Chinese video dringt aan voor oorlog met VS.

Chinese video dringt aan voor oorlog met VS.

4 juni 2019 0 Door Indignatie redactie

Staatsgestuurde media roepen op tot ’till the end’, en roept op tot harde sancties tegen Amerikaanse bedrijven

De door de communistische partij gecontroleerde media in China versterkten de woordenstrijd met de Verenigde Staten en drongen recent aan op een escalatie van het aanhoudende handelsgeschil tot een grootschalig conflict.

“China moet bereid zijn om een ​​langdurige oorlog te voeren”, zegt een vier minuten durende, anti-Amerikaanse video die vijf dagen geleden op een Chinese dienst voor het delen van video’s werd geplaatst.

“De buitensporige en zelfzuchtige strategie van Trump zou kunnen werken voor kleinere landen, maar het zal nooit voor China werken”, waarschuwt de video. “Om een ​​goed geschreven artikel in de Global Times te citeren: als de Amerikanen willen vechten, zullen we ze tot het einde bestrijden! En we zullen vechten tot de Stille Oceaan in tweeën splitst!” Global Times is de communistische partij van China’s nationalistische en anti-Amerikaanse nieuwsuitzending.

Tijdens de voice-over worden afbeeldingen van vrachtschepen, vrachtwagens en zeecontainers in China en geavanceerde technologische faciliteiten in China getoond. Een Apple-winkel en een Boeing-jetliner verschijnen ook in de video en Amerikaanse fast-foodbedrijven in China. De kritiek van de Verenigde Staten wordt geïllustreerd met afbeeldingen van het Amerikaanse Capitool.

De video werd gepost op Watermelon Video, een platform voor het delen van korte video’s dat onder controle staat van Beijing State Administration of Radio and Television, het propaganda-controlekantoor dat alle online- en broadcast-inhoud reguleert. Alles wat wordt uitgezonden of gepubliceerd aan de naar schatting 300 miljoen Watermelon-gebruikers wordt daarom beschouwd als goedgekeurd door hoge leiders van de heersende Communistische Partij van China.

Uitzendingen of online rapporten die de officiële regels overtreden, kunnen resulteren in de sluiting van de winkel en de gevangenisstraf van zijn redacteuren of verslaggevers.

De ontstekingsvideo werd geproduceerd door een militante online propagandagroep genaamd Mars Phalanx, die bekend staat om het produceren van radicale video’s.

Analisten van Chinese propaganda zeiden dat het plaatsen van het video-aansporingsconflict met de Verenigde Staten een verschuiving in het officiële communistische partijbeleid betekent ten gunste van meer hardlijn anti-Amerikaans beleid.

Het rapport zei dat de aankondiging door president Trump van verhoogde tarieven voor Chinese goederen eerder deze maand een escalatie van het handelsgeschil was.

“Dit is een onverholen dreiging van een modern imperialistisch land,” zei de video. “Nu ze ons niet kunnen afschrikken met militaire krachten, nemen ze hun toevlucht tot economische maatregelen.”

De video zei dat compromissen en concessies “geen medelijden van de vijand kunnen krijgen, kijk maar naar het geval van ZTE.”

De Amerikaanse overheid legde in 2018 sancties op aan het Chinese telecommunicatiebedrijf ZTE wegens het overtreden van Amerikaanse wetten door goederen naar Iran en Noord-Korea te exporteren.

De sancties werden echter na enkele maanden op onverklaarbare wijze opgeheven op basis van een oproep van Chinese leiders om Amerikaanse bedrijven Amerikaanse onderdelen aan het bedrijf te verkopen.

Een tweede Chinees telecombedrijf, Huawei Technologies, is aangeklaagd voor soortgelijke illegale export naar Iran.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Wat zit er achter de opkomst van islamofobie in Frankrijk?

Het Chinese Ministerie van Handel heeft op 19 mei aangekondigd dat China zal worden gedwongen tegenmaatregelen te nemen tegen de nieuwe Amerikaanse tarieven.

Volgens de video heeft de Trump-regering een handelsoorlog gelanceerd ‘in de naam van de bescherming van hun eigen intellectuele eigendom’.

“Wat Amerika doet, is om zijn eigen concurrentievoordeel te beschermen en China’s vooruitgang bij het upgraden van onze industrie te belemmeren”, voegt de video toe, eraan toevoegend dat overgave in de concurrentie van hoogtechnologische technologie de volgende generatie Chinezen zou beletten om “te concurreren en waardig te leven” .”

Als reactie roept de video de Chinese regering op om sancties op te leggen aan Amerikaanse bedrijven die zaken doen in China, waaronder Boeing, Walmart, GE, Ford, McDonald’s, KFC, Apple en Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen.

China moet ook zijn grote posities in Amerikaanse staatsobligaties verkopen en de uitvoer van zeldzame aardmetalen verbieden.

Verder spoort de video aan het afsnijden van Chinese industrieën die worden gecontroleerd door Amerikaanse bedrijven in China, zoals het fastfoodbedrijf Yum China en Coca-Cola, die volgens het rapport al meer dan $ 200 miljard per jaar aan winsten uit China zouden kosten.

Volgens de video gaat de handelsoorlog over politiek, niet over economische verschillen.

“De handelsoorlog zelf is niet het doel maar slechts een middel om een ​​doel te bereiken”, zegt de video. “In wezen is de handelsoorlog een competitie van algemene nationale sterkte tussen China en de VS.”

Het handelsgeschil werd niet geïntroduceerd door Trump, maar werd in plaats daarvan opgezet door anti-Chinese groepen, beweert de video.

“We moeten voorbereid zijn op de uitbreiding van de handelsoorlog, omdat de Verenigde Staten in de kern een land is dat kracht bewondert”, aldus de video. “Het is een kwestie van de toekomst van ons land, en China mag geen concessies doen, het fortuin is voor de stoutmoedigen, alle imperialisten zijn papieren tijgers!”

Het rapport sloot af met ondersteuning van de reactie van de Chinese regering op de Amerikaanse tarieven.

Guo Wengui, een dissidente Chinese miljardair, zei dat de uitzending van de oorlogszuchtige video deel lijkt uit te maken van een nationale propagandacampagne in China door de Communistische Partij.

“Eigenlijk is het video bedoeld om de emoties op te wekken en een psychologische [oorlogsvoering] -campagne die is ontworpen om de loyaliteit van mensen en het aansprekende nationalisme te inspireren,” zei Guo in een interview.

“Dit is een standaard truc gebruikt door de Communistische Partij sinds Mao Zedong,” voegde hij eraan toe.

Guo zei dat een dergelijke campagne zou kunnen worden gebruikt door Chinese leiders die mogelijk de voorwaarden scheppen voor het lanceren van een militaire aanval op Taiwan, het verder onderdrukken van de vrijheden in Hong Kong of als een aanloop naar een botsing met de Amerikaanse strijdkrachten in het betwiste zuiden China Zee.

Guo drong er bij de Nationale Veiligheidsraad van het Witte Huis, het Pentagon en de Amerikaanse inlichtingendiensten op aan de video van dichtbij te bestuderen voor aanwijzingen voor toekomstige Chinese acties.

Door de release van video toe te staan, proberen de leiders van de Chinese Communistische Partij (CCP) mensen aan te sporen achter de CCP te komen en een plan op te stellen voor nationale oorlogvoering tegen de VS, “zei Guo.

“Dit is geen grap van de CCP omdat ze echt een soort bericht in deze video inbedden om zich voor te bereiden om de VS te confronteren”, zei hij.Lees ook:  Weinig maskers, geen sociale distance bij Trumps eerste campagnebijeenkomst sinds ziekenhuisopname

Comments

comments