Vergeet Russiagate, nu is het US-gate! VS-verkiezingsinmenging breidt zich uit naar Groot-Brittannië


Dus nu hebben we de pompeuze Mike Pompeo, de huidige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, tijdens een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk, die een groep Britse joodse leiders verzekert in een besloten bijeenkomst die de VS zou proberen te voorkomen dat Labour-leider Jeremy Corbyn premier zou worden als zijn partij zou genoeg stemmen winnen bij de volgende nationale parlementsverkiezingen om de kans te krijgen om te proberen een nieuwe Britse regering te vormen.

In een opname gelekt naar de  Washington Post , verzekerde Pompeo een groep Joodse leiders in Groot-Brittannië gisteren dat de Amerikaanse regering zou “terugduwen” tegen Corbyn als eerste minister in een dergelijk geval, achter de schermen aan het werk om te voorkomen dat een zegevierende Labourpartij zou stemmen in Corbyn als premier.

In het Britse parlementaire systeem, de partij met de meeste stemmen na een verkiezing, als het een volstrekte meerderheid wint, of, zoals de conservatieven deden bij de laatste verkiezingen, een pluraliteit aan stemmen en dan in staat is om met succes een meerderheid samen te kibbelen door in andere partijen, kan dan die meerderheid gebruiken om een ​​nieuwe premier te kiezen. Normaal gesproken is de nieuwe premier de leider van de partij die de meeste stemmen heeft gewonnen, maar dat hoeft niet het geval te zijn.

Een vraagsteller op de tape wordt gehoord, terwijl hij Pompeo vraagt: “Zou je bereid zijn om met ons samen te werken als het leven erg moeilijk wordt voor Joden in het VK?” – een voor de hand liggende verwijzing naar een hondsdolle lopende campagne in de grotendeels conservatieve Britse media en onder zionistische groepen in het Verenigd Koninkrijk om tar Corbyn als antisemiet te gebruiken vanwege zijn uitgesproken verdediging van Palestijnen onder Israëlische bezetting.

Pompeo, duidelijk niet op de hoogte dat hij wordt opgenomen, lijkt in zijn antwoord op de uitgelekte opname te suggereren dat de VS zouden proberen te voorkomen dat Corbyn premier wordt. “Het kan zijn dat de heer Corbyn erin slaagt de handschoen te lopen en verkozen te worden”, zegt hij. “Het is mogelijk. U moet weten, we zullen niet wachten tot hij die dingen [vermoedelijk het leven moeilijk maken voor de Joden in het VK] zal beginnen terug te duwen. We zullen ons beste niveau bereiken. Het is te riskant en te belangrijk en te moeilijk als het al is gebeurd. “

Dit – een erkenning dat de VS de selectie van de Britse parlementaire leider proberen te beïnvloeden – is echt een verbazingwekkende uitspraak van een Amerikaanse topambtenaar, en met name een minister van Buitenlandse Zaken. Ik bedoel, we weten allemaal dat de VS routinematig rotzooien met verkiezingen overal in de derde wereld, en zelfs in Europese landen, maar onze leiders geven dit normaal gesproken niet toe, zelfs niet in de privésfeer, maar geven de voorkeur aan de VS als een toonbeeld van ‘democratische waarden’ .”

Stel je voor dat Corbyn premier was in 2020, en dat zijn minister van Buitenlandse Zaken in de VS betrapt werd op een groep zwarte leiders of moslimleiders dat zijn regering er alles aan zou doen om te voorkomen dat Donald Trump herverkiezing zou winnen?

Oh, ik weet het, hij of zij zou onmiddellijk een ticker-tape parade krijgen in San Francisco, New York en Boston! Maar serieus, veel van de natie en de media zouden ballistisch worden.

