Groot-Brittannië onbeheerst door Brexit gevolgen onvoorspelbaar


Een van de strijdkreten van de Brexit-beweging, wiens aanhangers willen dat Groot-Brittannië de Europese Unie verlaat, is de slogan ” Let’s Take Back Control ” – wat betekent, in de woorden van The Atlantic magazine, dat ze zich voorstellen dat door te stoppen met Europa “ze zouden zijn terugkerende macht van Brussel terug naar wetgevers in Westminster en, bij uitbreiding, naar het Britse volk zelf. “De” Stemverlof “-groep verklaarde: ” We hebben de controle over handel, mensenrechten en migratie verloren “en er was een intensieve en meest misleidende campagne gevoerd om het Britse volk aan te moedigen te geloven dat zij tientallen jaren van improductieve cringing ondergeschiktheid aan de EU hadden doorstaan .

Een vooraanstaande Brexiteer (en waarschijnlijk volgende premier), Boris Johnson, verklaarde in 2017 dat “de onafhankelijkheid van dit land ernstig wordt aangetast. Het is dit fundamentele democratische probleem – deze erosie van de democratie – dat me in deze strijd brengt. “Het idee dat de Britse democratie wordt bedreigd door de Europese Unie is belachelijk – maar het blijft goed spelen met de kiezers.

Een andere front-running mededinger voor het prime-ministersschap is Michael Gove, een merkwaardig afstotelijk individu, die in februari 2016 verklaarde dat “jouw regering uiteindelijk niet de controle heeft over honderden gebieden die er toe doen. Maar door de EU te verlaten, kunnen we de controle overnemen. ‘

Meer objectief merkte de Financial Times op dat “de EU geen significante invloed heeft op de Britse bestedingen aan (of beleid ten aanzien van) gezondheid, onderwijs, huisvesting, pensioenen, welzijn, infrastructuur, cultuur of, wat dat betreft, defensie en hulp,” maar dit houdt niet van Gove en Johnson te spelen op de angst van burgers wier instinctieve gevoelens zijn wantrouwen en zelfs verachting van buitenlanders.

Een enquête uit 2017 in het VK bracht aan het licht dat “56% van de mensen van mening was dat de lokale cultuur werd bedreigd door etnische minderheden” en een andere dat “Wanneer gesplit door mening in het EU-referendum, 34 procent van de verlofgerechtigden toegelaten had racistische attitudes te hebben tegenover 18% van de rest kiezers, en vergelijkbare proporties werden waargenomen in respectievelijk Conservatieve en Labour-aanhangers. “In 2019 ontdekte een studie van de Universiteit van Manchester dat” meer dan 70% van de werknemers in etnische minderheden [zei] dat ze de afgelopen vijf jaar racistische intimidatie op hun werk hebben ervaren, en 60% [zei] ze zijn oneerlijk behandeld door hun werkgever vanwege hun ras. “

Aan de andere kant zijn er veel sectoren van de Britse economie waarin buitenlandse onderdanen niet worden lastiggevallen – omdat ze die bezitten. Honderden bedrijven in Groot-Brittannië zijn overgenomen door buitenlanders, maar noch Gove, noch Johnson, deze Groot-Brittannië-eerste patriotten, hebben een woord gezegd over hoe ze “de controle kunnen nemen” over de voormalige juwelen in de Britse handelskroon.

Rolls-Royce Motor Cars is eigendom van de Duitse BMW-groep, Jaguar Landrover van India’s Tata en British Steel van Greybull Capital, die werd opgericht “door Marc en Nathaniel Meyohas, de zonen van een Franse bedrijfsjurist.” Take Control, anyone?

De grootste luchthaven van het Verenigd Koninkrijk, Heathrow, die het meeste reizigersverkeer in Europa heeft, is in handen van een internationaal consortium onder leiding van de Spaanse Ferrovial Group. Een analyse in 2018 toonde aan dat de grote openbare nutsvoorzieningen in Groot-Brittannië – energie, spoorwegen en water – “in aanzienlijke mate in buitenlandse handen zijn en uitzonderlijk slecht zijn beheerd, terwijl ze tegelijkertijd grote uitkeringen van dividenden aan hun eigenaars doen”. zoals de iconische speelgoedwinkel, Hamleys (1760), Boots Chemists (1849) en Cadbury Chocolate(1831) zijn nu in handen van buitenlandse bedrijven wier belastingbetalingen aan Groot-Brittannië belachelijk zijn. (Mondelez, de eigenaar van Cadbury “betaalde vorig jaar geen vennootschapsbelasting in Groot-Brittannië, ondanks een rapportagewinst van meer dan £ 185 miljoen.”)

Het is belachelijk als ‘Stemverlof’ zegt: ‘We hebben de controle over handel verloren’ vanwege de regels en voorschriften van de Europese Unie. Groot-Brittannië heeft de controle over de handel verloren omdat regeringen sinistere buitenlandse moguls hebben aangemoedigd, zoals Rupert Murdoch , een belangrijke Brexit- propagandist , om de Britse economie te plunderen en zijn politiek tot een verontrustend niveau te beïnvloeden.

Het is duidelijk dat Groot-Brittannië is opgesplitst door de campagne om Europa te verlaten, en die objectiviteit is afgewezen door de Brexit-fanatici. Ze vernielden premier Theresa May die, wat je ook van haar politiek zou denken, haar gewetensbezwaar het beste probeerde te bereiken met de Europese Unie. Dikke kans, met zoals Gove en Johnson wanhopig om haar baan te krijgen.

Johnson begon zijn carrière als journalist en werd ontslagen door de krant The Times voor het maken van een offerte om een ​​verhaal te ondersteunen. Toen in 2004 vertelde hij een schandelijke leugen over zijn seksleven. Hij heeft de moraal van een gewone straatkat en hij heeft rapporten geweigerddat “de moeder van zijn vermeende minnares, Petronella Wyatt, zei dat haar dochter door hem zwanger was geworden en vorige maand abortus had. Johnson, getrouwd met vier kinderen, had de beschuldigingen categorisch afgewezen … als een ‘omgekeerde piramide van piffle’ – en, cruciaal, had verzekerd dat de leider van de Tory, Michael Howard, niet waar was. “Maar ze waren waar en wanneer hij niet langer kon ontkennen de waarheid dat hij moest aftreden, maar ging door op de politieke ladder, ondanks zijn flagrante morele tekortkomingen.

Zoals opgemerkt door Foreign Policy , toen president Obama zei dat hij dacht dat de Brexit onverstandig was, verwierp Johnson de positie van de Amerikaanse president als een ‘voorouderlijke afkeer van het Britse rijk’ als gevolg van ‘part-Kenyan’. “Hij verklaarde toen dat stemmen voor de Conservative Party “zorgt ervoor dat je vrouw grotere borsten heeft en vergroot je kansen om een ​​BMW te bezitten.” Blijkbaar vond hij dit verschrikkelijk grappig.

Zijn belangrijkste tegenstander in de leiderschapsrace en voormalig bondgenoot, Michael Gove, heeft geen abortussen of beledigde presidenten gearrangeerd of zich overgegeven aan grove grappen. Hij heeft zijn dubieuze activiteiten beperkt tot het afrukken van de Britse belastingbetaler.

Tien jaar geleden de Britse Daily Telegraph voerde een onderzoek naar de buitensporige declaraties gemaakt door Britse leden van het Parlement, en het is ratelende goed lezen . Een van de belangrijkste geïdentificeerde cheaters was Michael Gove ( netto-waardedrie miljoen pond) die, onder andere, vele duizenden pond geld van de belastingbetaler hebben uitgegeven toen hij “zijn huis in [een up-market Londense voorstad] had ingericht … [een £ 330 Chinon-fauteuil] en een Manchu-kast voor £ 493 en een paar olifantenlampen voor £ 134.0. Hij claimde ook een £ 750 Loire-tafel – hoewel de autoriteiten van het Lagerhuis hem alleen toelieten £ 600 te vorderen – een berk Camargue-stoel ter waarde van £ 432 en een vogelkooitafeltje voor £ 238,50. “Toen hij zijn onkostenverklaringen bespotte hij betaalde £ 7000 terug, maar er kon niets worden gedaan aan het ophalen van het contant geld dat hij had gemaakt door te verhuizenwanneer hij “een rekening van £ 13.259 voor de kosten van de verhuizing heeft ingediend, inclusief zoekopdrachten door zijn gemeente, vergoedingen en zegelrechten. Tussen de verhuizingen van het huis verbleef hij [in een hotel] en rekende de belastingbetaler meer dan £ 500 aan voor een verblijf van één nacht. ‘

Johnson en Gove zijn de belangrijkste kanshebbers van Groot-Brittannië om premier van Groot-Brittannië te worden. De ene is een leugenachtige libertijn, een wellustige overspelige die spot met gekleurde mensen; en de andere is een goedkope bedrieger die alle charme, aantrekkingskracht en talent heeft van een sok vol natte spaghetti.

Dus blijft Groot-Brittannië onbeheerst, met onvoorspelbare gevolgen.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord