Trump prikte de draak in het oog en de relatie tussen de VS en China heeft een onheilspellende wending genomen voor de slechterik

Trump prikte de draak in het oog en de relatie tussen de VS en China heeft een onheilspellende wending genomen voor de slechterik

7 juni 2019 0 Door Indignatie redactie

Na wat president Trump net deed, ging de kans dat de VS en China dit jaar een handelsovereenkomst konden sluiten officieel van gewoon naar niets. Voor China is er geen kwestie die gevoeliger is dan de status van Taiwan. Voor de Chinezen is het ondenkbaar dat iemand zelfs suggereert dat Taiwan geen deel uitmaakt van China, en de Chinezen zijn bereid om hun ‘één China’-beleid zo nodig tot de dood te verdedigen. 

Aan de andere kant hebben de meeste Amerikanen geen idee van Taiwan. Als je hun een lege kaart van de wereld gaf, zou zelfs de overgrote meerderheid van de Amerikanen Taiwan niet kunnen vinden dankzij ons buitengewoon slechte systeem van openbaar onderwijs. Dus voor de meeste Amerikanen is een nieuwsbericht over hoe president Trump van plan is om wapens van 2 miljard dollar aan Taiwan te verkopen volledig en volkomen zinloos. Maar voor de Chinezen is dergelijk nieuwseen diepe nationale belediging …

De Verenigde Staten streven naar de verkoop van tanks en wapens van meer dan $ 2 miljard aan Taiwan, vier mensen die bekend zijn met de onderhandelingen zeiden, in een beweging die China waarschijnlijk boos maakt als een handelsoorlog tussen de twee grootste economieën ter wereld escaleert.

Een informele kennisgeving van de voorgestelde verkoop is verzonden aan het Congres van de VS, de vier bronnen zeiden op voorwaarde van anonimiteit omdat zij niet gemachtigd waren om over de mogelijke deal te spreken.

Deze wapenverkoop maakte amper een vage bui in de Amerikaanse nieuwscyclus, maar daar in China zijn ze officieel uitgehongerd. Volgens één rapport zou deze deal “meer dan 100 tanks en bijna 2000 raketten” naar Taiwan sturen …

De VS , de belangrijkste wapenhandelaar van Taiwan, zou meer dan 100 tanks en bijna 2000 raketten naar het eiland sturen. Er was verontwaardiging in China , die zei dat ze zich ernstig zorgen maakten nadat het ministerie van defensie van Taiwan de verkoop had bevestigd. De beweging zou de spanningen tussen Beijing en Washington verder vergroten.

Het komt dagen nadat de Chinese minister van defensie Wei Fenghe zei: “Als iemand Taiwan durft te splitsen van China, heeft het Chinese leger geen andere keuze dan tegen elke prijs te vechten.”

Je kunt behoorlijk wat schade aanrichten met 2000 raketten.

De meeste Amerikanen realiseren zich dit misschien niet, maar de waarheid is dat de betrekkingen tussen de VS en China slechts een heel onheilspellende wending namen.

En naast het aankondigen van deze wapenverkoop aan Taiwan, heeft president Trump China zelfs met nog meer tarieven bedreigd …

DONALD Trump dreigde China te raken met tarieven voor “op zijn minst” nog eens $ 300 miljard aan goederen, zoals een propagandacampagne in Peking de VS beschreef als kwaadaardige pesters.

De spanningen tussen ‘s werelds twee grootste economieën zijn sterk gestegen sinds de besprekingen die waren gericht op het beëindigen van een etterende handelsoorlog begin mei mislukten.

Maar geloof me, de aankondiging van de wapenverkoop aan Taiwan was veel, veel meer beledigend voor China dan de tariefdreiging was.

Aan de Chinese kant hebben ze besloten om de VS in de riem van de boerderij te raken door “aankopen van Amerikaanse sojabonen in de wacht te zetten” …

Lees ook:  De Washington Post wil dat de VS een nieuwe oorlog gaan starten tegen China

China zou naar verluidt aankopen van Amerikaanse sojabonen in de wacht hebben gezet tijdens de groeiende handelsoorlog met de VS, volgens een rapport van Bloomberg News. Als ‘s werelds grootste sojabonenkoper zou de beweging van China de economische druk op Amerikaanse boeren kunnen opvoeren.

Dit is al decennialang het slechtste jaar voor Amerikaanse boeren, en deze stap van de Chinezen zal de zaken alleen maar erger maken. Voor meer hierover, zie een artikel dat ik eerder vandaag heb gepost met de titel “Amerikaanse boerderijen staan ​​tegenover hun ergste crisis in een generatie – en nu komt hier nog een monsterstorm” .

Ook heeft anti-Amerikaanse retoriek in China nu een koortsveld bereikt. Volgens CNN hebben de Chinezen zojuist een officiële waarschuwing afgegeven aan Chinese reizigers van “schieten, diefstal en diefstal” in grote Amerikaanse steden …

Het ministerie van Cultuur en Toerisme van China waarschuwde zijn burgers dinsdag voor de risico’s van een reis naar de VS in een alarmmelding, daarbij verwijzend naar recente recente gevallen van “schieten, diefstal en diefstal”.

Op dezelfde dag publiceerde het ministerie van Buitenlandse Zaken van het land – samen met de Chinese ambassade en consulaten in de VS – een veiligheidswaarschuwing voor Chinese burgers, waarin werd beweerd dat Chinese staatsburgers in de VS door Chinese wetshandhavers herhaaldelijk lastig gevallen werden.

Natuurlijk hebben de Chinezen gelijk als ze waarschuwen voor het geweld in onze steden. Zo werden alleen al afgelopen weekend meer dan 50 mensen in de stad Chicago neergeschoten .

Naast de reiswaarschuwingen doen de Chinese staatsmedia er alles aan om de VS in een kwaad daglicht te stellen. In feite noemde één grote Chinese krant de Verenigde Staten de “vijand van de wereld” …

Het nieuwe reisadvies kwam niet geïsoleerd.

China’s heersende Communistische Partij heeft een campagne voor propaganda voor handelsoorlog gestart, met recente inspanningen – geleverd via staatsmedia – met de nadruk op Amerikaanse ‘handelspesting’ en ‘hegemonie’. In een opmerkelijk artikel, dinsdag gepubliceerd in het feestmondstuk People’s Daily, was de VS bestempeld als de “vijand van de wereld”.

Lijkt het je alsof de Chinezen klaar zijn om zich over te geven en terug te gaan naar de onderhandelingstafel?

Nee, de waarheid is dat ze alleen maar bozer worden met elke week die voorbijgaat. De meeste Amerikanen weten niet eens dat we gevochten hebben tegen de Chinezen tijdens de laatste fasen van de Koreaanse oorlog, maar nu in China worden die oude veldslagen tegen “de kwaadaardige Amerikaanse indringers” publiekelijk gevierd …

De staatsmedia van president Xi Jinping zijn zelfs begonnen te verwijzen naar een zeer bloedige strijd tussen Amerika en de Chinese strijdkrachten tijdens de Koreaanse oorlog.

De strijd in 1953 van Triangle Hill – of Shangganling in het Chinees – is al tientallen jaren in China verheerlijkt als een keerpunt in de oorlog.

Schoolkinderen wordt verteld hoe het offer van Chinese soldaten uiteindelijk leidde tot de “nederlaag van de kwaadaardige Amerikaanse indringers”.

Op dit punt zijn de meeste Amerikanen misschien vaag op de hoogte dat er een soort van handelsoorlog gaande is, maar in China nemen ze dit dodelijk serieus. En zonder twijfel wordt het toneel klaargemaakt voor een volledige wereldwijde confrontatie tussen de twee superkrachten.

Dit is geen spel en als het slecht gaat, hebben we mogelijk te maken met apocalyptische gevolgen .

Dus hopelijk weet Trump wat hij doet, want op dit moment lijken de zaken heel snel uit de hand te lopen.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Is dit een grap? Trump voorspelt twee slechte weken en een "uitbarsting van licht": de pers valt aan zijn voeten

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Is de WWIII agenda van Trump nu voorbij?
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments