Rapport: Bereid je voor op de Klimaatinstorting van de beschaving

Rapport: Bereid je voor op de Klimaatinstorting van de beschaving

13 juni 2019 0 Door Indignatie redactie

Twee gezaghebbende Australische experts, ondersteund door een gepensioneerde admiraal van de Royal Australian Navy, hebben recentelijk een vreselijk rapport uitgegeven dat waarschuwt voor een dreigende ineenstorting van de beschaving door door de mens veroorzaakte klimaatverandering. Het rapport, getiteld “Existentieel klimaatgerelateerd beveiligingsrisico:

Een scenariobenadering, “is niet het product van alarmisten, maar van twee auteurs met expertise in hun professionele gebieden. Slechts één van de auteurs is een milieudeskundige. Hij is David Spratt, een onderzoeksdirecteur van het Australian National Centre for Climate Restoration in Melbourne. De andere, Ian Dunlop. Is een onwaarschijnlijk voorbode van milieudood. Dunlop komt uit de uitvoerende gelederen van de kolen-, olie- en gasindustrie – de gebruikelijke tegenstanders van klimaatwetenschap. Dunlop is lid van de Club van Rome en de voormalige voorzitter van de Australian Coal Association, niet van plaatsen waar men normaliter tegenstanders van klimaatverandering zou ontdekken.

Back-up van de auteurs is gepensioneerd Admiraal Chris Barrie, de chef van de Australian Defence Force van 1998 tot 2002. Het is niet langer ongewoon dat militaire diensten waarschuwen voor de dreigende catastrofale gevolgen van klimaatverandering. In januari 2019 heeft het Amerikaanse Ministerie van Defensie

Bureau van de onderminister van Defensie voor Verwerving en Duurzaamheid bracht een rapport uit aan het Amerikaanse Congres, “Verslag over de gevolgen van een veranderend klimaat voor het Ministerie van Defensie,” zonder de gebruikelijke fanfare die gepaard gaat met een dergelijke alarmerende bevinding. Het Pentagon-rapport, dat voorspelt dat Amerikaanse militaire bases vatbaar zijn voor terugkerende overstromingen, droogte, verwoestijning, bosbranden en ontdooien permafrost, werd op een low-key manier geïntroduceerd vanwege het anti-wetenschappelijke dogma van Donald Trump en belangrijke leden van zijn administratie. De studie van het Pentagon ziet 79 militaire bases lijden onder de gevolgen van klimaatverandering. Ze omvatten bases in Virginia, Californië, New Mexico, Utah, Florida, Colorado, Washington DC, Alaska, Pennsylvania, Georgië, Ohio, Hawaï, Guam en zelfs het National Security Agency (NSA) -complex in Maryland en het Pentagon-gebouw zelf ,

Hoewel het Pentagon-rapport de mondiale aspecten van klimaatverandering vermeed, was het Australische rapport grimmig in zijn voorspellingen voor de nabije toekomst. De Britse schrijver Nevil Shute uit 1957 over een post-nucleaire oorlogsplaneet, getiteld ‘On the Beach’, gevolgd door een film uit 1959 met dezelfde titel en geproduceerd en geregisseerd door Stanley Kramer, zag Australië als de laatste greep op de planeet van dodelijke straling. Uiteindelijk kroop de straling van het noordelijk halfrond naar het zuiden, waardoor uiteindelijk het laatste menselijke leven in Australië werd uitgeroeid. Veel Australiërs bereiden zich voor op het onvermijdelijke einde door zelfmoord te plegen in een nationaal euthanasieprogramma. De afbeelding die is geschilderd door het recente Australische klimaateffectrapport, toont een tegengesteld scenario van “On the Beach,

Admiraal Barrie presenteert een scenario “On the Beach” in zijn voorwoord bij het klimaatveranderingsrapport: “In Australië hebben we onlangs signalen gezien en gehoord over het groeiende besef van de ernst van ons lot. Jonge vrouwen spreken bijvoorbeeld over hun beslissingen om geen kinderen te krijgen, en klimaatwetenschappers geven toe dat ze depressief zijn, omdat ze de ‘onvermijdelijke’ aard van een toekomst van de dag des oordeels overwegen en zich richten op meer nadenken over familie en verhuizing naar ‘veiligere’ plaatsen, in plaats van werken op meer onderzoek. ”

