Spijbelaars uit naam en gesteund door George Soros

Spijbelaars uit naam en gesteund door George Soros

3 juni 2019 0 Door Indignatie redactie

Greta Thunberg, die wereldwijd scholieren inspireerde om te gaan ‘spijbelen voor het klimaat‘, gaat een jaar op vakantie.

Het kind is zestien, en blijkbaar geen zin in school. Ze gaat liever reizen. Ze wil naar New York en Chili, maar door haar klimaatactivisme ziet ze zich genoodzaakt af te zien van het vliegtuig. Haar familie zoekt nu uit hoe ze het best die reis kan maken per boot. ZeilbootRoeiboot? Of zo’n luxe ‘Oceaanstomer‘ met volop ‘entertainment‘ aan boord, die een klein vermogen kost, vergeleken bij het vliegtuig. Ze kan wellicht ook aanmonsteren als keukenhulp op zo’n extreem vervuilende vrachtboot.

Vroeger had je ook van die tieners die geen zin meer hadden in school. Het begon met spijbelen, wat doorgaans niet best viel bij de ouders, en anders waren daar nog de leerkrachten, en de ambtenaren die toezagen op de naleving van de ‘leerplichtwet‘. Als die kinderen echter écht de ‘wijde wereld‘ wilden verkennen, liepen ze weg van huis. Liftend, en als verstekeling op boten, in goederentreinen en vrachtauto’s joegen ze op de romantiek van het ‘vrije bestaan‘. In de meeste gevallen liep dat niet goed af, en werd het het ‘harde bestaan‘.

In dit geval, zo begrijp ik uit het nieuws, fungeren haar ouders als reisbureau en pinautomaat. Greta heeft dus een extreem kostbare hobby, ‘het Klimaat Redden‘, waar anderen voor mogen betalen. Die ‘Celebrity Tour’ is het toppunt van verspilling, niet anders dan al die andere ‘Sterren‘ die in hun privé-vliegtuig, of met hun privé-jacht, of luxe camper, de hele wereld over reizen om zich te laten zien op al die ‘Klimaat-Conferenties‘, of in ‘betrokken documentaires‘ die als paddestoelen uit de grond zijn geschoten. Ook allemaal mensen die veel gespijbeld hebben, vrees ik, en niet goed hebben opgelet tijdens de lessen die ze nog wel gevolgd hebben. Want de ‘Wet van Behoud van Ellende‘ zegt dat je ‘Carbon-Footprint‘ niet kleiner wordt als je ‘Goede Bedoelingen‘ hebt.

Lees ook:  Laten we afwachten, maar geen verrassing, als BREXIT niet gebeurt

Ongetwijfeld zijn er al grote multinationals die kansen ruiken om dat kind als uithangbord voor hun product te gebruiken. Gratis overtocht van Southampton naar New York met de ‘Queen Mary 2‘? Ik kan het haar van harte aanbevelen! Onvergetelijke ervaring. ‘Tesla-met-chauffeur‘ in New York, met de complimenten van ‘Über‘? Dan de dieseltrein van New York naar Miami. Werkelijk schitterend! En aansluitend een cruise van Miami naar Valparaiso, met stops op idyllische plaatsen.

Je kunt zo’n onvolwassen dromer natuurlijk niet alleen laten reizen, dus er moet ook plek zijn voor haar erg ‘betrokken‘ ouders. En anders mogen ze mij en mijn vrouw mailen als ‘gesponsorde vrijwilligers‘. Voor zo’n buitenkansje wil ik best wel wat ingestudeerde tekstjes ophoesten voor een camera, of een ‘lezing‘ houden aan boord van de ‘Queen Mary 2‘ tijdens de oversteek over ‘zielige zeeleeuwtjes‘ in modelstaat Zweden. In mijn geval zou het opzichtig hypocriet zijn, want ik hou van reizen, maar dat is toch beter te pruimen dan iemand die écht denkt op deze manier ‘het Klimaat‘ van dienst te kunnen zijn.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Pensioenmisère: dramatische gevolgen voor samenleving nog altijd onderkend

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Klimaat, stikstof, PFAS en jawel terug naar 100 k/u dankzij globalisatie
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments