Washington’s Mighty Warriors: Dodgers en schurken

Washington’s Mighty Warriors: Dodgers en schurken

31 mei 2019 0 Door Indignatie redactie

Onthoud de regel van Shakespeare “hij grappen uit naar littekens die nooit een wond hebben gevoeld?” Dat epitheton had geschreven kunnen zijn met National Security Advisor John Bolton in gedachten. Bolton was notoir een tochtversperring tijdens de oorlog in Vietnam, zoals zijn huidige baas, niet vanwege enige scrupules met betrekking tot wat er gebeurde, maar uit bezorgdheid om zijn eigen droevige ezel. Er wordt nu geloofwaardig aangenomen dat hij de drijvende kracht is achter de straf die Venezuela wordt opgelegd en, veel gevaarlijker, de sluipende escalatie die plaatsvindt in het Midden-Oosten die Iran probeert te misleiden tot een oorlog die zou leiden tot oorlog . Bolton, die de onderscheiding “Verdediger van Israël” heeft gekregen, is lange tijd een uitgesproken voorstander geweest van het aanvallen van Iran en nu heeft hij de macht om precies dat te doen.

De psychopaten in het Witte Huis doen alsof de Verenigde Staten ‘en hun bondgenoten’ worden bedreigd door Iran, een belachelijke verwaandheid op zich, aangezien de Perzen enorm worden gewond door de aanwezigheid van de lokale VS en door de wapens die op hun plaats zijn. in de regio in handen van de Saoedi’s en Israëli’s. Israël is, men zou zich kunnen herinneren, tot de tanden bewapend door de weldadigheid van de Verenigde Staten en is ook de enige kernwapenmacht van de regio vanwege de diefstal van Amerikaanse technologie en verrijkt uranium. De Saoedi’s staan ​​op het punt om nog eens $ 8 miljard Amerikaanse wapens te ontvangen als gevolg van de ‘Iraanse dreiging’. Dat Trump de wapenverkoop op zijn eigen twijfelachtige autoriteit heeft geregeld, omdat een “noodoproep” sommigen in Washington en de media lijkt te storen ,

Trump heeft al bommenwerpers naar het Perzische Golfgebied en een vliegdekschip gestuurd en hij voegt nu 1500 extra troepen toe omdat de Iraanse dreiging naar verluidt toeneemt. De vermeende dreiging zelf is gebaseerd op algemene Israëlische intelligentie over wat de Iraniërs zouden kunnen doen als ze ervoor kiezen te reageren op druk vanuit de VS. Naar verluidt suggereert de inlichtingendienst dat er aanvallen op Amerikaanse diplomatieke missies in Irak kunnen plaatsvinden, wat heeft geleid tot de evacuatie van personen ten laste en onnodig personeel van de posten in Bagdad en Irbil. Er wordt ook beweerd dat de Iraniërs anti-scheepsraketten op kleine kustvaartuigen monteerden om tegen Amerikaanse oorlogsschepen in te zetten.

Het Pentagon beweert dat het fotografisch bewijs heeft van de anti-scheepsrakettenbedreiging, maar Gareth Porter heeft de analyse die door het Witte Huis is geproduceerd, gesloopt en merkt op dat de echt gevaarlijke raketten grotendeels aan de wal zijn en verborgen.

Lees ook:  TRUMP ZE HEBBEN EEN PLAN

De realiteit is dat de uitvoerende macht van de federale regering in essentie een nep-oorlogsondersteuning aanleert van geen enkel denkbaar nationaal belang dat gebaseerd is op leugens en mogelijk zelfs een ‘valse vlag’-operatie omvat die Iran zal veroordelen voor iets dat het niet heeft gedaan. Sommigen hebben het vergeleken met de aanloop naar Irak, wat een redelijk oordeel is, maar je moet wel vermoeden dat de huidige situatie veel erger is, omdat een oorlog met Iran potentieel veel schadelijker is voor de werkelijke Amerikaanse belangen dan Saddam Hussein ooit was. Iran zal terugvechten en beschikt over capabele verdedigingen, wat betekent dat Amerikanen, geen Israëli’s of Saoedi’s zullen sterven. Zo ook vele duizenden onschuldige Iraanse burgers. En er zullen nieuwe triljoenen dollars zijn om toe te voegen aan de toch al verlammende oorlogsschuld die Washington wordt vergaard en absoluut niets om op zijn beurt te laten zien.

Als er hoop op de horizon is, zou het kunnen komen uit een aantal berichten in de media dat president Donald Trump behoorlijk geïrriteerd was met het advies dat hij kreeg van Bolton en minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo. Hij zou naar verluidt het licht hebben gezien toen de poging tot staatsgreep in Venezuela zich niet zoals gepland ontwikkelde, wat resulteerde in enkele opmerkingen van de president dat hij was misleid door te denken dat de verandering van het regime “gemakkelijk” zou zijn. Hij heeft sindsdien verklaard dat hij wil geen oorlog met Iran, hoewel zijn daden anders doen vermoeden, en sommige nieuwsberichten suggereren dat hij ongelukkig is en in het bijzonder tegen Bolton in.

Jammer genoeg hebben de strijders die op dit moment in Washington de shots aan het opnemen zijn, geen idee waar ze aan beginnen. De enige voormalige soldaat onder hen is Pompeo, een afgestudeerde uit West Point. Hij miste Vietnam en is nooit betrokken geweest bij daadwerkelijke gevechten. Hij is ook een christelijke zionist die een grote oorlog in het Midden-Oosten verwelkomt in de hoop dat dit de wederkomst van Jezus Christus tot stand zal brengen.

Noch Pompeo, noch Bolton heeft enig begrip dat oorlog de dood betekent. Als Bolton zijn zin krijgt, zullen vele duizenden sterven en de Verenigde Staten zullen bijna door de hele wereld worden beschimpt. President Donald Trump voor al zijn zelfbenoemde ‘geniale’ status lijkt die realiteit ook niet te begrijpen. Voor hem kunnen megadees en nationale vernedering niet veel meer betekenen dan de cijfers op een balans als men de kosten voor de bouw van een gebouw oprekent.

Deze dreigende tragedie moet worden gestopt. In 2003 kwamen honderdduizend Amerikanen bijeen in de Washington Mall om te protesteren tegen de drang om Irak binnen te vallen. Zoiets heeft zich nog niet ontwikkeld, maar de mensen moeten opstaan ​​om te eisen dat de regering ophoudt en ophoudt dingen te doen in hun naam die geen enkele Amerikaan helpen, maar in plaats daarvan alleen dood en vernietiging brengen. Trump beloofde dat te doen toen hij naar de president rende. Het is verleden tijd dat hij die belofte nakomt.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Westerse Media liegen over de door VS gesteunde coup in Bolivia

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Toont eindelijk solidariteit met Griekenland en bestraft Erdogan Turkije!
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments