Waarom Amerikanen bang zijn om racistisch genoemd te worden?

Waarom Amerikanen bang zijn om racistisch genoemd te worden?

5 juni 2019 0 Door Indignatie redactie

Amerikaanse mensen zijn erg gevoelig en onredelijk bang om racistisch genoemd te worden. Met de verkiezing van Barack Obama, de eerste Afro-Amerikaan tot het hoogste kantoor in de Verenigde Staten, was de wereld getuige van het feit dat de Amerikanen niet zo racistisch zijn als ze hadden laten geloven. 

In het tijdperk van het presidentschap van Obama werd de kwestie van het ras het brandpunt van zijn agenda, ondanks het feit dat hij door de meerderheid van blanke Amerikanen voor twee termijnen werd gekozen. Obama, in plaats van het land bij elkaar te brengen om de natie te genezen, wuifde hij de vlammen van raciale verdeeldheid aan en herleefde die gedachte. Deze claim resulteerde in een intensivering van meer haat en onverdraagzaamheid binnen de Verenigde Staten en rechtstreeks ontbrekende Amerikanen tegen elkaar. Dit evenement is nu landelijk zo problematisch geworden.

Over het algemeen maakt racisme deel uit van de menselijke natuur. Bijna iedereen voelt zich enigszins in zijn cultuur, zijn land en zijn geloof is superieur aan anderen.

Dankzij de wetenschappelijke ontdekking, onthult de genetica achter racisme, dat menselijke wezens van alle rassen dezelfde genetische samenstelling hebben. De mensheid heeft veel te lang geleden, zij het, tevergeefs. Wat me stoort, is het feit dat onze samenleving niet de goede kant opgaat. Veel Amerikanen zijn te voorzichtig geworden tijdens gesprekken en discussies die vaak verkeerd worden geïnterpreteerd als racistisch.

Dit is de vraag van een miljoen dollar: hebben we een belangrijke aanpassing in onze denkprocessen nodig? Al bij de start is het belangrijk om te beseffen dat beide termen “ras” en “racisme” sociale aanduidingen zijn, zonder feitelijke basis in feite.

Genetisch gezien is de mensheid één gemeenschappelijke genenpool. De wetenschap heeft vastgesteld dat genetische variaties binnen zelfs de meest uitgesproken homogene geïsoleerde “race” groter is dan die gevonden over verschillende rassen. Daarom moeten we dit feit in onze hersenen inbrengen, dat er maar één race is:

racisme

Het menselijk ras.

Zodra dit feit een deel van ons denkproces wordt, zal de hele richting van de mensheid voor altijd veranderen. Dan gaan we naar de volgende stap, onze fysieke kenmerken. Zodra we vaststellen dat we allemaal van dezelfde genenpool zijn, zijn de overblijvende obstakels gemakkelijk op te lossen, ongeacht verschillen in bepaalde fysieke kenmerken die in sommige populaties kunnen domineren en bij andere minimaal aanwezig of afwezig zijn.

Fysieke kenmerken geassocieerd met verschillende “mensen”, zoals huidskleur, de verhouding van romp tot ledematen, type haar en de vorm van de neus zijn het resultaat van klimatologische aanpassingen.

Objectief kijken naar racisme, impliceert toewijzing van een aantal negatieve eigenschappen aan een populatie van mensen en is uitsluitend gebaseerd op een selectief fysiek kenmerk, zoals huidskleur, en is gewoon een andere vorm van categoriseren; zij het, een weerzinwekkende.

Psychologisch gezien is de praktijk van het groeperen van mensen en het toekennen van leden aan bepaalde attributen een vorm van generalisatie of stereotypering. Generalisatie kan echter zijn gebreken hebben, maar het is ook van grote utilitaire waarde in talrijke gevallen. Door generalisatie toe te passen, vermijdt de persoon de vervelende en praktisch onmogelijke taak om elke persoon individueel te behandelen.


Lees ook:  Kan Trump de kritiek op het coronavirus overtreffen met racisme?

