Speciale rapporteur van de VN voor foltering brengt een anti-assange-campagne aan het licht

Speciale rapporteur van de VN voor foltering brengt een anti-assange-campagne aan het licht

1 juni 2019 0 Door Indignatie redactie

Democracy Now  heeft  een grondig interview  afgenomen  met de speciale VN-rapporteur, die  ontdekte dat een samenwerking tussen meerdere regeringen in “een meedogenloze en ongebreidelde campagne van publieke pesterijen, intimidatie en laster” zo’n zware druk op WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft gelegd en zoveel schade heeft aangericht naar zijn psychologisch welbevinden dat het alleen als marteling kan worden omschreven.

Het  interview van 15 minuten  is verreweg de diepgaandste analyse van de bevindingen van de VN-speciaal rapporteur Nils Melzer die ik tot nu toe heb gezien, en ik raad ten zeerste aan deze volledig te volgen voor een duidelijke uitleg van de vervolging van Assange en de fysieke, psychologische en juridische misbruiken die hem zijn toegebracht.

Maar ik ben dit artikel aan het schrijven om een ​​specifiek deel van dit interview te benadrukken, en ik ben er vrij zeker van dat ik het opnieuw en opnieuw zal citeren in mijn toekomstige berichtgeving over de benarde situatie van Assange, omdat het perfect met groot gezag een aspect van zijn vervolging illustreert dat is verdwenen zwaar ondergewaardeerd ondanks de onberekenbare schade die het heeft toegebracht aan Assange, zijn zaak en de samenleving als geheel.

Terwijl hij discussieert over de onterecht gestapelde vooroordelen die Assange tegenkomt in de regeringen die deelnemen aan zijn vervolging, zei Melzer  iets  heel, heel interessant, dat ik in de volgende tekst vet zal weergeven:

“Ik geloof dat we een stapje terug moeten doen en al deze procedures moeten bekijken, hoe ze zijn uitgevoerd en tot onze eigen conclusies moeten komen of deze eerlijk zijn. We moeten ook een stap terug doen en kijken naar dit hele verhaal van vermoedelijke verkrachter; narcist; zelfzuchtig, ondankbaar persoon; hacker, en kras het oppervlak een beetje en kijk wat daar beneden is. Toen ik in december vorig jaar voor het eerst werd benaderd door zijn verdedigingsteam om bescherming te zoeken tegen mijn mandaat, was ik terughoudend om dat te doen, omdat ook ik was getroffen door dit vooroordeel dat ik door al deze mensen had geabsorbeerd, weet u , de verhalen verspreidden zich in de loop der jaren in de media. En alleen toen ik een beetje kraste, zag ik hoe weinig fundering er was om dit te ondersteunen en hoeveel fabricage en manipulatie er in dit geval is. Dus ik moedig iedereen aan om in dit geval echt onder de oppervlakte te kijken. “

Het horen van een VN-deskundige legde dit uit met zo’n eerlijkheid, nederigheid en duidelijkheid is misschien wel het meest aangename verbazingwekkende ding dat ik ooit heb gezien in de hele tijd dat ik bezig ben geweest met politiek commentaar.

WikiLeaks-aanhangers zoals ik hebben al lang ons best gedaan  om de ongelooflijke massale lastercampagne tegen Assange onder de aandacht te brengen, die mensen over alle politieke facties in de hele westerse wereld overtuigde dat hij een stinkende spionverkrachter van het Nazi-Kremlin is die uitwerpselen op ambassadewanden smeert en misbruikt zijn kat, maar we worden bijna universeel afgewezen door goedgelovige mediaconsumenten die geloven dat de informatie die ze over Assange hebben ontvangen een juiste weerspiegeling is van de realiteit. En nu komt deze buitenstaander die dezelfde uitstrijkjes heeft onderschreven als alle anderen, maar vanwege zijn unieke positie (en waarschijnlijk ook vanwege een ongewoon gezonde geest), was hij in staat om alles te zien voor wat het is en beschrijf het voor iedereen om te zien.

Caitlin Johnstone ⏳ on Twitter

Debunking All The Assange Smears Here it is, the comprehensive debunking of the 27 most common smears against Julian Assange. This is an ongoing project, so if there’s anything missing or inaccurate just let me know. #FreeAssange #ProtectJulian https://t.co/ZKGwFkh5p0

Voor iemand zoals ik die de hele tijd schrijft over de  primaire agenda van de machtigen om het dominante verhaal te beheersen , is het buitengewoon verheugend om de giftige invloed van massamediale lastercampagnes op zo’n directe, eenvoudige en gezaghebbende manier te benadrukken. Het vermogen van de eigenaars van de politieke / mediaklasse om iedereen in diskrediet te brengen en te neutraliseren die een bedreiging vormt voor hun interesses, simpelweg door de verhalen over hen te herschikken, is een van de meest destructieve psychologische wapens in hun arsenaal, maar het is moeilijk om te benadrukken voor reguliere publiek begrip zonder getuigenissen zoals die van Melzer.

De belangrijkste reden waarom het zo moeilijk is om het publiek ervan te overtuigen dat ze zijn opgenomen door propaganda en lastercampagnes, is omdat voor een of andere stomme reden een van de meest schandelijke dingen die iemand in onze samenleving kan doen, voor de gek gehouden wordt. Het toegeven dat je gedupeerd bent, neemt enorme nederigheid en moed in zo’n samenleving, en de meeste mensen zijn te bang om die muur van schaamte en cognitieve dissonantie te schalen om bereid te zijn het onder ogen te zien.

Als we de verhalende dominantie van de machtigen willen overwinnen, is het essentieel dat we een manier vinden om die schaamte te verschuiven van degenen die voor de gek zijn gehouden door hen die hen voor de gek houden. We zullen weten dat we in een gezonde samenleving leven als een manipulator schandelijker en taboe wordt dan onnozel te zijn.

Vandaag hebben we een kleine maar zeer positieve stap in die richting gezet.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments