Meer bewijs VS bewapende Syrië terroristen als Trump pleit voor staakt-het-vuren

Meer bewijs VS bewapende Syrië terroristen als Trump pleit voor staakt-het-vuren

9 juni 2019 0 Door Indignatie redactie

Weet je nog toen Donald Trump in 2016 voor president rende en hij opschepte dat hij “terroristen in Syrië” zou bombarderen. Nu, in een omkering, roept Trump Syrische en geallieerde Russische troepen op om te stoppen met het bombarderen van Idlib, de laatste schans van terreurgroepen in Syrië.

Trump drong er bij Syrië, Rusland en Iran op aan “stop te bombardementen op de hel uit Idlib” beweren dat burgers werden gediscrimineerd in het offensief om de afvallige noordwestelijke provincie te heroveren.

Het lijkt een vreemd pleidooi van de Amerikaanse president. Idlib is zonder twijfel een bolwerk voor internationaal vermeende terreurgroepen, voornamelijk Jabhat al Nusra (herdoopt als Hayat Tahrir al Sham). Syrische regeringstroepen gesteund door de Russische luchtmacht zeggen dat het hun soevereine recht is om de militanten te verslaan, die naar verluidt de staakt-het-vuren-overeenkomsten hebben verbroken om aanvallen uit te voeren op civiele gebieden in door de regering gecontroleerde gebieden, evenals op de Russische luchtmachtbasis in Hmeimim.

Moskou verwierp de typering van Trump van het willekeurig doden van burgers, en zei dat zijn operaties samen met de Syrische strijdkrachten gericht zijn op het verslaan van illegaal gewapende militanten.

Bovendien komt het offensief om Idlib te heroveren als nieuw bewijsmateriaal naar voren komt van de massale – zij het heimelijke – internationale militaire steun aan de verschillende terreurgroepen tijdens de bijna achtjarige oorlog van Syrië. Syrische staatsmedia meldden deze week het wapenarsenaal dat recentelijk was hersteld op het platteland van Damascus en verder naar het zuiden in het Daraa-gebied.

De arsenalen omvatten rijen en rijen zware machinegeweren, sluipschuttergeweren en Amerikaanse TOW-raketten. Veel van de wapens waren ook van Israëlische origine, volgens rapporten.

Een afzonderlijke vondst toonde ton van C-4 plastic explosieven, waarvan de Syrische militaire inlichtingendienst zei dat het “in de VS gemaakt” was. Tot vier ton (4.000 kg) werden deze keer teruggevonden. Een halve kilo van dit dodelijke materiaal is genoeg om meerdere mensen te doden.

Dit is natuurlijk niet de eerste keer dat zulke enorme caches van wapens van de VS, Israël en de NAVO zijn teruggevonden van het grondgebied dat vroeger door terroristen in Syrië werd gehouden. Er zijn tal van dergelijke vondsten geweest, waaronder ook industriële chemicaliën gemaakt in Duitsland en Saoedi-Arabië, in staat om sarin en andere zeer giftige munitie te produceren. Dat impliceert logistieke en technische knowhow van militaire kwaliteit.

Alles bij elkaar genomen, is de onvermijdelijke conclusie dat internationaal verboden terroristische groeperingen systematisch zijn gewapend door de VS, haar NAVO-bondgenoten, Israël en de Arabische regimes van Saoedi-Arabië en Qatar. Het wapentuig duidt op een internationale en een staatsniveau, niet op lukrake aanbestedingen van ongelijksoortige wapenhandelaren.

Lees ook:  Mooie beloftes, “goeie EU en goeie euro” = pensioenroof en geen rente

Een plausibele configuratie voor hoe de wapens naar Syrië werden afgeleverd en betaald, is het volgende: hoogstwaarschijnlijk via smokkelroutes vanuit Turkije, Jordanië en Israël. De olierijke Arabische monarchen zouden de rekening hebben betaald. De MI6 van de Amerikaanse CIA en Groot-Brittannië beheerde de logistiek en de afhandeling van wapens. De omslachtige toeleveringsketen was voldoende onduidelijk om onoplettendheid door het Amerikaanse Congres en Europese parlementen te voorkomen. Maar de bottomline is dat terroristische organisaties klaarblijkelijk door Washington en zijn bondgenoten werden bewapend voor het doel van regimeverandering in Damascus.

Dat is de reden waarom president Trump en andere westerse leiders geen enkele morele autoriteit hebben wanneer zij laattijdig oproepen tot een staakt-het-vuren in de provincie Idlib.

Syrië heeft te maken gehad met een internationale criminele samenzwering om zijn natie te vernietigen. Washington en andere NAVO-staten hebben medeplichtig gemaakt aan het regisseren van die samenzwering door terreurgroepen te bewapenen. Westerse bedrijfsnieuwsmedia hebben gediend als propagandadekking voor de hele criminele onderneming, waarbij de terroristen werden aangeduid als ‘rebellen’ en het Syrische leger en zijn bondgenoten voortdurend werden gedemoniseerd in hun pogingen om het land te bevrijden van de door de buitenwereld gesponsorde plaag. Herinner de schandelijke Westerse mediadistorsie over de bevrijding van Aleppo door het Syrische leger en Rusland in 2016-2017, en probeer die nederlaag van belegerde terreurgroepen af ​​te schilderen als een “bloedbad”. De westerse media volgden hun hysterische schertsvertoning nooit op met daaropvolgende berichten over hoe Aleppo-burgers zich werkelijk verheugden in hun bevrijding van rebellen met westerse ruggen.

Het helse probleem van conflict en geweld in Syrië is het directe gevolg van het feit dat westerse staten al jaren voordat de oorlog begon in 2011 een crimineel systeem begonnen om de regering van president Bashar al Assad omver te werpen.

Een trotse en rijke oude beschaving van pluralistische tolerantie onder religies en etniciteiten werd bijna vernietigd door de snode oorlog van het regime. Het was grotendeels te danken aan de militaire interventie van Rusland aan het einde van 2015 ter ondersteuning van zijn Syrische bondgenoot, evenals aan de steun van Iran en de Hezbollah van Libanon, die het tij van de oorlog veranderde en Syrië beschermde tegen een mislukte staat die werd overstroomd door jihadistische krijgsheren.

Syrische staatseenheden hebben elk juridisch en moreel recht om deze oorlog te beëindigen door het laatste bolwerk van terroristische groeperingen met buitenlandse ruggetuigen te veroveren in Idlib. Die groepen hebben elk respijt verspelen door hun herhaalde schending van staakt-het-vuren-overeenkomsten met de Syrische regering, schendingen die gericht waren op civiele gebieden.

Trumps ogenschijnlijke bezorgdheid over burgerdoden is ongetwijfeld verkeerd geïnformeerd door zijn inlichtingendiensten die heimelijk de terreurgroepen en hun mediabureaus, de zogenaamde witte helmen, hebben gesponsord.

Hoe dan ook, naarmate er meer bewijsmateriaal komt over de systematische bewapening van terroristen door de VS en zijn bondgenoten, moeten de oproepen tot “terughoudendheid” uit Washington en andere westerse hoofdsteden met minachting worden behandeld. Als ze oprecht bezorgd waren om de veiligheid van burgers, zouden ze informatie verstrekken over de verblijfplaats van andere wapencaches die in Syrië waren verborgen en aan hun terroristische huursoldaten werden geleverd.Lees ook:  Het huidige wangedrag van het Westen heeft een lange geschiedenis

Comments

comments