Natuurlijk, AIPAC, Israel’s lobbyorganisatie in de VS. doet dat soort dingen elk verkiezingsjaar, maar toch, als een kwestie van decorum en op zijn minst het vermoeden van respect voor de soevereiniteit van andere naties, verwacht men geen staatssecretaris te horen praten over zo’n grove inmenging in de democratische rechtsstaat. proces in een ander land, met name in een land dat Amerika’s nauwste bondgenoot is, afgezien van misschien regelrechte afhankelijkheden zoals Taiwan of Dubai.

Het is niet verrassend dat de reactie in het VK meestal verontwaardigd was.

Een   ambtenaar van de PvdA vertelde de Britse   krant Guardian : “De pogingen van president Trump en zijn ambtenaren om te beslissen wie de volgende premier van Groot-Brittannië zal worden, zijn een volstrekt onaanvaardbare inmenging in de Britse democratie.”

Het stofdeel over Pompeo’s gelekte opmerkingen moet worden herroepen, aangezien men de absurde obsessie overweegt onder democraten hier over de vermeende Russische bemoeienis in de 2016 Amerikaanse verkiezingen.

Maar zeker niets wordt Rusland van doen beschuldigd – zoals het kopen van advertenties die naar verluidt bedoeld zijn om divisie in de VS op Facebook te promoten, of bots gebruiken om disharmonie op verschillende sociale media platforms te promoten – komt dicht bij wat Pompeo voorstelt: eigenlijk het volle gewicht gebruiken van de Amerikaanse overheid, met haar vermogen om geschenken van gratis wapens aan te bieden of omgekeerd om straffende tarieven op te leggen, om nog maar te zwijgen van het beschikbaar stellen van de schandelijke vermogens en overtuigingskracht van de CIA en de NSA om de selectie van een gekozen partijleider als premier na de overwinning te voorkomen in een verkiezing (Pompeo was directeur van de CIA voordat hij minister van Buitenlandse Zaken werd).

De overmoed van deze groteske Tea Party Congressman – de ‘topdiplomaat’ geworden – is gewoon verschrikkelijk.

Je zou gedacht hebben dat elke zichzelf respecterende Britse Tory-politicus onmiddellijk de gesuggereerde inbraak van Pompeo in de werking van het Britse verkiezingssysteem zou hebben veroordeeld, maar tot nu toe is er geen enkele opmerking van de leiders van die partij geweest, die ongetwijfeld de idee van de VS die hun aartsvijand Corbyn verhinderen om ooit 10 Downing Street te betreden.

Zijn opmerkingen kunnen echter tot gevolg hebben dat de steun voor Corbyn wordt versterkt in de rangorde van Labour. Corbyn heeft al verschillende gezamenlijke pogingen van de Blairite-factie van zijn partij overleefd om hem af te zetten als partijleider, die steeds sterker uit deze aanvallen komt. Mijn gok is dat hetzelfde hier zal gebeuren, wanneer een onhandige buitenstaander van over de Atlantische Oceaan aanbiedt hetzelfde te doen.

Ondertussen zouden Amerikaanse liberalen dit incident in gedachten moeten houden terwijl ze zich blijven wentelen in de zelfvernietigende poging om een ​​nepverhaal te creëren dat de Russen de verkiezing van 2016 voor Trump “hebben gestolen” door de campagne van Hillary Clinton te ondermijnen, terwijl het in feite de campagne was. Democratische partijleiding en Clinton zelf die die verkiezing blies. Die leiders zijn ook goed op weg om de volgende te verslaan, bijvoorbeeld door te weigeren een presidentieel debat te houden dat is gericht op het existentiële probleem van de klimaatverandering.

Pompeo denkt misschien dat hij de Joden van Groot-Brittannië moet “redden” uit Corbyn en Groot-Brittannië van de anti-Brexiters in de Labour Party, maar in het tempo dat de zaken hier in de VS gaan, zal niemand van buitenaf naar binnen moeten komen om Amerika te “redden” van een Democratische president en een Democratisch Congres in 2020. De Democraten, met hun voortdurende gejammer over Russiagate, zien eruit alsof ze dat allemaal alleen zullen redden.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord