Trump’s Midden-Oosten ‘Deal of the Century’ en zijn ‘Kusher kwartet’

Trump’s Midden-Oosten ‘Deal of the Century’ en zijn ‘Kusher kwartet’

10 juni 2019 0 Door Indignatie redactie

De “vredesconferentie” van 25-26 juni 2019, gepland voor Manama, Bahrein en bijgewoond door de Verenigde Staten, Israël, een paar Palestijnse kwellingen en uitverkochte Arabische staten, is niets meer dan een rubberen stempel op de toekomstige virtuele annexatie van de West Bank door Israël. Het zogenaamde “vredesplan”, dat door Donald Trump de “deal van de eeuw” werd genoemd, had geen Palestijnse inbreng, maar werd vervaardigd door Trump schoonzoon Jared Kushner, “speciale afgezant” van Trump voor internationale onderhandelingen Jason Greenblatt, Amerikaanse ambassadeur in Israël David Friedman, en Kushner-assistent Avi Berkowitz. Greenblatt en Friedman waren voorheen advocaten voor de Trump-organisatie.

Het ‘Kosher Quartet’ van Kushner, Greenblatt, Friedman en Berkowitz, alle orthodoxe joden die de Israëlische premier Binyamin Netanyahu en de extreem-rechtse elementen van de Likoed-partij en zijn bondgenoten steunen, hebben een plan ontworpen dat de satellieten van Israël in de Golf – Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein – evenals Egypte, Jordanië en Marokko leveren miljarden dollars op voor “economische ontwikkeling” van de Westelijke Jordaanoever die een virtuele Israëlische annexatie van het grondgebied zal zien door Palestijnen te betalen voor hun land en infrastructuur.

Trump’s “deal van de eeuw” is voor een nieuwe Palestijnse diaspora, een die zal zien Hebron, Ramallah, Jericho, Nablus, Bethlehem, Qalqiliya, Tulkarm, Jenin en andere steden ontvolkt door Palestijnen, die asiel zullen worden aangeboden in de Golfstaten en een Saoedisch geplande 500 miljard dollar-superpositie in het noordwesten van Saoedi-Arabië, Jordanië, Zuid-Israël en de Sinaï genaamd ‘NEOM’. Met hun ‘exit-rijkdom’ en universiteitsgraden worden de Palestijnen gezien door MbS en Kushner als optimale inwoners van NEOM, gepland om 30 keer groter zijn dan in New York City. Wat betreft de Westelijke Jordaanoever: het plan is om opnieuw bevolkt te worden door Joden uit Israël, juiste, illegale Israëlische nederzettingen al op de Westelijke Jordaanoever en in het buitenland.

Het “deel van de eeuw” van het Kosherkwartet zou niet mogelijk zijn geweest, noch zou de “vredesconferentie” in Manama hebben plaatsgevonden, ware het niet de schuld van de bondgenoten van Israël in de Golf, met name de goede vriend van Kushner, de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman (MbS) en Kroonprins Mohammed bin Zayed al Nahayan (MbZ), Verenigde Arabische Emiraten.

Zelfs de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo bagatelliseerde het succes van het ‘vredesplan’ als ‘niet-uitvoerbaar’. Hij vertelde de conferentie van presidenten van grote Amerikaanse joodse organisaties dat Kushner’s plan ‘mogelijk wordt afgewezen’. Pompeo liep later terug terwijl hij reageerde. het begeleiden van Kushner naar het Britse staatsdiner voor Trump in Londen. Op weg naar Londen vanuit het Midden-Oosten stopten Kushner en Pompeo in Montreux, Zwitserland om het gesloten jaarlijkse conclaaf van de Bilderberg Groep bij te wonen.

De opmerkingen van Pompeo kwamen rond dezelfde tijd dat Kushner, in een zeldzaam interview met de pers, zei dat de Palestijnen niet in staat zijn zichzelf te regeren, wat in werkelijkheid betekent dat zijn plan de aanhoudende Israëlische onderwerping over Palestijnen die de verkoop van hun geboorterecht niet accepteren ruil voor Gulf-geld. Het plan van Kushner is niets meer dan wat verwacht mag worden van de zoon van een van de meest shady vastgoedmagnaten en ‘sloppenaren’ van New Jersey en New York, Charles Kushner, een federale ex-gevangene die bijna twee jaar gevangenisstraf uitliep voor illegale campagnebijdragen, belastingontduiking en getuige knoeien.

Kushner zei ook dat het niet zijn rol was om een ​​vredesakkoord tussen de Palestijnen te bemiddelen om hem te vertrouwen. Dat was misschien het enige waarheidsgetrouwe wat Kushner zei in het interview met Axios. De Palestijnen hebben absoluut geen reden om Kushner te vertrouwen nadat de Trump-regering verschillende stappen ondernam om de Palestijnse Autoriteit te marginaliseren, waaronder de sluiting van het Amerikaanse consulaat-generaal in Jeruzalem, de verhuizing van de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem, het afsnijden van miljoenen dollars in directe hulp aan de Palestijnen en via het VN-hulp- en werkagentschap voor Palestijnse vluchtelingen in het Nabije Oosten (UNRWA), en Friedman die beweert dat Israël “aan de kant van God” staat. Trump’s erkenning van de soevereiniteit van Israël over de Golan-hoogvlakte van Syrië deed niets om de zorgen van de Palestijnen weg te nemen,

Lees ook:  Pelosi: Trump loopt een groot risico om hydroxychloroquine te nemen omdat hij oud en 'morbide obesitas' is

Kushner vertelde Axios dat hij een groot verschil ziet tussen het Palestijnse leiderschap en het Palestijnse volk. In feite wordt de Palestijnse staat, die wordt bestuurd door de Palestijnse Nationale Autoriteit, door 137 leden van de Verenigde Naties erkend en heeft een niet-aangesloten waarnemersstatus in de VN.

Hoewel de houding van de weelderig pro-Israëlische regering van Trump over de Palestijnse zelfbeschikking geen verrassing is, wijzen die van Saoedi-Arabië, de VAE en Bahrein naar de groeiende invloed van Israël in de Golf als de Israëlisch-Golf Arabische alliantie tegen Iran militanter wordt . De Saoedi’s en Emiratis zijn nu nauwe inlichtingenpartners van de Israëliërs en vertrouwen zelfs op Israëlische bewakingssoftware om tegenstanders van hun regimes in binnen- en buitenland te volgen. Israëlische, Amerikaanse, Saoedische, Emirati en Jordaanse militaire officieren komen regelmatig samen in gezamenlijke oorlogsruimtes om statische militaire operaties tegen Iran uit te voeren. Een dergelijke oorlogszaal zou in Eilat, Israël en een ander zijn, over de grens, in Aqaba, Jordanië. Onder de uitgevoerde oefeningen is het uitschakelen van Saudische luchtverdediging om Israëlische vliegtuigen door het Saoedische luchtruim te laten gaan in een aanval op Iran.

Saoedische functionarissen die rechtstreeks verantwoordelijk zijn voor de gruwelijke moord en verminking van de Saoedische journalist Jamal Khashoggi, een vaste inwoner van de VS, in het Saoedische consulaat-generaal in Istanbul kwamen naar verluidt in het geheim samen met Israëlische inlichtingenfunctionarissen. Jared Kushner zei ook geen bezwaar te hebben tegen het plan van MbS om Khashoggi te elimineren, een veel gehoorde criticus van het Saoedische beleid, inclusief de samenwerking met Israël tegen de belangen van de Palestijnen.

Deelnemen aan de Saoedi’s en Emiratis bij de verkoop van de Palestijnen aan de Israëliërs is Bahrein, een virtuele marionettenstaat van Saoedi-Arabië, waar ook het hoofdkantoor van de Amerikaanse Vijfde Vloot is gevestigd. De Shi’a-moslimmeerderheid van Bahrein, lang onderdrukt door de Wahhabi-soennitische Al Khalifa-monarchie, werd in 2011 bruut onderdrukt met de hulp van Saoedische strijdkrachten. Manama heeft naar verluidt Israëlische overheidsbezoekers verwelkomd. De Bahraini Nonoo-familie, van Iraaks-Joodse afkomst, heeft zijn leden zien worden benoemd om belangrijke Bahreinse regeringsposities te vervullen, waaronder een ambassadeur in de Verenigde Staten en een zetel in het parlement.

Twee Golfstaten die tegen de Saoedi-Arabische Emiraten-Israëlische alliantie zijn, zijn Qatar en Oman. Qatar heeft een brute Saoedische en Emiratische economische en diplomatieke blokkade doorstaan, ondersteund door de Trump-regering, Israël en Egypte. De Saudi’s en Emiraten onderwierpen Qatar aan een massale cyberaanval en valse nieuwscampagne. De anti-Qatar-campagne werd ook bijgestaan ​​door veteranen van de Israëlische en Amerikaanse instanties voor informatie over signalen en cyber-oorlogsvoering, respectievelijk Unit 8200 en de National Security Agency (NSA). Rex Tillerson, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, werd gedeeltelijk ontslagen door Trump vanwege de weigering van Tillerson om akkoord te gaan met de harde lijn van Jared Kushner tegen Qatar. Kushner’s houding werd beïnvloed door Qatar’s afwijzing van een verzoek van Kushners vader aan het hoofd van de Qatar Investment Authority om het failliete gebouw van Kushners op 666 Fifth Avenue in Manhattan financieel te redden. Door de goede relaties van Qatar met Iran en de contacten met de Houthi’s in Jemen en Hamas in Gaza was het de nummer één voor de Israëli’s en hun vrienden in de Golf en in Washington.

Oman onderhoudt ook goede relaties met Iran en zijn standpunt resulteerde in een 2018 hoog gepubliceerde reis naar Muscat door Netanyahu voor een ontmoeting met de noodlijdende Sultan Qaboos bin Said. Oman weigerde Netanyahu’s eis dat het zijn beleid ten aanzien van Iran zou wijzigen. Noch Qatar noch Oman zijn gunstig voor het Kushner “vredesplan” voor de Palestijnen.

Je kunt je de verontwaardiging voorstellen van Kushner en andere leden van de machtige Israëlische lobby in de Verenigde Staten als een toekomstige Democratische president de volgende vier Amerikaanse vertegenwoordigers benoemt: Palestijns-Amerikaans Rashida Tlaib, Somali-Amerikaans Ilhan Omar, Syrisch-Amerikaans Justin Amash en de Libanees-Amerikaanse Donna Shalala hebben de leiding over de onderhandelingen over een Palestijns-Israëlische vredesovereenkomst. De ‘gewone verdachten’ zouden vals ruiken. Waar zijn die huilbuien nu met de perfidie nu aan de gang tijdens de Manamaconferentie en het ‘Kusher Quartet’ van Trump?Lees ook:  Duitsers zijn bang voor geweld en burgeroorlog

Comments

comments