Amerikaanse miljonair probeert de rol van de Sovjet-Unie in de Tweede Wereldoorlog teniet te doen.

Amerikaanse miljonair probeert de rol van de Sovjet-Unie in de Tweede Wereldoorlog teniet te doen.

8 juni 2019 0 Door Indignatie redactie

Op 23 mei luidde de Russische RT de titel “Sovjetunie vermist vreemd genoeg uit door de VS vervaardigde munten die de” WWII-bondgenoten groetten “ en toonde een privé-koerier, de ” herdenkingsmunt “, de 24-karaats 24-karaats vergulde vergulde munt van de Tweede Wereldoorlog . die op de markt wordt gebracht als een ‘investering’ en die op een van de zijden de Amerikaanse presidenten Truman en Eisenhower toont, en aan de andere kant de vlaggen van de VS, Groot-Brittannië en Frankrijk.

Rusland had verloren, aan Duitse nazi’s, 13.950.000, of precies 12,7% van zijn bevolking . Een ander deel van de Sovjet-Unie, Wit-Rusland, verloor 2,29 miljoen, of precies 25,3% van zijn bevolking aan Hitler. Een ander deel van de USSR, Oekraïne, verloor 6.85 miljoen, of 16.3%. De hele Sovjet-Unie verloor 26,6 miljoen, precies 13,7% van zijn bevolking aan Hitler . De VS verloren slechts 419.400, of 0,32% van de bevolking. Bovendien, onmiddellijk nadat FDR stierf en Harry S. Truman president werd, bood de Amerikaanse CIA (destijds als zijn voorganger de OSS) bescherming en werkgelegenheid in Duitsland aan voor topleden van Hitler’s equivalent van de CIA, de Gehlen-organisatie . (De Amerikaanse CIA gaat op flagrante wijze verderde wet overtreden en verbergen voor het Congres en het Amerikaanse volk cruciale details van haar relatie met de Gehlen-organisatie .) Daarentegen was de Sovjet-Unie niet- aflatend in het doden van nazi’s die zij veroverde .

Zonder de immense offers van de USSR zou Hitler vrijwel zeker de Tweede Wereldoorlog hebben gewonnen en Amerikanen onder de nazi-heerschappij leven, maar de eigenaar van dat ‘investerings’-bedrijf airbrusht Rusland volledig uit de overwinning van de geallieerden.

De Bradford Exchange werd opgericht door miljardair J. Roderick MacArthur , een rabiate neoconservative liberaal, wiens fortuin werd overgelaten aan erfgenamen en aan de liberale John D. en Catherine T. MacArthur Foundation, die zijn ‘geniale’ onderscheidingen sponsort; en ook overgelaten aan de Harper’s Magazine Foundation om dat tijdschrift te kopen en zijn zoon JR MacArthur de leiding te geven. Ze zijn ook belangrijke financiers van NPR en PBS, Amerika’s ‘publieke’ radio en tv.

Lees ook:  Het is de DNC, domoor: De democratische partij, niet Rusland, heeft het democratisch proces gedelegeerd.

Wat de Amerikaanse presidenten Truman en Eisenhower betreft, begonnen zij de Koude Oorlog op 26 juli 1945 op de conferentie in Potsdam tussen Truman, Churchill en Stalin, die elk op adviseurs vertrouwden. Eisenhower bleek de sleutel voor Truman te zijn geweest.

Steve Neal’s 2002, Harry en Ike, zegt (40) : “Truman was opgetogen dat Stalin zich voorbereidde om zich bij de geallieerden aan te sluiten in de oorlog tegen Japan. [Stalin had die intentie op 17 juli duidelijk gemaakt aan Truman.] [Maar op 26 juli ] adviseerde Eisenhower [Truman daar tegen, omdat, zei Ike] ‘geen enkele macht op aarde kon het Rode Leger uit die oorlog houden tenzij de overwinning kwam voordat ze konden instappen. ‘”Dus verwierp Truman de overweldigende oppositie die hij had ontvangen van de wetenschappers, die er de voorkeur aan gaven alleen een openbare test-demonstratie te geven van de A-bom voor Japanse leiders, en hij beschimpte eenvoudig zowel Hiroshima als Nagasaki – om de Sovjets uit Japan te houden, nietom de oorlog tegen Japan te winnen. (Dan, natuurlijk, de zeer tactvol Ike werd Truman’s opvolger, en leidde, want wat aan het eind van zijn presidentschap hij famously noemde het “militair-industrieel complex,” waarin hij waarschuwde tegen pas nadat hij had al gediend als de president en nu al gezien de generaals waar ze om gevraagd hadden .)

De Conferentie van Potsdam eindigde op 2 augustus 1945 en de bomaanslagen op Hiroshima en Nagasaki vonden plaats op 6 en 9 augustus – beide binnen een week na die conferentie.

Dus: die bom-druppels van Truman maakten deel uit van de Koude Oorlog tegen de Sovjet-Unie, aangespoord door Eisenhower’s advies, en maakten niet echt deel uit van de hete Tweede Wereldoorlog om Japan te verslaan, zoals de mythe het heeft.

En nu, misschien (volgens de Bradford Exchange en andere herdenkers van een overwinning van de Tweede Wereldoorlog die is gereinigd van de Russische ‘vlek’ erop), is het tijd om Stalin helemaal uit de foto te stoten, hoewel hij eigenlijk de belangrijkste persoon was in de nederlaag van de nazi’s, en dus in alle bondgenoten ‘- de USSR, het VK en de VS. – Tweede Wereldoorlog overwinning.

Lees ook:  Amerika dumpt INF-verdrag. Tijd voor Russische raketten in Latijns-Amerika?

Misschien was de reden waarom Frankrijk (in plaats van USSR) op die munt was opgenomen, dat dat land, dat werd verslagen door de nazi’s (in plaats van een belangrijke bijdrage te hebben geleverd aan de overwinning van de geallieerden), sympathieker wordt gevonden door propaganda-doordrenkte Amerikanen, dan is het land dat feitelijk meer dan enige andere heeft gedaan – ook dan de Verenigde Staten zelf – om Hitler daadwerkelijk te verslaan.

En het gebruik van de A-bom tegen Japan was niet echt gedaan om Japan te verslaan, dat al geen kans had om te winnen, maar het werd in plaats daarvan specifiek gedaan omdat zowel Eisenhower en Truman, al op 26 juli 1945, de VS uiteindelijk om de Sovjet-Unie te veroveren. Japan was de oostelijke rand daarvan en de NATO (die in 1949 nog moest worden gecreëerd), de westerse. En de oostelijke rand van Amerika’s omringende en verstikkende strategie tegen ‘het communisme’ (maar echt voor de VS om de controle over de hele wereld te nemen) begon precies op die datum, 26 juli 1945, toen het lot van Hiroshima en Nagasaki werd bepaald. Het programma om nazi-wapenontwerpers etc. naar de VS te brengen, begon onmiddellijk, op dat moment. De NAVO en het Marshall-plan kwamen later om de controle van de VS over zoveel mogelijk van Europa te beveiligen als ze maar konden krijgen.

In zekere zin is deze Bradford Exchange-munt dus een herbevestiging van de geest van Truman-Eisenhower, van totale verovering, die op 26 juli 1945 was ingezet door die mannen, de eerste twee naoorlogse Amerikaanse presidenten. Ze waren van verschillende partijen, maar dezelfde geest, om ‘s werelds eerste alomvattende, wereldwijde imperium te bereiken en er een’ morele ‘kruistocht van te maken. Er was niets moreel aan.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Volgens CNN is Trump 25 keer politiek verdacht bezig geweest in Rusland en Europa

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments