Belt en Road Harmony – en vijandigheid

Belt en Road Harmony – en vijandigheid

11 juni 2019 0 Door Indignatie redactie

Het buitenlandse en binnenlandse beleid van de Amerikaanse regering lijkt te worden geleid door een combinatie van financiële hebzucht, de wens om zwakheid te exploiteren omwille van dit te doen, een partijdigheid voor kwaadwilligheid en vastberadenheid om hatelijk te zijn. Op geen enkele manier, in eigen land, is het laatste effectiever aangetoond dan door Washington’s behandeling van kinderen van illegale immigranten.

Op 5 juni meldde de Washington Post dat in haar meest recente vervolging van migrantenkinderen “De Trump-regering Engelse lessen, recreatieve programma’s en rechtsbijstand voor niet-begeleide minderjarigen die in nationale federale migrantenopvangcentra verblijven, annuleert.” Eén onderdakmedewerker sprak voor alle beschaafde mensen wanneer hij zei dat “onderwijslessen en sportactiviteiten cruciaal zijn voor het behoud van de fysieke en mentale gezondheid terwijl de kinderen in hechtenis zijn” maar dit betekent niets voor Trump en zijn volgelingen, waarvan er velen grootheden lijken te zijn die er echt plezier in scheppen het leven onaangenaam te maken en schrijnend voor mensen die ze geen kwaad hebben gedaan, maar op de een of andere manier ontstemd hebben over hen.

De vijandigheid van leden van het Washington Establishment tegenover diegenen die als non-conformistisch worden beschouwd, strekt zich wereldwijd uit en wordt voornamelijk getoond door de massale Amerikaanse militaire aanwezigheid in alle delen van de wereld. Het doel lijkt wereldheerschappij te zijn en het is daarom niet verrassend dat een belangrijk doelwit het China’s Belt and Road-initiatief is, waarover de Council on Foreign Relations heeft geobserveerddat “in 2013, de Chinese president Xi Jinping de lancering aankondigde van zowel de Silk Road Economic Belt als de 21st Century Maritime Silk Road infrastructuurontwikkeling en investeringsinitiatieven die zich uitstrekken van Oost-Azië tot Europa. Het project, uiteindelijk het Belt and Road Initiative (BRI) genoemd. . . is een van de meest ambitieuze infrastructuurprojecten ooit bedacht. “Het is bedoeld om de internationale handel te vergemakkelijken en de economieën van de deelnemende landen te verbeteren.

President Poetin merkte op dat de BRI “gericht is op het versterken van de constructieve samenwerking van de Euraziatische staten. Het is echt een verenigend doel om te zorgen voor een harmonieuze en duurzame economische ontwikkeling en economische groei in heel de Euraziatische ruimte. “

De BRI trekt naties samen, en Trump Washington houdt niet van dit soort dingen, behalve op zijn eigen strikte voorwaarden. Het gigantische project dat bedoeld is om te profiteren iedereen die zorg om mee te doen is het een gruwel voor een land dat Trump verklaart is “de grootste plek op aarde,” en waarvan de vertegenwoordigers proberen elke gelegenheid aan om de onderneming die, tot nu toe, denigreren behelst meer dan zestig landen .

Tijdens de Azië-Pacific Economische Coördinatie Top in 2018, vertelde vicepresident Pence aan  21 nationale leiders (inclusief president Xi) dat de Verenigde Staten “geen beperkende gordel of eenrichtingsweg” aanbieden en in maart 2019 verklaarde minister van Staat Pompeo de BRI om een ​​”niet-economisch aanbod” te zijn, waartegen Washington “ijverig werkt om ervoor te zorgen dat iedereen in de wereld die dreiging begrijpt.”

De beschuldiging van Pence dat de BRI “vernauwt” of “eenrichtingsweg” is absurd. Zoals opgemerkt door econoom Yaseen Anwar: “[het] initiatief geeft toegang tot kapitaal voor die verbonden opkomende markten die niet de vereiste rating voor investment grade hebben gehad om internationale obligatiemarkten aan te boren. Deze economieën hebben nooit de mogelijkheid gehad om offshore-investeerders aan te trekken die ratings eisen die worden voorgeschreven door hun bedrijfsbeleid. “Het BRI verruimt economische kansen, en beperkt hen niet, en de” one-way “-conflict is even belachelijk, omdat het doel van China, zoals gemaakt duidelijk door president Xi in Sint-Petersburg op 8 juni, is om “vasthouden aan het principe van uitgebreide raadpleging, gezamenlijke bijdrage en gedeelde voordelen, en samenwerken om een ​​open en pluralistische wereldeconomie te creëren.”

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Trump's Iran-beleid: gevaarlijk mislukte veronderstellingen, zonder plan 'B'

De enige “one-way” die op dit moment zichtbaar is, is Washington’s blinkered vastberadenheid om de ontwikkeling van de Belt- en Road-infrastructuur te vernietigen, wat de ontwikkeling belemmerd ten gunste van honderden miljoenen mensen zou belemmeren.

Een belangrijk bezwaar van de VS tegen de BRI is dat haar aanhangers de bescherming van het milieu als belangrijk beschouwen. In april, op het tweede Belt and Road Forum, was unaniem overeengekomen dat vooruitgang zou zijn “langs een groen, koolstofarm en duurzaam ontwikkelingspad”, wat een uitgesproken tweerichtingsaffaire is en ten goede komt aan alle betrokkenen. De secretaris-generaal van de VN, Antonio Guterres, heeft deze benadering krachtig onderschreven door te stellen dat hij het BRI “een belangrijke ruimte beschouwt waarin groene principes kunnen worden weerspiegeld in groene actie … Volledige verruiming van onze beleidsopties voor groene en duurzame ontwikkeling ondersteund door groene financieringsinstrumenten moet de nieuwe norm. “

Een groot deel van de vestiging in Washington weigert het feit van de klimaatverandering te erkennen en is het eens met de tweet van Trump dat “het concept van het broeikaseffect door en voor de Chinezen is gecreëerd om de Amerikaanse industrie niet-competitief te maken”, wat een van de meest dwaze is zijn vele beweringen. Hij negeerde willens en wetens het rapport van het Amerikaanse Congres van 2018, waarin werd gesteld dat “Zonder substantiële en duurzame mondiale mitigatie en regionale aanpassingsinspanningen, de klimaatverandering naar verwachting zal leiden tot toenemende verliezen voor de Amerikaanse infrastructuur en eigendommen en het tempo van de economische groei in deze eeuw zal belemmeren.”

Op 8 juni meldde de Washington Post dat “functionarissen van het Witte Huis een geheime dienst van hetministerie van Buitenlandse Zaken versperden van het indienen van een schriftelijke verklaring deze week aan de House Intelligence Committee waarschuwing dat door de mens veroorzaakte klimaatverandering” mogelijk catastrofaal “zou kunnen zijn. om de verwijzingen van het document naar federale wetenschappelijke bevindingen over klimaatverandering te exciteren. “Er lijkt geen einde te komen aan de diepten waarnaar het Witte Huis zal zinken in zijn vastberadenheid om klimaatverandering te ontkennen en Amerikaanse burgers ervan te overtuigen dat” het concept van het broeikaseffect is ontstaan door en voor de Chinezen. “

Evenals president Xi en secretaris-generaal Guterres is president Poetin bezorgd over de klimaatverandering en op 8 juni op het Internationaal Economisch Forum in St. Petersburg waarschuwde hij dat: “Verergering van de ecologische en klimatologische uitdagingen die een directe bedreiging vormen voor het sociaaleconomische welzijn van iedereen de mensheid maakt de [armoede en onderontwikkeling] crisis nog erger. Klimaat en het milieu zijn een objectieve factor geworden in de wereldwijde ontwikkeling en een probleem dat gepaard gaat met grootschalige schokken, waaronder een andere ongecontroleerde toename van migratie, meer instabiliteit en ondermijnde veiligheid in belangrijke regio’s van de planeet. Tegelijkertijd bestaat er een groot risico dat we in plaats van gezamenlijke inspanningen om milieu- en klimaatproblemen aan te pakken, pogingen zullen ondernemen om deze kwestie te gebruiken voor oneerlijke concurrentie. “

Helaas lijkt dat precies wat er gebeurt – en hoewel president Poetin heeft opgemerkt dat de BRI “kansen biedt voor alle landen”, zal het agressief worden tegengewerkt door de VS. Er is harmonie tussen de BRI-landen, maar onverzoenlijke vijandigheid vanuit Washington.Lees ook:  Het signaal van Trump aan zijn volgers is duidelijk: geweld en chaos zijn mijn enige hoop

Comments

comments