Waarom het sportmodel van politieke rapportage rampzalige resultaten heeft opgeleverd

Waarom het sportmodel van politieke rapportage rampzalige resultaten heeft opgeleverd

5 juni 2019 0 Door Indignatie redactie

In de tweede helft van de 20 ste eeuw, zou niemand het harde nieuws secties van kranten te verwarren met de sport-secties. Vandaag, echter, heeft een tijdperk waarin het zwaartepunt voor journalistiek is verschenen van print naar een combinatie van televisie en internet, on-air nieuwsrapportage, in het bijzonder rapportage over politieke campagnes en verkiezingen, grotendeels het formaat gebruikt dat door 24-uurs sportkanalen.

Bij verkiezingen over de hele wereld worden kandidaten en partijen door nieuwscommentatoren behandeld als kanshebbers in sportwedstrijden. In de Verenigde Staten worden zo’n 24 Democratische kandidaten voor president gerangschikt als professionele sportteams en spelers. Opiniepeilingen met twijfelachtige waarachtigheid worden ingeroepen om verkiezingssucces te voorspellen, net zoals statistieken en inzetkansen worden gebruikt om voetbal-, voetbal-, basketbal- en andere sportwedstrijden te hinderen.

Zelfs de grafische elementen die door sportkanalen worden gebruikt om teams en spelers te rangschikken, zijn overgenomen door nieuwsnetwerken om het voer voor ondercontractdeskundigen, waarvan er maar weinig zijn, professionele journalisten te bieden, om eindeloos door te gapen over wat een politicus is, neerwaarts of stagneert , gebaseerd op opiniepeilingen en een paar interviews op straat van potentiële kiezers. Deze corruptie van politieke berichtgeving als een sportgebeurtenis heeft geresulteerd in de verkiezing van incompetente entertainers, waaronder reality-tv-artiesten zoals Donald Trump, die op kantoor zijn gekozen.

In januari 2019 erkenden voormalig Ronald Reagan en George HW Bush bestuursambtenaar Bruce Bartlett het probleem met het combineren van politieke en sportrapportage, toen hij in een tweet kritiek had op het besluit van de Washington Post om de sportverslaggever die het honkbalteam van Washington Nationals herplaatst, over te dragen aan de nationale politieke bureau rapportage over de presidentiële campagne van 2020. Bartlett’s tweet creëerde een tegenslag van controverse. Het verklaarde: ” Washington Post kent haar topsportverslaggever toe om de presidentiële race van 2020 te bestrijken, omdat de paardenrace alles is wat belangrijk is voor de grote media, het is niet nodig om het beleid, de ideeën, de voorstellen, de waarheid, de nauwkeurigheid enz. Van kandidaten te bespreken.”

Volgens de Washington City Paper verduidelijkte Bartlett later zijn tweet door te stellen dat hij de rapportagevaardigheden van de sportverslaggever niet in twijfel trok, maar de neiging van de media om te vertrouwen op “reportage in de vorm van paardenraces”. Bartlett wees ook op een sportieve manier van rapporteren over politiek te veel gefocust op resultaten en haast om als eerste informatie te verkrijgen. Om eerlijk te zijn, veel gereputeerde reporters zijn overgestapt van sportrapportage naar de politiek en zelfs internationale zaken. Maar deze individuen snijden hun journalistieke tanden grotendeels in printrapportage, niet de zeer competitieve en ratingafhankelijke wereld van kabel- en satelliettelevisie-nieuws.

Het voor de hand liggende probleem met het behandelen van de politiek als een sport is het geldaspect. Rapportage over sportnetwerken benadrukt kansen om te winnen, die deels gebaseerd zijn op gehypte historische prestatiestatistieken bij het voorspellen van het resultaat van games. In feite is er niet veel ‘rapportage’ over deze netwerken, maar slechts een verzameling van gepensioneerde spelers en sportjournalisten die in extravagante studio’s zitten en omringd zijn door jumbo-plasmaschermen en raden van bestuur voor teams en spelers die verschillende aankomende games bespreken. Als belangrijke wedstrijden, zoals de voetbal Super Bowl, de Wereldbeker voetbal en de aanpak van de World Series in het honkbal, neemt de hype die door dergelijke programma’s wordt aangeboden toe tot een koortshoogte.

Amerikaanse televisienieuws consumenten worden nu geconfronteerd met dezelfde stijl van rapportage voor tussentijdse verkiezingen, presidentiële voorverkiezingen, en de grootste gebeurtenis van allemaal, de presidentsverkiezingen. De nieuwszenders van andere landen zoals CNN, MS-NBC en Fox News hebben hun signalen overgenomen uit de Amerikaanse nieuwsstijl, zelfs de traditioneel bezette British Broadcasting Corporation (BBC), de Canadian Broadcasting Corporation (CBC) en de Australische televisiezenders. Omroep.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Waar begint de volgende wereldwijde pandemie?

