, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en alle Europese verzetsbewegingen – goed voor de overige 20%. In het proces stierven volgens de laatste cijfers 27 miljoen Sovjetburgers.

Een po litical officier ondervraagden zijn geweer bataljon in januari 1945 en vond dat 208 van de 300 soldaten een familielid gedood door de Duitsers had gehad ; Ik betwijfel of een van de Amerikaanse, Britse of Canadese bataljons die aanvielen op D-Day hetzelfde zou hebben gevonden. Sovjet soldaten die het van Moskou naar Berlijn haalden – en ik heb er zelfs één keer ontmoet – hebben maandenlang gevochten door de totale vernietiging van hun thuisland . Anglosphere-oorlogen worden meestal buiten het podium gevoerd: we hebben geen idee . Voor de Sovjets een aantal van de vernietiging – schat natuurlijk . De heilige oorlog is het volkslied geworden en het Russische publiek staat op en ontdekt wanneer ze het horen . Andere landen hebben andere liedjes, maar voor Rusland was de Tweede Wereldoorlog het slachthuis.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  PAUS IN PANIEK POLITIE DOET INVAL VATICAAN BANK 5 TOPMANAGERS GEARRESTEERD

Voor ons was het slachthuis 1914-1918 toen ongeveer 60.000 Canadezen werden gedood (bevolking dan ongeveer acht miljoen). De vader van Gregory Clark vertelde hem en zijn broer dat ze door de steeg moesten lopen, want van alle zonen in die straat waren zij de enigen die nog leefden . (En het irriteert me dat de meeste Canadezen nog nooit gehoord hebben van Canada’s Honderd Dagen of weten wat 8 augustus betekent.) 1939-1945 doodde ongeveer 40.000 Canadezen (ongeveer elf miljoen inwoners) dus natuurlijk het Elfde Uur van de Elfde Dag van de Elfde Maand is meer heilig voor ons dan 7/8 mei.

Dit zijn heilige data. Waren de oorlogen “de moeite waard”? Wie kan het zeggen? Alternatieve geschiedenis is niet overtuigend. Wat er gebeurde, gebeurde. Maar het lijden en de opoffering is eer en herinnering waardig.

Maar hoe dan ook, wie zou durven zeggen dat de nederlaag van het Hitlerisme geen “heilige oorlog” was? Alleen ‘ zelfhaatende Russen ‘, zoals Paul Robinson het verwoordt: ‘de zichzelf hatende Rus moet ook iets positiefs over de Russische geschiedenis ontkennen.’

In één woord: de USSR heeft Hitler met aanzienlijke hulp van de rest verslagen en de wereld van die duistere en vreselijke toekomst veranderd. Tegen enorme kosten.

Dus, Masha Gessen, verlies je snark: het is je grootmoeder’s dag : ik weet dat je betaald wordt om te geloven wat je gelooft dat er betaald moet worden, maar er is een realiteit die er is en zonder Zhukov en de rest (ook Stalin) zou je Ik leef nog in 1981 om de USSR te verlaten. Zelfhaatend.

Oorlogen zijn verschrikkelijk. Mensen worden gedood door fouten, corruptie, incompetentie, ongeluk, willekeurige gebeurtenissen. Moed en zelfopoffering ook. Hogere ups besluiten dat dit regiment een afleidingsaanval moet plegen; honderden gedood. Iemand let niet op, leest de kaart verkeerd, kijkt in de verkeerde richting; honderden gedood. Het is nooit een wedstrijd tussen de Aartsengel Michael en Satan: het zijn alleen mensen. Maar dit alles moet worden herdacht en gerespecteerd: mensen – uw mensen – hebben geleden en zijn gestorven om de toekomst waarin u leeft te maken.

Ja, de geschiedenis van Victory Day in de USSR / Rusland is gevarieerd, is kneedbaar en is opnieuw bedoeld om in The Story Of The Moment te passen. Er was een groot feest in juni 1945 – Zhukov op een paard , nazi-spandoeken . Maar Stalin hield er niet van om de schijnwerpers te delen en Zhukov werd een beetje te groot en de viering vervaagde. Victory Day begon opnieuw te verschijnen in 1965 en groeide tot 1985. Het leed onder de algemene achteruitgang totdat het terugkwam in 1995 – het vijftigste jubileum -. Het is nu onderdeel van de militaire parade van mei en is de grote dag van het moderne Rusland.

Maar Rusland / USSR staat niet alleen in het herontwerpen van het verleden: waarom zou Canada 80 jaar wachten om te beslissen dat het een graf van de onbekende soldaat nodig had, gedood tijdens een veldslag in 1917; waarom zouden Amerikanen zes decennia later besluiten dat D-Day een herdenkingsmuseum nodig had? Het is gecompliceerd, het is betrokken: er is geen eenvoudig antwoord. Mensen vergeten het niet, maar ze moeten wel worden herinnerd en regeringen denken dat ze enig voordeel zullen behalen door hen eraan te herinneren. Dus in het Westen, dus in Rusland.

Dus ja. Poetin, of iemand in zijn apparat, heeft heel goed gezegd dat we een grote militaire parade nodig hebben op Victory Day (die we gaan veranderen in een Really Big Event) omdat de NAVO uitbreidt, Washington en de EU sanctioneren, en de verenigde stem van de Westerse MSM beschuldigt en we hebben steun nodig. Tijd om

  • duw de Grote Patriottische Oorlog
  • die we hebben gewonnen
  • en laten zien dat we vandaag de dag veel effectief wapentuig hebben
  • voor het geval iemand het opnieuw probeert te doen.

Maar als de bevolking er niet bij hoort, valt het plat. Ik noemde de klaprozen op het graf in Canada als een teken dat, ongeacht de cynische motieven die je aan regeringen kunt toeschrijven, de bevolking reageert en het echt maakt, of niet, en het blootstelt aan nep.

Terug naar Rusland: het onsterfelijke regiment. Een spontane ontwikkeling die de grijnzende minachting van de westerse commentator laat zien als een ” rinkelende cimbaal “. Begonnen in Tomsk in 2011, was het de bedoeling dat gewone mensen, met portretten van voorouders die de oorlog hadden doorstaan, na de officiële optocht zouden marcheren. Het idee is verspreid over Rusland en de rest van de wereld . Er is niets dat suggereert dat het niet groter zal worden. En waarom niet? Hoe zou de wereld er uit zien zonder hun 80% en onze 20%? Lees de sneaky en onwetende take van RFE / RL ; daarna, om je gehemelte te reinigen, lees Gilbert Doctorow’s respectvolle en begripvolle mening .

Ze stierven zodat we zouden kunnen leven.

Oh, en sprekend over “Europese waarden”; zonder de Sovjets (80%) en de Anglosphere (20%), zouden de “Europese waarden” van vandaag veel meer leer en recht-gearceerde saluut hebben dan ze vandaag doen, toch?Lees ook:  Democraten sluiten een deal met de doodscultus: kun je hardbal spelen in een pandemie?

Comments

comments