De conclusies van het Australische rapport zijn ontnuchterend. Er staat: “Klimaatverandering vertegenwoordigt nu een existentiële bedreiging voor de menselijke beschaving op korte of middellange termijn.” Voorspelling van de komst van een “broeikas Aarde” tegen 2050, de auteurs van het rapport voorzien verwoestende extreme weersomstandigheden, inclusief bosbranden, hittegolven, droogte en enorme overstromingen. Het verlies van de Aziatische moessons, ijs en poolijs, het vertragen van de Atlantische Golfstroom en de ineenstorting van de Amazone en andere ecosystemen zal resulteren in massale bevolkingsverschuivingen. Het rapport stelt dat dergelijke omstandigheden zullen resulteren in ‘regelrechte chaos’ en het ‘einde van de menselijke beschaving en de moderne samenleving zoals we die kennen’.

Hoewel het rapport pleit voor een “Marshall-plan” op nationaal niveau om onmiddellijk de dreiging van een instorting van de beschaving het hoofd te bieden, hebben we gezien hoe kritisch belangrijke landen politieke buffoons, allemaal ontkenners van klimaatverandering, tot hun leiderschap verkiezen. Deze omvatten de heer Trump in Washington; Braziliaanse president Jair Bolsonaro, die de klimaatwetenschap negeert en van plan is het Amazonebekken massaal te ontwikkelen, bekend als de ‘longen van de planeet’, de Argentijnse president Mauricio Macri; en de onlangs herkozen premier van Australië, Scott Morrison; met de mogelijkheid dat ofwel “Mr. Brexit, “Nigel Farage, of klimaatverandering, grillige scepticus Boris Johnson die als Britse premier eindigt.

Het is de instorting van de voedselproductie die het begin van de instorting van de beschaving voorspelt, volgens het Australische rapport. De verstoring van de menselijke voedselvoorziening zal worden veroorzaakt door hittegolven, overstromingen, stormen en de achteruitgang van nuttige insectenpopulaties. Voedsel- en watertekorten zullen leiden tot sociale onrust op een schaal die in de moderne tijd vrijwel onbekend is. Oceanische overstromingen van enkele van de landbouwkundig belangrijke rivierdelta’s ter wereld – waaronder de Mekong, de Ganges en de Nijl – zullen resulteren in massale bevolkingsbeweging naar gebieden met voedsel en schoon water. Door overstroming met zeewater worden grote steden ook onbewoonbaar en worden Chennai, Mumbai, Jakarta, Guangzhou, Tianjin, Hong Kong, Ho Chi Minh-stad, Shanghai, Lagos, Bangkok en Manila verlaten. Zelfs hele landen, zoals Bangladesh en kleine eilandstaten, zullen leeg liggen.

De sterkste voorspelling in het Australische rapport voorspelt dat “zelfs voor 2 ° C van de opwarming, meer dan een miljard mensen mogelijk moeten worden verplaatst en in high-end scenario’s, de schaal van vernietiging buiten ons vermogen om te modelleren, met een hoge waarschijnlijkheid van de menselijke beschaving tot een einde komen. “Het rapport wijst op het begin van de instorting van het klimaat met het huidige verlies van Arctisch zee-ijs, het uiteenvallen van de West Antarctica Ice Shelf en Groenland en Himalaya ijsplaten en de wereldwijde vernietiging van en koraalriffen. .

Met een beperkt menselijk leven – duurzame bronnen beschikbaar, voorziet het Australische rapport oorlogen op een onvoorstelbare schaal en de ineenstorting van de politieke en sociale orde de aanloop naar de beschaving instort. Het rapport stelt: “De overstroming van kustgemeenschappen over de hele wereld, vooral in Nederland, de Verenigde Staten, Zuid-Azië en China, heeft het potentieel om regionale en zelfs nationale identiteiten aan te vechten.Gewapende conflicten tussen landen over hulpbronnen, zoals de Nijl en zijn zijrivieren, is waarschijnlijk en nucleaire oorlog is mogelijk. “Deze scenario’s beginnen al uit te spelen, omdat Egypte, Soedan en Ethiopië al kibbelen over de dam van Ethiopië op de Blauwe Nijl . De Nijl is het levensbloed van Soedan en Egypte. Bijvoorbeeld, het uitzetten van een nieuwe claim voor regionale identiteit zijn de mensen in de Volta-regio van Ghana, die zien dat de centrale overheid hun watervoorraden droogt met de Akosombo-dam aan de rivier de Volta. Resterende inwoners van de regio Patagonië in Argentinië klagen over buitenlandse miljardairs die onroerend goed in hun oorspronkelijke thuisland opkopen met het doel Joodse klimaatvluchtelingen uit Israël, de Verenigde Staten en Europa te herplaatsen.Rwenzori Mountains of Uganda.

De uitsplitsing van de sociale orde zal een toename in de ontvoering van buitenlandse toeristen in landen voor de betaling van losgeld, piraterij op volle zee, plundering van winkels en magazijnen, bankovervallen en andere wetgevende activiteiten door mensen die wanhopig voedsel te bieden en schoon water voor hun gezinnen.

De auteurs van het Australische rapport geloven dat het midden van de 21e eeuw het “point of no return” is voor het klimaat op aarde. Andere wetenschappers zijn echter van mening dat we dat punt al bereikt hebben met extreem weer, wat nu al resulteert in massale oogstverliezen en overstromingen die nu routine zijn in Miami, Houston, Venetië, Dhaka en andere grote steden.

Rapportage na melding dat de rampzalige gevolgen van klimaatverandering niet afkomstig zijn van milieuactivistische groepen, maar van de sectoren inlichtingen, nationale veiligheid en defensie. In november 2018 gaf het Witte Huis van Trump de vierde nationale klimaatbeoordeling uit, gebaseerd op het onderzoek van 300 wetenschappers en 13 federale instanties, waaronder het ministerie van Defensie. Het rapport concludeerde dat klimaatverandering nu een directe bedreiging vormt voor het menselijk leven, ecosystemen en de Amerikaanse economie. Trump wees het rapport van zijn administratie af. In januari van dit jaar concludeerde de jaarlijkse wereldwijde dreigingsevaluatie van de US Intelligence Community dat aantasting van het milieu de concurrentie voor hulpbronnen, economische problemen en sociale onvrede zal voeden tot 2019 en daarna. ” het Witte Huis blokkeerde de getuigenis voor het Congres van een bureau van inlichtingendiensten en onderzoek van het ministerie van Buitenlandse Zaken dat van plan was te waarschuwen voor de onmiddellijke gevolgen van stijgende zeespiegels en verzuring van de oceaan. De blokkering kwam toen Trump de waarschuwingen voor de klimaatverandering van de Britse prins Charles na hun ontmoeting in Londen verwierp.

De enige humor die te vinden is te midden van alle ontzettende en deprimerende waarschuwingen over een naderende maatschappelijke ineenstorting, is het feit dat een van de eerste slachtoffers van een stijgende zeespiegel het miljardaires clublandgoed van Trump is bij Mar-a-Lago, gelegen op het barrière-eiland van Palm Beach aan de Atlantische kust van Florida. Momenteel veroorzaken de gevolgen van het king tide dat sommige riolering en septic tanksystemen op het eiland falen. De gestage stijging van de zeespiegel betekent dat de vakantie Shangri-La van Mr. Trump de komende tien tot vijftien jaar zal worden overspoeld met zeewater en ongezuiverd rioolwater. Voor Trump, die de Verenigde Staten heeft teruggetrokken uit het Klimaatakkoord van Parijs, zal het een passend einde zijn voor zijn speeltuin aan zee.

Steun deze website en steun het vrije alternatieve nieuws zonder censuur:
IBAN: DE97100110012628055249
BIC:NTSBDEB1XXX
Op naam van: Erich brink
Onderwerp: Indignatie


Comments

comments