Hoewel serieuze vragen zijn gesteld over de rol die dergelijke rapportage heeft op de verkiezingsopkomst – “burn-out” van de kiezer en daaropvolgende apathie voorafgaand aan de verkiezingsdag is dat een gevolg – er is geen mechanisme ingesteld om te waken tegen excessen door netwerken, in het bijzonder vertrouwen op dubieuze opiniepeilingen. . De Democratische en Republikeinse Partijen in de Verenigde Staten hebben zelfs de deelname aan televisiedebatten over kandidatenplaatsingen in opiniepeilingen en de hoeveelheid geld die zij hebben ingezameld, geconditioneerd. De vicieuze cirkel van de nieuwsnetwerkhype – gekopieerd van de sportnetwerken – gecombineerd met handicapgegevens zoals polling en campagnedonaties, die allemaal bijdragen aan de uitkomst van televisiedebatten, primaire verkiezingen en, uiteindelijk, de nationale verkiezingen, is een verbastering van de democratisch politiek proces.

Een ander aspect van professionele sporten dat op grote schaal in de politiek is geslopen, is vals spelen. Vreemdgaan is sinds de World Series 1919 een onderdeel van professionele sporten geweest, toen de Chicago White Sox werden beschuldigd van het opzettelijk verliezen van de serie in ruil voor een omkoping van een New Yorkse gangster met de naam Arnold Rothstein. Andere grote sportevenementen hebben ook hun eerlijke aandeel in het valsspelen gezien, waaronder de Tour de France en het gebruik van illegale prestatieverbeterende drugs door kampioen Lance Armstrong, een scheidsrechter voor de National Basketball Association betrapt op weddenschappen op wedstrijden die hij officieerde, honkbalhouder Barry Het gebruik van steroïden door Bonds en de New England Patriots worden betrapt op het laten leeglopen van voetballen.

Echter, met alle hype die te maken heeft met professionele sporten en de risico’s van weddenschappen die de uitkomsten van games beïnvloeden, worden dezelfde indicaties gezien in de politiek. Donald Trump’s verkiezingsoverwinning kwam in 2016 neer op 77.744 stemmen in drie staten: Pennsylvania, Michigan en Wisconsin. In twee van die staten met Republikeinse gouverneurs, Michigan en Wisconsin, waren er wijdverspreide berichten van kiezersonderdrukking in zulke grote Afrikaanse steden Detroit en Milwaukee. Was het genoeg om de verkiezingen te winnen, aangezien een paar dubieuze referenties van scheidsrechters de uitslag van grote professionele sportwedstrijden beïnvloeden? Veel verkiezingsdeskundigen zijn van mening dat de onderdrukking van de kiezers zeker een rol heeft gespeeld in de overwinning van Trump.

En de combinatie van televisie en politiek heeft ertoe geleid dat andere tv-artiesten werden gekozen als presidenten van landen, variërend van Oekraïne, waar komiek en acteur Volodymyr Zelensky de zittende president van Oekraïne versloeg, tot Guatemala, waar tv-komiek Jimmy Morales ook tot president werd gekozen. Morales, zoals Trump, was een ramp als president. Voorspellingen voor de politieke toekomst van Zelensky in Oekraïne blijven onaangetast door de beschuldiging dat hij een marionet is van de Oekraïense gangster-oligarch Ihor Kolomoyskiy.

Omdat kabel- en satellietnieuwsnetwerken de methoden van sportkanalen hebben overgenomen, is het eerste slachtoffer diepgaande onderzoeksjournalistiek geweest. Het kost veel minder om rondetafelgesprekken te geven, met constante gierende en verbale gymnastiek van contribuanten onder contract, dan het sturen van bemanningen om langlopende onderzoeken uit te voeren.

Verkeerde oproepen van de experts van het Australische tv-nieuwsnetwerk en een beroep op minder dan onafhankelijke peilingen resulteerden in een onverwachte overwinning voor de zittende premier Scott Morrison en zijn conservatieve coalitie bij de recente verkiezingen, net zoals de nieuwsberichten over hyped TV de verrassende uitkomst van de verkiezingen misten Het Brexit-referendum in 2016 over het verlaten van de Europese Unie. In de berichtgeving over beide peilingen zeiden tv-nieuws experts dat Morrison en Brexit “alle kansen verslaan” in hun overwinningen. Naties die sportachtige berichtgeving hebben gecombineerd met politieke rapportage exporteren hun vervelende manieren naar opkomende democratieën zoals de Democratische Republiek Congo, waar presidentskandidaat Felix Tshisekedi verrassend genoeg twee rivalen trof in een verrassingsstoot eind vorig jaar.

Bij een overweldigende overwinning in voetbal, voetbal, honkbal, tennis, autoracen en andere sportevenementen gaat het leven meestal zonder veel gevolgen door voor het publiek, behalve voor de teleurgestelde sportgokker. In de politiek blijven de problemen jarenlang hangen en heeft iedereen de gevolgen van het rapporteren over sportstijlen en de mogelijkheid van frauduleuze verkiezingsresultaten.Lees ook:  Een jaar Global migratie pact en er komen steeds meer migranten

Comments

comments