Zonder het gereedschap van generalisatie, zou de mensheid wegkwijnen in zijn staat van ontwikkeling vóór de Stenen Tijd. Het is de faculteit van generalisatie, ook aanwezig in andere soorten, die de noodzaak wegneemt om alles van geval tot geval te identificeren. Vandaar dat honden alleen maar honden zijn. Ondanks hun ongelooflijke variëteit in grootte en vorm, zijn ze allemaal gegroepeerd als honden. Men kan hen benaderen en kietelen achter de oren.

Het is niet nodig om deze informatie opnieuw te ontdekken bij elke hond. Wolven zijn wolven. Het zijn geen honden, hoewel ze op sommige honden lijken. Men doet er goed aan om ze te vermijden en ze niet proberen achter de oren te kietelen.


Racisme is het misbruik van generalisatie dat sommige menselijke groepen in hun voordeel gebruiken, zelfs met volledige kennis van de onrechtvaardige en slechte aard ervan.

Bi-directioneel racisme komt veel voor bij zwart en blanke mensen. Zwart en blanke mensen in de Verenigde Staten kunnen antipathieën voelen tegen elkaar, maar kunnen dit op verschillende manieren uiten.

Deze op huidskleur gebaseerde antipathie wordt gezien bij mensen die zeer homogeen zijn en slechts in geringe mate variëren in hun huidskleur. Egyptenaren die enigszins lichtere huidskleuren hebben, behandelen bijvoorbeeld mensen van donkerdere huidskleuren, hoewel beide leden zijn van hetzelfde geloof, met wrede discriminatie. Respect voor de inherente waardigheid en het welzijn van elk lid van de menselijke familie is het fundament van vrijheid, menselijke gerechtigheid en vrede in de wereld. Dit belangrijke principe is verankerd in het Handvest van de Verenigde Naties (1945), de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (1948).

Wat mensen anders maakt, is niet hun biologie, maar de software die hun gedrag stuurt. Er is voldoende bewijs om bovenstaande bewering te ondersteunen. Een goed voorbeeld is de huidige dreiging van de mensen wiens leven is geprogrammeerd door de software van haat die een anathema is voor de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. De resultaten zijn vanzelfsprekend. Haat, bijgeloof, geweld en een reeks andere inhumane overtuigingen drijven deze mensen.

We moeten ons realiseren dat wij mensen kunnen reflecteren over het verleden, ervan kunnen leren en zelfs de toekomst kunnen voorspellen, een geschenk dat andere soorten niet hebben. We zijn minimaal geprogrammeerd door de natuur om ons rigide te gedragen zoals voorgeschreven door onze genetische gaven. Wij, mensen, genieten een enorme mate van keuzevrijheid.

Het verkeerd omgaan met onze keuzes, zowel individueel als collectief, brengt ons in groot gevaar. De goede prestaties en vooruitgang van de mensheid zijn het resultaat van het maken van verstandige keuzes en het opgeven van onze slecht aangepaste manieren van denken en gebruiken.

Racisme blijft een onhandelbaar overblijfsel van de oude mensheid dat iedereen grote schade toebrengt in het steeds kleiner wordende mondiale dorp dat al zijn inwoners in nauw dagelijks contact brengt. Actief strijden tegen de pre-potente dispositie van racisme is een van de lopende en onafgemaakte zaken van de mensheid.

Vertrouwen in elkaar, in de overtuiging dat we allemaal gelijk zijn geschapen, is een stap in de goede richting. Accepterend dat Amerika zowel religieus als etnisch divers is en respecteert, is ieder van ons een gelijke aandeelhouder van dit grote land dat wij Amerika noemen en presenteert het ten slotte zowel eenheid als diversiteit.

racisme

Lees ook:  Terreur in Halle: extreemrechtse aanval op synagoge mislukt - neonazi Stephan B. (27) doodde twee mensen
Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Trump Hints NAVO zou de VS plaats moeten innemen in het Midden-Oosten; Leugens over Iran en meer vernederende sancties
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments