CO-2 heffing ‘goedkoper’

CO-2 heffing ‘goedkoper’

12 juni 2019 0 Door Indignatie redactie

Afgelopen week stond er op Teletekst het bericht dat de ene variant van de beoogde CO-2 heffing ‘goedkoper‘ was dan de andere.

Op zijn best was die ‘minder duur’, maar het blijft een ‘heffing‘, oftewel ‘belasting‘. Een ander ‘juichbericht‘ betrof de huizen die zoveel duurder waren geworden dat we allemaal ‘rijker‘ waren. En nóg beter: Die prijzen bleven zeker tot 2021 stijgen, volgens de autoriteiten. Het zou mij verbazen, gelet op het wereldwijde economische klimaat, maar hoezo ben je ‘rijker‘ als je huis duurder wordt? Als je geen ‘eigen‘ huis hebt betekent het slechts dat je eerder significant armer zal worden door de hogere huren die er het gevolg van zijn. En ben je ‘eigenaar‘, dan gaat je ‘WOZ-waarde‘ omhoog, en wordt je langs die weg geschoren. Verkoop je je huis, en ga je op zoek naar een andere woning, dan is die óók duurder geworden.

Daarover ‘huilen‘ was in het verleden een beetje gênant, want voor ons gevoel gingen we er eigenlijk elk jaar nog wel op vooruit. Als dat niet zichtbaar was op het salarisstrookje, dan voelde het wel zo, omdat zoveel artikelen elk jaar weer goedkoper werden. Volgens mijn vrouw, die doorgaans de boodschappen doet, zijn bepaalde producten inmiddels echt dubbeltjes duurder. En ik kreeg recent ‘aanbiedingen‘ van gereedschap dat ook significant duurder was dan een jaar geleden.

Bedenk bovendien dat wat u er afgelopen jaren ‘bij kreeg‘ uiteindelijk in veel gevallen een ‘sigaar uit eigen doos‘ was. U ging later met pensioen, en dat pensioen werd ‘versoberd‘. En met de hypotheekrente op een extreem laag niveau werd de ‘aftrek‘ uitgekleed, waar u nog niet echt pijn aan had, en zelfs ‘netto‘ juist aan overhield, maar dat wordt beduidend anders als die rente gaat stijgen. Daar is op dit moment nog geen zicht op. In Denemarken informeerde onlangs iemand als privépersoon naar de mogelijkheden van een lening, en daar bood de bank hem geld toe als hij die bij hen af zou sluiten.

Lees ook:  Fascinerend hoe er wereldwijd wordt geschreven over het coronavirus

Net als Trump strooit de Nederlandse regering ook kwistig met ‘tarieven‘. En die extreem lage rente komt ook uit de koker van (westerse) overheden die op die manier de economie willen ‘stimuleren‘, wat betekent dat ze ‘gratis geld‘ weggegeven aan geselecteerde vrienden. Banken, multinationals via kortingen op de normale belastingtarieven, extreem rijke oligarchen die in ‘Den Haag‘ afspraken kunnen maken als ze hier een ‘postbusfirma‘ opzetten, of een ‘hoofdkwartier‘ openen. Subsidies op Tesla’s en andere ‘Groene‘ projecten, met inbegrip van vogeleilanden, doorgestoken dijken, wolven op de Veluwe, ‘grazers‘ in de Oostvaardersplassen, windmolenparken op land en in zee, en miljarden voor centrales die ‘houtsnippers‘ verbranden, wat ‘groen‘ is als zij het doen, en ernstig ‘fout‘ als u ze verbrand in de open haard. (Niet om uitleg vragen).

Door de ‘rekenrente‘ voor pensioenfondsen steeds verder omlaag te drukken worden de gepensioneerden uitgekleed. Dat die rechthebbenden gekort worden lijkt misschien nadelig voor de economie, maar dat is schijn. De pensioenpotten puilen uit, juist door die lage ‘rekenrente‘ die de overheid dicteert. Wat de overheid ook dicteert, is dat al dat geld moet worden ‘belegd‘. Die fondsen kopen zich dus kleurenblind aan aandelen en obligaties, terwijl het inmiddels verstandiger is om er goud voor te kopen, of andere ‘edelmetalen‘, of het gewoon in een kluis te leggen, zodat het zijn waarde behoudt als de aandelenmarkt ‘ploft‘, terwijl ook de obligaties belast worden door negatieve rente. Maar daar heeft de overheid ook iets op bedacht: De strijd tegen ‘cash‘. De overheid heeft die uitpuilende pensioenpotten dus nodig voor haar eigen agenda, en als die ‘bejaarden‘ geld tekort komen, dan ‘eten ze hun huis maar op‘. Een eufemisme voor het overdragen van de erfenis aan de banken, die we onlangs hebben gered met ons belastinggeld, en waardoor die rente nu zo bizar laag staat.

Lees ook:  quarantaine

Er komt nu ook een extra heffing voor al die lege bussen en treinen die de overheid van ‘geprivatiseerde‘ vervoersbedrijven inhuurt, omdat dat zoveel goedkoper zou zijn dan die bussen en treinen in eigen beheer houden. En we weten ook waarom: De overheid kan het zich niet veroorloven om tegen een chauffeur te zeggen: ‘Dan trek je maar een luier aan!‘, als hij om een plaspauze vraagt. Of tegen een machinist zeggen: ‘Voor jou tien anderen!‘, als hij of zij kapot gaat van de PTSD door al die lui die voor de trein stappen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenWaar ook véél ‘gratis geld‘ in is gaan zitten, is het terugkopen van ‘eigen aandelen‘, om de koers van de aandelen van het bedrijf omhoog te stuwen, zonder dat het bedrijfsresultaat daar aanleiding voor geeft. En ja, als die rente gaat stijgen, is de ‘rentelast‘ voor u. De werknemer, die dan zal moeten bezuinigen, op hetzelfde moment dat de waarde van uw woning door het ijs gaat, alle subsidies worden afgeschaft, én die goedkope Chinese spullen, én dat goedkope Russische gas niet meer deze kant op komt, als gevolg van ‘sancties‘ of ‘tarieven‘. Of gewoon omdat Rusland het gas liever verkoopt aan China, in ruil voor die goedkope Chinese spullen, inplaats van aan ons voor onduidelijke ‘diensten‘.

Wat dat betreft is die ‘klimaat-gekte‘ een schot in de roos. De ultieme manier om ons te verzoenen met toenemende armoede. Eerder schreef ik over die Zweedse ‘activiste‘ die een jaar lang wilde spijbelen van school ‘voor het klimaat‘, en dan een wereldreis wilde gaan maken ‘voor het klimaat‘, maar niet wilde vliegen. Ik deed haar nog wat ideetjes aan de hand voor leuke cruises, en een dieseltrein van New York naar Miami, ‘voor het klimaat‘. Maar ook cruises mogen niet meer. Autorijden was al taboe. Eigenlijk mag reizen niet meer. Dus kun je maar beter stil in een hoekje dood gaan. En als dat niet vanzelf gaat, is er altijd nog de ruime ‘euthanasie-regeling‘. Of je wordt ‘activist‘! Dan mag je met één van de ‘Greenpeace-schepen‘ mee, of met de ‘actie-auto van de ‘dierenactivist‘, of met je privé-vliegtuig van de ene naar de andere ‘Klimaatconferentie‘ reizen, die stuk voor stuk ware extravaganza’s zijn waar niet op een grammetje CO-2 meer of minder wordt gekeken. Geen wonder dat de aanhang voor die ‘beweging‘ zo snel groeit!

Lees ook:  Lees Trump´s zijn reactie op de mogelijke volgende recessie

Kortom, ik schrijf nog wel eens over mensen met een ‘BullShit‘-baan, die beter thuis kunnen blijven, en niet alleen om het ‘Klimaat‘ een dienst te bewijzen, maar er zijn lieden die echt helemáál boter op hun hoofd hebben! En wij daar maar voor betalen, met al die tarieven, ‘taksen‘, accijnzen, heffingen, afdrachten, boetes, en wie weet wat voor eufemistische termen ze nog zullen weten te verzinnen voor ordinaire belasting.

Kom maar. Vertel mij maar dat ik het verkeerd zie. Dat alleen míjn ‘uitstoot‘ een probleem is, omdat de ‘goede bedoelingen‘ ontbreken. Zoals mijn zelfzuchtige standpunt waar ik pleit voor een goede defensie, en om ons niet met andere landen te bemoeien, wat een wáánzinnige opsteker zou zijn voor het ‘Klimaat‘, tevens een eind zou maken aan de vluchtelingenstromen, en velen het leven zou sparen, ook niet meer past in deze tijd, omdat het ontbloot is van ‘goede bedoelingen’. En dan zeg ik: ‘Geen idee wat u bedoelt, maar ‘goed‘ is het niet!

(Niets ten nadele van oprecht betrokken burgers, maar ‘actievoeren‘ is in deze tijd een gesubsidieerde ‘business‘, compleet met carrièremogelijkheden en ‘headhunters‘ die op ‘talent‘ jagen, en ‘managers‘ van professionele ‘PR-bureau’s‘ die kranten, weekbladen, praatprogramma’s, documentairemakers en zenders die ‘nieuws‘ fabriceren materiaal leveren voor hun ‘producties‘).Comments

comments